zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1508 reviews op Feedback Company

Kunnen wallen vanzelf verdwijnen?

Kunnen wallen vanzelf verdwijnen?

Wallen onder de ogen kunnen als storend worden ervaren. Veel mensen vragen zich af of hun wallen zelf weer kunnen verdwijnen of dat ze daar een behandeling voor moeten ondergaan. In deze blog zullen we dieper ingaan op dit onderwerp. We zullen de verschillende oorzaken van wallen bespreken en uitleggen in welke gevallen deze vanzelf kunnen verdwijnen of wanneer hier een behandeling voor nodig is.

Wat veroorzaakt wallen onder mijn ogen?

Voordat we kunnen bepalen of wallen vanzelf kunnen verdwijnen, is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaken zijn. Wallen kunnen ontstaan door verschillende factoren:

  • Erfelijkheid: Genetische aanleg speelt een grote rol bij de vorming van wallen. Als uw ouders of familieleden wallen hebben, is de kans groter dat u ze ook ontwikkelt.
  • Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest de huid elasticiteit en kan het onderliggende vetweefsel naar voren gedrukt worden, wat resulteert in de vorming van wallen.
  • Vochtretentie: Een ophoping van vocht in het weefsel onder de ogen kan leiden tot de vorming van wallen.
  • Levensstijl factoren: Factoren zoals slaapgebrek, stress, roken, alcoholgebruik en een ongezond dieet kunnen bijdragen aan de vorming van wallen.

Kunnen wallen vanzelf verdwijnen?

In sommige gevallen kunnen wallen vanzelf verminderen of zelfs verdwijnen. Bijvoorbeeld als wallen worden veroorzaakt door tijdelijke factoren zoals vermoeidheid of vochtretentie kunnen veranderingen in levensstijl helpen bij het verminderen van de wallen. 

Onze tips om wallen op natuurlijke wijze te verminderen:

  • Voldoende slaap: Zorg voor voldoende rust en een goede slaaproutine.
  • Hydratatie: Drink voldoende water om het lichaam gehydrateerd te houden en vochtophoping te verminderen.
  • Gezonde voeding: Eet een gebalanceerd dieet met veel groenten, fruit en voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten.
  • Beperk zoutinname: Een hoge inname van zout kan vochtretentie bevorderen, dus probeer het gebruik van zout te beperken.
  • Koud kompres: Breng een koud kompres aan op de ogen om de zwelling tijdelijk te verminderen.

Wanneer is een behandeling tegen wallen nodig?

Hoewel u uw wallen in sommige gevallen zelf kunt laten verminderen, kan dat niet in alle gevallen. Zeker als wallen een erfelijke of leeftijdsgebonden oorzaak hebben. Een onderooglidcorrectie of midfacelift kan in dergelijke gevallen een effectieve oplossing bieden.

Deze operatieve ingreep is gericht op het verwijderen of herpositioneren van het overtollige huid- en vetweefsel rond de ogen. Door middel van zorgvuldige incisies kan een ervaren plastisch chirurg de wallen verminderen en een jeugdiger en meer uitgeruste uitstraling creëren.

Niet-operatieve behandelingen om zakken onder ogen te voorkomen

Mocht u (nog) niet toe zijn aan een operatieve ingreep, dan zijn er ook andere mogelijkheden.

Bij de VandenBroecke Kliniek kunt u ook terecht voor een plasmage behandeling om van uw wallen af te komen. Lees hier meer over een plasmage behandeling. Ook werken wij samen met de cosmetisch artsen van Kliniek Vrijdag. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van injectables.

Mocht u meer willen weten over de verschillende behandelmogelijkheden en welke het beste bij u past, dan vertellen onze plastisch chirurgen u hier graag alles over. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kunnen zij alle opties met u doornemen die in uw specifieke situatie mogelijk zijn. Boek daarvoor een consult.

Dokter Duco legt uit: