zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 122 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Wat kun je zien tijdens een ooglidcorrectie?

Wat kun je zien tijdens een ooglidcorrectie?

Bij de VandenBroecke Kliniek zijn we niet alleen begaan met uw uiterlijk, we doen ook ons uiterste best om ervoor te zorgen dat u zich bij ons veilig en comfortabel voelt.

Veel mensen vragen zich af hoe een ooglidcorrectie er nou precies uitziet. Ook leeft bij sommigen de angst dat je tijdens een ooglidcorrectie kunt zien wat er gebeurt. Graag leggen wij u hieronder uit waarom u daar niet bang voor hoeft te zijn.

VandenBroecke Kliniek, de specialist in ooglidcorrecties Verschillende soorten plastische chirurgie rondom de ogen. wat kun je zien

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie, ook bekend als ooglift of blepharoplastiek, richt zich op het verwijderen van overtollige huid rond de bovenoogleden, eventueel in combinatie met spier- en/of vetweefsel.
Bij een bovenooglidcorrectie wordt echter alleen een deel van de bovenste laag van het ooglid verwijderd. Uw oogbol blijft veilig verscholen achter een aantal laagjes die daar nog onder liggen, waardoor het onmogelijk is om iets te zien van wat er zich afspeelt tijdens de behandeling. En mocht u uw ogen op een bepaald moment toch eventjes willen openen is dat geen enkel probleem, dan houden we gewoon een korte pauze.

Onderooglidcorrectie

Het verwijderen van de verslapte huid onder de ogen, eventueel in combinatie met het gedeeltelijk verwijderen en/of verplaatsen van onderhuids spier- en vetweefsel, wordt een onderooglidcorrectie genoemd.
Tijdens een onderooglidcorrectie heeft u gedurende de hele behandeling uw ogen gesloten. Daar zorgen uw bovenoogleden voor. En zelfs al zou u uw ogen openen; het stukje direct onder de ogen kan niemand bij zichzelf zien, niet voor, niet tijdens en niet na een ooglidcorrectie.

Naast het feit dat u zelf dus niets kunt zien tijdens uw ingreep, is het wellicht ook fijn om te weten dat u niet helemaal afgedekt ligt tijdens een ooglidcorrectie. We creëren een steriel veld om uw hoofd heen, waardoor uw gehele gezicht vrij blijft. Hierdoor hoeft u zich niet opgesloten te voelen en kunt u gewoon met de arts praten tijdens uw ingreep.

In deze video legt dokter Duco van den Broecke hier meer over uit:

Ooglidcorrectie onder lokale verdoving

Bij de VandenBroecke Kliniek voeren we ooglidcorrecties altijd uit onder lokale verdoving, dat is niet alleen veiliger, het verkort ook de herstelperiode. Door uw ogen lokaal te verdoven bent u weliswaar wakker, maar voelt u geen pijn en kunt u ontspannen tijdens de ingreep.

Na de ingreep kan het herstelproces variëren, maar de meeste mensen kunnen na een week hun normale leven weer oppakken. We raden wel aan om gedurende de eerste twee tot drie weken na de ingreep zware fysieke inspanning te vermijden.

Samengevat is het antwoord op de vraag “Kun je zelf iets zien tijdens een ooglidcorrectie?” een geruststellend “nee”. U kunt vertrouwen op onze deskundige plastisch chirurgen die met precisie te werk gaan om u een zichtbaar resultaat te geven, zonder dat u daarbij iets van de ingreep voelt of ziet. Een ingreep is minder eng dan u misschien denkt en onze ervaren chirurgen kletsen u graag door de ingreep heen. Uw gezicht is niet bedekt tijdens een ingreep, het steriele veld wordt om uw hoofd heen gemaakt.

Bij de VandenBroecke Kliniek staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden op uw reis naar een frissere, jeugdiger uitstraling. Boek vandaag nog een gratis en vrijblijvend consult, waarin we alle mogelijkheden van een ooglidcorrectie graag in detail met u bespreken.

Dokter Duco legt uit: