zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1507 reviews op Feedback Company

Wat is de beste manier om te koelen na een ooglidcorrectie?

Wat is de beste manier om te koelen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie adviseren wij altijd om te koelen. Koelen is een eenvoudige, maar effectieve manier om negatieve bijeffecten van een ooglidcorrectie te verminderen en het herstelproces te versnellen.

Drie belangrijkste redenen om te koelen

1. Verlichting van Zwelling:
Zwelling is een veelvoorkomend bijverschijnsel na een ooglidcorrectie. Door regelmatig te koelen, stimuleer je de bloedvaten om samen te trekken, wat helpt om de zwelling te verminderen.

2. Minimalisering van Blauwe Plekken:
Koelen van het behandelde gebied vermindert de doorbloeding, waardoor de kans op blauwe plekken kleiner wordt. En minder, of kleinere blauwe plekken, zijn minder lang zichtbaar, dus je ziet er sneller weer beter uit.

3. Pijnverlichting:
Koeling kan ook helpen bij het verminderen van pijn en ongemak, zoals bijvoorbeeld eventuele jeuk. Het verlicht de spanning op het behandelde gebied en geeft een aangenaam gevoel van verlichting.

Maar hoe kun je nou het beste koelen?

Er zijn verschillende manieren om te koelen. In onderstaande video legt Dokter Duco uit hoe je het beste kunt koelen. Je kunt natuurlijk ook naar beneden scrollen om verder te lezen.

De manieren om te koelen die wij aanraden zijn met de koelbril, zakjes met diepvries erwtjes, of zakjes met bevroren appelstroop. Een koelbril werkt eenvoudig en krijg je van ons mee naar huis na de behandeling. De twee andere opties (diepvries erwtjes en appelstroop) kun je met behulp van een boterhamzakje eenvoudig zelf maken. Deze hebben het voordeel dat ze zich beter naar de contouren van je oogkassen vormen, waardoor ze een nauwkeurige en gerichte koeling mogelijk maken.

Belangrijk is altijd om tussen het koelelement en de huid altijd een gaasje of theedoek te plaatsen. Dit voorkomt bevriezing van de huid. Wij adviseren om thuis je oogleden vooral de eerste drie dagen, ieder uur tien minuten te koelen.

Conclusie

Zie het koelen na een ooglidcorrectie niet als optionele toevoeging, maar eerder een integraal onderdeel van het herstelproces. Het draagt bij aan een comfortabeler herstel en kan helpen om sneller een goed resultaat te bereiken.

Een goede nazorg, inclusief zorgvuldig koelen, is de sleutel tot een succesvolle ooglidcorrectie. Neem de tijd om te herstellen en geniet daarna van de vernieuwde, jeugdige uitstraling van je ogen.

Bekijk alle video’s van Dokter Duco op YouTube.

Dokter Duco legt uit: