zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1508 reviews op Feedback Company

Hangende Oogleden – wat kun je er aan doen?

Hangende oogleden, wat kun je er aan doen?

Hangende oogleden kunnen in sommige gevallen heel storend zijn, altijd maar die vermoeide blik en soms belemmeren ze daarnaast ook het gezichtsvermogen. Maar geen zorgen, vaak is dit goed te behandelen. Lees hieronder alles over hangende oogleden en wat er aan te doen is.

Wat zijn hangende oogleden?

Hangende oogleden ontstaan wanneer het bovenste ooglid zakt naar een lagere positie. Dit wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder huidveroudering, genetica, spierverzwakking en/of letsel.

De impact

Hangende oogleden zorgen vaak voor een vermoeide uitstraling, ook als u niet moe bent, en kunnen daarnaast ook functionele problemen veroorzaken. Zo kan het uw zichtveld verminderen, waardoor dagelijkse activiteiten zoals lezen, autorijden en tv kijken bemoeilijkt worden. Ter compensatie hiervan trekken veel mensen daarom doorlopend hun wenkbrauwen op, vaak zonder dat ze zich hier bewust van zijn. Behalve dat dit voor rimpels op het voorhoofd zorgt, kan deze constante aanspanning van de spieren ook leiden tot spanningshoofdpijn.

Behandelopties

Bij de VandenBroecke Kliniek bieden we verschillende behandelingen om hangende oogleden te corrigeren en u weer een jeugdige, open blik te geven.

  • Bovenooglidcorrectie (Blepharoplastiek): Een operatieve ingreep waarbij overtollige huid en eventueel vetweefsel worden verwijderd rondom het bovenooglid.
  • Ptosischirurgie: Specifiek gericht op het corrigeren van hangende oogleden als gevolg van spierverslapping. Deze behandeling richt zicht vooral op de spieren rondom het bovenooglid met als doel een betere elevatie van het ooglid.

Het belang van een persoonlijk consult

Iedereen is uniek en daarom is een persoonlijk consult met een van onze ervaren plastisch chirurgen essentieel. Tijdens dit consult zullen we uw specifieke situatie evalueren, uw doelen bespreken en een behandelplan op maat opstellen dat past bij uw behoeften en verwachtingen.

Conclusie

Hangende oogleden hoeven uw uiterlijk niet te veranderen of uw functioneren te belemmeren. Bij de VandenBroecke Kliniek bieden we effectieve oplossingen om dit te corrigeren en u weer een open, jeugdige uitstraling te geven. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis vrijblijvend consult en ontdek hoe we u kunnen helpen om weer met een frisse blik in de spiegel te kijken.

Dokter Duco legt uit: