zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Wenkbrauwlift

Wat is het?

Na verloop van tijd kunnen de wenkbrauwen zodanig zakken dat ze zorgen voor een boze of vermoeide blik. Laaghangende wenkbrauwen, in combinatie met veel fronsen, kunnen daarnaast ook een vermoeid, drukkend gevoel op uw ogen geven. Dit kan worden verholpen door het (gedeeltelijk) verhogen of herpositioneren van de wenkbrauwen. Deze behandeling noemen we een wenkbrauwlift.

wenkbrauwlift

Waarom gaan wenkbrauwen hangen?

Door de constante werking van de zwaartekracht in combinatie met verslapping van de huid door ouderdom kunnen de wenkbrauwen gaan hangen. Soms stonden de wenkbrauwen in aanleg al wat lager dan gebruikelijk en wordt dat na verloop van tijd versterkt. Bij een lage stand van de wenkbrauw zakt de wenkbrauw meestal tot onder de rand van de oogkas. Vaak compenseert de voorhoofdsspier deze laagstand en trekt deze dan de wenkbrauw weer een stukje naar boven. Bijkomend effect van het compenseren is dat dan ook aan de huid van de bovenoogleden wordt getrokken. Daardoor hangt de huid van de bovenoogleden dan minder op de wimpers en krijg je een beter zicht en/of minder vermoeidheid van de spier die het ooglid moet optrekken. Met het omhoogtrekken van de wenkbrauw ontstaan vaak rimpels op het voorhoofd.

wenkbrauwlift behandeling

Wenkbrauwlift en/of een ooglidcorrectie?

Bij een wenkbrauwlift komen de wenkbrauwen weer wat hoger te staan. Vaak wordt deze ingreep in combinatie met een bovenooglidcorrectie uitgevoerd. Alleen een wenkbrauwlift is meestal niet afdoende omdat er vaak toch nog een overschot aan huid overblijft boven de oogleden.

Indien er alleen een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij mensen die ook een laagstand van de wenkbrauw hebben, zal na de behandeling de wenkbrauw duidelijk lager komen te staan dan voor de behandeling. Immers, de spier van het voorhoofd hoeft nu minder aan de ooglidhuid te trekken om de ogen open te houden dan voor de ooglidcorrectie. Om in dat geval het zakken van de wenkbrauw te verhelpen, kan aanvullend een wenkbrauwlift worden voorgesteld.
De toevoeging van een wenkbrauwlift maakt dat de operatie iets langer duurt. Blauwe plekjes en eventuele zwelling zijn ook vaak iets meer zichtbaar maar verdwijnen binnen 1 tot maximaal 2 weken weer.

Uw wenkbrauwlift kan ook op een later tijdstip dan de bovenooglidcorrectie uitgevoerd worden, maar wij adviseren meestal om het tegelijkertijd te doen.

Prijs wenkbrauwlift

Consult Gratis
Wenkbrauwlift € 1.675

Alle prijzen zijn bij ons ‘inclusief alles’; dus voor beide ogen/wenkbrauwen gezamenlijk, inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en een eventuele nabehandeling. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u op onze prijslijst.

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is de eerste kliniek in Nederland die zich volledig gespecialiseerd heeft in ooglidchirurgie. Met een team van elf ervaren plastisch chirurgen, verdeeld over twee vestigingen, is de VandenBroecke Kliniek al sinds jaren dé toonaangevende kliniek voor ooglidcorrecties in ons land.

Behandelingen worden bij ons uitsluitend uitgevoerd door plastisch chirurgen met uitgebreide ervaring in ooglidchirurgie, allen BIG geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Daarnaast is het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.

Behalve de grootste zijn we door onze ervaring, persoonlijke aandacht en uitstekende resultaten ook al jaren de ooglidchirurgiekliniek met de hoogste waarderingscijfers van Nederland: momenteel een 9,7 bij Zorgkaart Nederland en een 9,4 bij Feedback Company.

Behandeling

Welke soorten wenkbrauwlift zijn er?

Een wenkbrauwlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:

  • Wenkbrauwlift met spierontspanners: Als u nog niet toe bent aan een chirurgische wenkbrauwlift kunt u kiezen voor een injectable behandeling. Het gaat hier om millimeter-werk; u hoeft niet bang te zijn voor een onnatuurlijk hoekige stand van de wenkbrauw. Onze collega’s van Kliniek Vrijdag helpen u graag.
  • Endo-brow-lift: Onder lokale verdoving wordt zowel een bovenooglidcorrectie als wenkbrauwlift uitgevoerd. Na het verwijderen van de overtollige huid van de bovenoogleden wordt via dezelfde wond een onderhuids tunneltje gemaakt naar boven. Daar wordt dan een oplosbare hechting geplaatst die de wenkbrauw juist op of iets boven de oogkas fixeert. U krijgt dus geen extra litteken.
  • Directe wenkbrauwlift: Onder lokale verdoving wordt boven de wenkbrauw een ovaalvormig stukje huid verwijderd. Bij het hechten wordt de huid dus strakker en daarmee wordt de wenkbrauw naar boven verplaatst. Hierbij ontstaat dus een tweede litteken dat over het algemeen niet erg zichtbaar is. Gekozen kan worden voor een litteken direct boven de wenkbrauw of iets meer naar boven zodat het in het verlengde van een al bestaande rimpel kan vallen.
  • Laterale wenkbrauwlift: Onder lokale verdoving wordt met name het gehele buitenste deel van de wenkbrauw naar boven verplaatst. Via een snede in de haarlijn wordt de wenkbrauw naar buiten toe gelift.
  • Endoscopische voorhoofdslift: In een enkel geval is het hele voorhoofd erg verslapt. Dan kan ervoor worden gekozen om onder narcose het hele voorhoofd te liften. Dit gaat met 4 littekens die in de haargrens liggen. Deze ingreep voeren wij niet uit in onze kliniek omdat deze onder algehele narcose moet plaatsvinden.

behandeltraject ooglidcorrectieHoe lang duurt het herstel na een wenkbrauwlift?

Wij maken tijdens de behandeling gebruik van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw is. Een uitgebreid overzicht met informatie over nazorg en herstel vindt u hier.
Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan vaak al heel goed zichtbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.

In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 12 tot 16 weken het eindresultaat bereikt. Daarna vindt de eindcontrole plaats, wordt uw ‘na’ foto gemaakt en worden uw voor-en-na foto’s aan u doorgestuurd.

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Voor en na

Voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit dan ook direct (in een spiegel) aan u tonen.

Voor en na wenkbrauwlift

Voor en na wenkbrauwlift

Klik hier voor meer voor-en-na foto’s van door ons uitgevoerde ooglidcorrecties.

Nazorg

nazorg en herstel bovenooglidcorrectie

Hieronder vindt u informatie en tips over de nazorg en het herstel van een wenkbrauwlift.

Koelen

Wij adviseren om thuis uw oogleden vooral de eerste drie dagen, ieder uur tien minuten te koelen met de door ons meegegeven koelbril of met een zakje bevroren erwtjes. Van dag-vier tot dag-zeven raden wij aan om nog enkele keren per dag te koelen. Koelen helpt tegen zwelling en beursheid en geeft ook verlichting bij eventuele jeuk. Het is daarbij belangrijk om gaasjes tussen uw ogen en de koelbril (of bevroren erwtjes) te doen, dit voorkomt dat uw huid aan de koelbril vastvriest en geeft daarnaast een beetje bescherming. Leg tussendoor de koelbril in het vriesvak van uw koelkast voor een optimaal resultaat.

Rust houden

Het is verstandig de eerste dagen rustig aan te doen. Eventuele pijn en zwelling worden daarmee beperkt, waardoor u het herstelproces bespoedigt.

Slaap op uw rug

Wij raden u aan om na de behandeling op uw rug te slapen en niet op uw zij of op uw buik. Dit voorkomt dat u in uw slaap de hechting/wondjes beschadigt. Een (vliegtuig) nekkussentje kan hierbij helpen. Op uw buik slapen is zelfs gevaarlijk voor uw wondgenezing en raden wij daarom in de eerste twee weken na uw behandeling sterk af!

Drukverhogende activiteiten vermijden

Oogleden kunnen gemakkelijk zwellen door vochtophoping, zeker in de eerste periode na een wenkbrauwlift. Het is daarom belangrijk dat u de eerste twee weken na de ingreep druk op uw hoofd zoveel mogelijk vermijdt. Buk niet voorover, til geen zware dingen, ga nog niet sporten en hou fysiek zoveel mogelijk rust.

Niet in uw ogen wrijven

Bij jeuk of lichte nabloeding: niet in uw ogen wrijven! Hiermee kunt u de wondjes open wrijven. De meegegeven koelbril kan bij jeuk verlichting geven.

Douchen

Na de operatie worden er pleistertjes over uw hechtingen geplakt. Het is belangrijk om de wondjes, en dus ook de pleistertjes, droog te houden. U kunt wel douchen, maar houd uw gezicht dan niet onder de douche. In bad of naar de sauna gaan raden wij af in verband met transpireren; ook hierdoor kunnen de pleistertjes loslaten.

Make-up en dagverzorging

U mag na de ingreep geen make-up op of rond uw ogen aanbrengen. Twee weken na de operatie is dit weer toegestaan.

Sporten

Wij raden u af in de eerste twee weken na de ingreep te sporten of andere zware lichamelijke inspanning te verrichten.

Littekenverzorging

Na het verwijderen van de hechtingen krijgt u de speciaal door ons ontwikkelde VandenBroecke Kliniek litteken crème mee om thuis uw littekentjes te kunnen verzorgen. Deze crème verzacht en versoepelt de huid en bevordert het herstellend vermogen van de beschadigde huid. Dit bespoedigt het herstelproces en zorgt ervoor dat het eindresultaat van uw wenkbrauwlift sneller bereikt wordt. Hiermee kunt u beginnen zodra alle korstjes verdwenen zijn (meestal is dat +/- 2 weken na uw behandeling).

Zonlicht

U mag de littekentjes de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan direct zonlicht en/of zonnebank. Omdat direct zonlicht niet altijd te vermijden is raden we aan om buitenshuis een zonnebril te dragen. Daarnaast is het verstandig om een crème met zonnebescherming (Sun Protection Factor) te gebruiken. Onze littekencrème heeft een SPF 20 en is daarmee dus ook geschikt om bescherming tegen de zon te bieden. Wij adviseren echter om de zon alsnog zoveel mogelijk te mijden tijdens uw herstelproces.

Contactlenzen

Het gebruik van contactlenzen wordt tot twee weken na de ingreep door ons afgeraden. Vooral om trekken aan en rond de oogleden te voorkomen. En bril dragen is wel toegestaan.

Aspirine, Ibuprofen en Paracetamol

Gebruik van paracetamol is toegestaan. Wij raden u af aspirinehoudende medicatie en/of Ibuprofen te gebruiken tussen 10 dagen voor en 7 dagen na de ingreep om hevig bloeden na de ingreep te voorkomen. Uitzonderingen hierop zijn uitsluitend toegestaan na overleg met uw behandelend plastisch chirurg.

Arnica

We raden het gebruik van arnicadruppels of -pilletjes rond de operatie af. Arnicazalf kunt u wel op de onderoogleden of wangen smeren na een ingreep, maar vermijd het behandelde gebied.

Wondjes schoonmaken

Het is fijn om het gebied rond uw ogen schoon te houden, maar probeer te voorkomen dat de pleistertjes nat worden. Wij raden aan om hiervoor een wattenstaafje te gebruiken. Maak deze licht vochtig onder de kraan, waarna u er heel voorzichtig de wimperrand mee kunt schoonmaken.

Werken

De eerste dagen na de behandeling heeft u waarschijnlijk wat blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd en is er meestal nog wel wat verkleuring. Dat is vaak het moment waarna mensen weer naar hun werk gaan. Zwaar lichamelijk werk wordt de eerste paar weken na de behandeling wel sterk afgeraden.

Risico’s en complicaties

Net als bij elke andere operatie kunnen zich complicaties voordoen. Een wondje kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Gelukkig komt dit zelden voor. Het kan zijn dat u uw ogen de eerste periode na de operatie niet geheel kunt openen of sluiten vanwege de zwelling van de oogleden. Daarnaast is het mogelijk dat de eerste dagen na de behandeling uw zicht nog een beetje wazig is.

Het resultaat

Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan vaak al heel goed zichtbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.
In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 12 tot 16 weken het eindresultaat bereikt. Dat is ook het moment waarop uw eindcontrole is en uw ‘na’ foto door ons gemaakt wordt.

Wanneer u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail info@vandenbroeckekliniek.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 088-0042700.

Hier vindt u ons:

VandenBroecke Kliniek Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

VandenBroecke Kliniek Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042700
E: info@vandenbroeckekliniek.nl

Dokter Duco legt uit: