Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.5 uit 156 reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1203 reviews

Ooglidcorrectie blog

 

Volg ook onze Facebook pagina en Instagram account! (#vandenbroeckekliniek)

———————————

03/05/2021

Heeft u ons al gezien in Wat Leiden Raakt?

Kijk hieronder de uitzending van maandag 3 mei 2021 terug!

———————————

29/11/2020

Heeft u ons gisteravond gezien in Wie van de Drie?

Kijk hier de aflevering van zondag 28 november 2020, 20:25 op SBS6, terug!

———————————

27/07/2020

Hoe lang blijft het resultaat van een OOGLIDCORRECTIE zichtbaar?

Gemiddeld heeft u van een ooglidcorrectie zo’n VIJFTIEN JAAR plezier. Al enkele weken na de behandeling ziet u er uitgerust en frisser uit. Het natuurlijke verouderingsproces gaat helaas wel gewoon door; maar door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit uw ooglidcorrectie en duurt het langer voordat we u weer terug hoeven zien!

———————————

29/05/2020

Waarom zijn er PRIJSVERSCHILLEN bij OOGLIDCORRECTIES?

In sommige klinieken wordt de operatie bijvoorbeeld uitgevoerd door een huisarts, aangezichtschirurg (=kaakchirurg), KNO-arts of cosmetisch arts. Soms werken de goedkopere klinieken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn.
Bij ons wordt de behandeling ALTIJD door een ervaren PLASTISCH CHIRURG uitgevoerd; altijd met minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van ooglidchirurgie en de meesten zelfs met nog veel meer jaren ervaring. Plastische chirurgie is de ENIGE specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-JARIGE(!) opleiding.
Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek ook het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties. Wij investeren doorlopend in onze kliniek en de mensen die hier werken.
De VandenBroecke Kliniek wordt al jaren als BESTE KLINIEK voor ooglidchirurgie van Nederland beoordeeld.
De ALLERBESTE kan, met het niveau van zorg dat wij leveren, niet de goedkoopste zijn. Gelukkig zijn wij, door onze ervaring en efficiency, ook zeker niet de duurste kliniek!

———————————

25/03/2020

LEVEN! Magazine 58

Altijd al iets meer willen weten over ooglidchirurgie of onze kliniek?
Lees op de volgende pagina’s het hele artikel in LEVEN! Magazine 58! (klik op foto voor vergroting)

———————————

We hebben nu meer dan 1.000 Reviews op Feedback Company

We hebben vandaag onze 1.000ste REVIEW op Feedback Company ontvangen.
Ons gemiddelde is nog steeds het ALLERHOOGSTE van alle klinieken voor ooglidchirurgie in Nederland: een 9,4…!!!

https://www.feedbackcompany.com/…/re…/vandenbroecke-kliniek/

 

———————————

14/12/2019

Dokter Duco van den Broecke in LEVEN! Magazine

Mooi artikel over plastisch chirurg Duco van den Broecke in LEVEN! Magazine december 2019 (klik op foto om te lezen).

———————————

28/10/2019

Happy Birthday!

Onze geweldige kliniekmanager Marenthe heeft vandaag een hele respectabele leeftijd bereikt en dat vieren we met een passend kadootje ???????????????????????? … mochten jullie haar vandaag nog tegenkomen, toeter maar even om d’r te feliciteren!!

———————————

05/08/2019

De VandenBroecke Kliniek in het Leidsch Dagblad

Breaking News: vandaag in het Leidsch Dagblad, als onderdeel van de Zomerserie het Maakbare Lichaam, een interview met Duco en Bas van den Broecke.

———————————

01/06/2019

Second opinion ooglidcorrectie

Bij de VandenBroecke Kliniek werkt een gepassioneerd team van medisch specialisten samen voor betere ooglidchirurgie. Onze expertise zorgt ervoor dat de vraag naar second opinion, of expert opinion na een ingreep elders explosief stijgt.

Om deze reden hebben wij het volgende beleid opgesteld om dit transparant in goede banen te leiden.

Lees verder…

———————————

02/05/2019

Meeste reviews in Nederland

Het is voor geïnteresseerden zeer waardevol om ervaringen van andere cliënten te lezen. Iedereen die een ooglidcorrectie overweegt, wil hetzelfde: in een prettige, veilige en schone omgeving een…

Lees verder…

———————————

01/12/2018

Ooglift bij de VandenBroecke Kliniek

Een ooglift of een ooglidcorrectie? Het is allebei een vorm van ooglidchirurgie. Waarom noemt men het anders? Is er een verschil in indicatiestelling of behandeling?

Lees verder…

———————————

01/09/2018

Op welke leeftijd een ooglift?

Het moment of de leeftijd waarop iemand een ooglidcorrectie overweegt, is voor iedereen anders. Grofweg zijn er 2 categorieën cliënten. De eerste groep ergert zich geruime tijd (jaren) aan zijn of haar hangende oogleden…

Lees verder…

———————————

01/08/2018

Ik rook, kom ik in aanmerking voor ooglidchirurgie?

De VandenBroecke Kliniek adviseert rokers om tenminste tijdelijk te stoppen met roken. Waarom is dat eigenlijk?

Allereerst een milde statistiek. De meeste rokers roken rondom een ooglift…

Lees verder…

———————————

01/07/2018

Beweegredenen van onze cliënten

De VandenBroecke Kliniek is de grootste kliniek in ooglidcorrecties van Nederland. Onze plastisch chirurgen hebben de laatste jaren onderzoek gedaan naar de beweegredenen voor een ingreep. Wat zijn de belangrijkste overwegingen van onze cliënten?

Lees verder…

———————————

01/05/2018

VandenBroecke Kliniek ooglift ervaringen

De VandenBroecke Kliniek is op het gebied van ooglidcorrecties de grootste kliniek van Nederland. Wij merken dat onze specialisatie bijdraagt aan de kwaliteit van behandeling. Zo is de hersteltijd vaak korter en wordt het resultaat na de ingreep vaak omschreven als ‘optimaal maar natuurlijk’.

Lees verder

———————————

01/03/2018

Wenkbrauwlift of bovenooglidcorrectie: Welke behandeling wanneer?

Een wenkbrauwlift en bovenooglidcorrectie zijn de meest voorkomende plastisch chirurgische ingrepen. Op een dag ziet men de eerste tekenen van veroudering aan de slapper wordende huid rondom de ogen. Veel mensen gaan vervolgens op zoek naar een behandeling die dit op een natuurlijke wijze corrigeert. In dit artikel bespreken wij de behandeling van hangende oogleden en laagstaande wenkbrauwen, en hoe die uw uitstraling kan verbeteren.
Lees verder…

———————————

01/01/2018

Duco van den Broecke voorzitter richtlijn ooglidchirurgie

PERSBERICHT, Leiden, 12 december 2017

Duco van den Broecke, plastisch chirurg en medisch directeur van de VandenBroecke Kliniek, is door de Federatie van Medisch Specialisten (het overkoepelende landelijke kwaliteitsorgaan) gevraagd om voorzitter te worden van de commissie die een nieuwe richtlijn gaat opstellen voor ooglidchirurgie.

Dat onze medisch directeur wordt gevraagd een nieuwe landelijke standaard te stellen is eervol. Als het ware de chefkok van een sterrenrestaurant wordt gevraagd de norm voor Michelin te bepalen.

Lees verder…

———————————

01/12/2017

Foto’s VandenBroecke Kliniek

Wij zijn buitengewoon trots op de nieuwste foto’s van onze privékliniek. Rust, reinheid en regelmaat…

Lees verder…

———————————

01/11/2017

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

De VandenBroecke Kliniek onderscheidt zich op enkele punten van andere klinieken. Zo werken bij ons alleen erkend plastisch chirurgen. Waarom is dit zo bijzonder? Veel klinieken werken met… Lees verder

———————————

01/10/2017

Video bibliotheek

Op deze pagina vindt u een overzicht van gepubliceerde video’s.

Bekijk de VandenBroecke Kliniek video’s…

———————————

03/09/2017

Interview Algemeen Dagblad (AD)

VandenBroecke Kliniek is als focuskliniek een onderscheidende kliniek. Daar wilde de journalist van het AD alles van weten… Lees hier het gepubliceerde artikel

———————————

01/07/2017

Goedkoopste ooglidcorrectie?

VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij zijn de grootste en succesvolste ooglift kliniek van Nederland. Maar wij zijn niet de goedkoopste kliniek van Nederland. Waarom is dat? Lees verder…

———————————

01/05/2017

Overhangende oogleden

Overhangende oogleden worden vaak omschreven als zware oogleden. Naarmate je ouder wordt gaan de oogleden vaak wat hangen, er ontstaat een huidoverschot. Dit huidoverschot geeft een zwaar of vermoeid gevoel. Ruim 20.000 mensen kiezen jaarlijks voor een ooglidcorrectie. Lees verder…

———————————

01/04/2017

Litteken ooglidcorrectie

VandenBroecke Kliniek is één van de grootste centra van Nederland voor ooglidcorrecties. De opgedane ervaring is daardoor enorm. Ook op het gebied van littekenpreventie bij een ooglidcorrectie (ooglift).

Lees verder…

———————————

01/03/2017

VandenBroecke Kliniek lanceert nieuwe ooglidcorrectie informatiefilm

———————————

Vergoeding voor verzekerden bij Zorg en Zekerheid of Zilveren Kruis Achmea?

01/02/2017

Afgelopen voorjaar heeft minister Schippers van Gezondheidszorg een nieuw beleid voor 2017 aangekondigd. De afgelopen jaren was er voor een ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering geen vergoeding meer mogelijk, zelfs niet in geval van een verlamd ooglid of bij een aangeboren afwijking. Voor 2017 is er budget gereserveerd voor o.a. mensen met een aangeboren afwijking en mensen met een ernstige gezichtsveldbeperking door overhangende oogleden. Bekijk onderstaande pagina’s voor meer informatie:

Ooglidcorrectie Zorg en Zekerheid 2018
Ooglidcorrectie Zilveren Kruis Achmea 2018
Algemeen beleid ooglidcorrectie vergoeding 2018

———————————

10 jaar na ooglidcorrectie?

01/11/2016

Hoe ziet een ooglidcorrectie er na 10 jaar uit? Dit is een vraag die veel gesteld wordt in de consultkamer van de plastisch chirurgen. Het is een terechte vraag, maar wel lastig te beantwoorden.

De vraag is ook niet eenduidig te beantwoorden. Dat komt omdat de huidkwaliteit bij iedereen anders is. Ook de uitgangssituatie is bij iedereen anders. Sommige mensen twijfelen jaren over een ooglidcorrectie… Lees verder…

———————————

Is een ooglidcorrectie functioneel of cosmetisch?

01/10/2016

Een ooglidcorrectie (blepharoplastiek) is de chirurgische verandering van de oogleden – de bovenoogleden, onderoogleden of beide (boven- en onderoogleden). Is deze behandeling functioneel of cosmetisch?

Sinds enkele jaren is er geen* vergoeding meer uit de basis zorgverzekering. Wereldwijd is deze trend gaande. In Amerika zijn in 2015 meer dan 170.000 particuliere-zorg-ooglidcorrecties uitgevoerd.

Veroudering toont het snelst bij de ogen. Dit komt vaak door een huidoverschot…
Lees verder…

———————————

Wat kunt u verwachten na een ooglidcorrectie?

01/09/2016

Een ooglidcorrectie vraagt, zoals iedere ingreep, een periode van herstel. Het is fijn om te weten wat u kunt verwachten. Daarnaast kunt u van dit artikel leren hoe u het best voor uzelf kunt zorgen tijdens het genezingsproces.

Lees verder…

———————————

Beste kliniek ooglidcorrectie?

Hangende oogleden, vermoeid gevoel, ooglidcorrectie den haag, beste kliniek ooglidcorrecties, ooglidcorrectie goedkoop, beste arts ooglidcorrectie, beste plastisch chirurg ooglidcorrectie Ooglidcorrectie Den Haag, ooglidcorrectie blog

01/08/2016

Voor welke arts moet ik kiezen voor mijn meniscusoperatie / borstvergroting / ooglaser behandeling / ooglidcorrectie?

Naar welk ziekenhuis of welke kliniek zou jij gaan?

Bovenstaande 2 vragen werden ons nagenoeg dagelijks gesteld. Lees verder…

———————————

01/07/2016

Onze cliënte Renate heeft een dagboek bijgehouden. Leuk om te lezen!

Dagboek

September 2015
De vakantiefoto’s kijk ik terug met mijn man. Het is confronterend! Ik baal van mijn ogen.
Met ouder worden heb ik me nooit bezig gehouden. Ik verzorg mezelf altijd al goed, houd van sporten, make-up, kapper, mode…
Op deze vakantiefoto’s zie ik mijn moeder echter terug. Mijn moeder van 20 jaar geleden. Ik baal ervan! Die ogen… Ik lijk wel doodop! Mijn moeder had dezelfde oogopslag.

Lees verder…

———————————

Ooglidcorrectie vergoeding 2017

22/05/2016

Minister Schippers heeft onlangs in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat medisch noodzakelijke ooglidcorrecties vanaf 2017 weer vergoed gaan worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Of een ooglidcorrectie, in Latijn blepharoplastiek, medisch noodzakelijk is, moet objectief kunnen worden vastgesteld.

Lees verder…

———————————

Oogleden liften?

01/06/2016

Je oogleden laten liften, is eigenlijk het ondergaan van een ooglidcorrectie. What’s in a name? Ooglidcorrectie, ooglift, blepharoplastiek, ooglidchirurgie, oogleden liften. Het is eigenlijk (ongeveer) allemaal hetzelfde. Het chirurgisch corrigeren van overhangend huidweefsel op de bovenoogleden waardoor een vermoeide blik / vermoeid gevoel of andere klachten zijn ontstaan.

Lees verder…

———————————

Aziatische ooglidcorrectie

15/05/2016

Een ooglidcorrectie (blepharoplastiek in Latijn) is de meest uitgevoerde plastisch chirurgische behandeling. In Nederland ondergaat 1 op de 7 mensen een ooglidcorrectie. De VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties.

Niet iedereen is hetzelfde. Nederland kent als multicultureel land verschillende ‘rassen’. De belangrijkste 3 zijn Kaukasisch, Aziatisch en Africoid / Congoloïde. Een vierde belangrijke is het Indiaanse ras.

In dit blogartikel geven we informatie over de Aziatische ooglift. Dit vergt een andere benadering en is technisch ingewikkelder.

Lees verder…

———————————

Vergoeding ooglidcorrectie 2017

15/04/2016

Minister Schippers zei dit voorjaar in het tv-programma Radar dat zij er voor open staat enkele operaties toch weer in het basispakket op te nemen, als plastisch chirurgen een ‘scherpe lijn trekken tussen wat medisch noodzakelijk is en wat verfraaiing’ van het uiterlijk is. Dat hebben zij vervolgens gedaan en hun voorstel ligt nu bij de minister.

Waar moet exact aan worden voldaan? Lees verder…

———————————

Klachten hangend ooglid

01-04-2016

De meeste mensen worden gemotiveerd voor een ooglidcorrectie doordat zij klachten hebben van overhangende oogleden. De klachten kunnen zowel mentaal als fysiek van aard zijn.

De meest voorkomende klachten zijn:

  • Vermoeid gevoel op de ogen/wenkbrauwen
  • Tranende ogen / verminderd zicht
  • Veel compenseren met het voorhoofd
  • Hoofdpijnklachten
  • Er moe uitzien

Maar ook andere redenen komen vaak voor. Lees verder…

———————————

Ooglidcorrectie aanbieding?

15/03/2016

Na een consult vragen mensen wel eens of ze korting kunnen krijgen. Wij begrijpen dat goed. Veel mensen denken lang na over een ooglidcorrectie, oriënteren zich goed. Je kunt je dan goed afvragen waarom de prijsverschillen tussen de klinieken behoorlijk zijn. Het is natuurlijk ook lastig om de kwaliteit te duiden. Is een arts goed genoeg, of kies ik voor een plastisch chirurg? Wanneer heeft een plastisch chirurg voldoende ervaring? Lees verder…

———————————

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Wie heeft de mooiste ogen van het land?

15/02/2016

Mooie ogen zijn je visitekaartje. Iedereen heeft echter andere ogen. De vorm is anders, de kleur van de ogen, de huidstructuur is anders, de botstructuur is anders, de verhoudingen tussen de ogen en wenkbrauwen, wimpers, ‘wallen’, jukbeenderen, neus, slapen, haar (-kleur en -dracht). Dat leidt ertoe dat iedereen een andere oogopslag heeft. Net zo uniek als je vingerafdruk, kun je wel zeggen.

Maar welke vorm ogen wordt over het algemeen als ‘mooi’ erkend? Lees verder…

———————————

Wie komt in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

15/01/2016

Dat is afhankelijk van een aantal omstandigheden. Sommige mensen twijfelen jarenlang over een ooglidcorrectie, anderen besluiten bij de eerste klachten / tekenen van overhangende huid contact met ons op te nemen. Daarnaast is ieders anatomie anders, waarbij er 3 belangrijke factoren zijn… Lees verder

———————————

Ooglidcorrectie midden in de Randstad!

01/01/2016

VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties (ook wel ooglift genoemd). Een hecht team van plastisch chirurgen voert in de kliniek uitsluitend behandelingen uit rondom de ogen. Onze cliënten komen uit heel Nederland. Toch vinden wij het fijn als een cliënt na een ingreep enigszins in de buurt is. Wanneer de hechting wat uitsteekt, de plakkers losgaan of indien er vragen zijn.

VandenBroecke Kliniek is gevestigd aan de rand van Leiden, nabij snelweg A4. Onze cliënten komen voornamelijk uit de Randstad; wij zijn centraal gevestigd tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Lees verder…

———————————

Vraaggesprek met Anita Liem

01/12/2015

Waarom heb je ervoor gekozen plastisch chirurg te worden?
Van jongs af aan wilde ik dokter worden. Tijdens mijn studie geneeskunde kwam ik erachter dat ik de meeste affiniteit heb met plastische chirurgie. Een plastisch chirurg verbetert het lichaam functioneel, maar wel zo precies en mooi mogelijk. Dat ligt mij goed.

Wat is het meest bijzonder aan het vak?
Het meest bijzondere vind ik… Lees verder…

———————————

Planning ooglidcorrectie?

01/11/2015

Een ingreep plannen
Een ooglidcorrectie is voor veel mensen een eenmalige ervaring. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel mensen er al minimaal 5 jaar mee bezig zijn (af en toe over nadenken, of zich oriënteren). Wij merken dat ook in de kliniek. En dat is fijn! De meeste mensen die op intakegesprek komen, zijn erg goed geïnformeerd. Het is geen adhoc beslissing.

De meeste van onze cliënten zijn tussen de… Lees verder…

———————————

Center of Excellence in ooglidcorrecties?

02-09-2015

Een center of excellence, wanneer ben je dat?
Wikipedia schrijft: A center of excellence refers to a team, a shared facility or an entity that provides leadership, best practices, research, support and/or training for a focus area.

VandenBroecke Kliniek werkt volgens een aantal kenmerken:
– VandenBroecke Kliniek is gespecialiseerd in ooglidcorrecties.
– Werkzame artsen zijn minimaal gespecialiseerd tot plastisch chirurg.
– Werkzame plastisch chirurgen werken tevens in omliggende ziekenhuizen.

Lees verder…

———————————

Steeds meer mannen in de kliniek

30-07-2015

De plastisch chirurgen van VandenBroecke Kliniek voeren jaarlijks honderden ooglidcorrecties uit bij zowel vrouwen als mannen. Iedere ingreep is echter uniek. Bij de één gaat het om een huidoverschot, bij een ander om zowel een huidoverschot als een vetoverschot. Sommige mensen hebben geen klachten, anderen wel. De verhouding bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie is eveneens opvallend. Op iedere…

Lees verder…

 ———————————

Geschiedenis van de ooglidcorrectie

Leiden, 10-07-2015
Veroudering rond de ogen is voor een groot deel bepaald door erfelijkheid. Vermoedelijk hadden in 1900 net zoveel mensen klachten van de veroudering rond de ogen als tegenwoordig. Al was de levensverwachting toen natuurlijk lager. Vroeger bleef iedereen ook met de klachten van de veroudering rondlopen. Het is natuurlijk niets levensbedreigends. Ooglidchirurgie was…

Lees verder…

———————————

Andere pagina’s:

Ooglidcorrectie informatie
Tarieven ooglidcorrectie
Wordt een ooglidcorrectie vergoed?
Beste arts ooglidcorrectie