zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Hoe kies ik de beste kliniek voor een ooglidcorrectie?

Hoe kies ik de beste kliniek voor een ooglidcorrectie?

Het kiezen voor een ooglidcorrectie is een hele persoonlijke beslissing waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Het kiezen van de beste kliniek is daarbij essentieel. Neem de tijd om een kliniek te vinden die het beste aan jouw wensen voldoet en die je vertrouwt. 

In dit filmpje vertelt onze eigen Dokter van den Broecke hoe je de kliniek kunt kiezen die het beste bij jou past en waar je deze keuze mee kunt vergelijken. Onder het filmpje staan nog een aantal tips en overwegingen om je te helpen bij het kiezen van de beste kliniek voor jouw ooglidcorrectie.

1. Onderzoek de beste kliniek voor jou
Doe onderzoek naar de reputatie van een kliniek; lees online beoordelingen en vraag vrienden, kennissen, familie of je huisarts naar hun ervaringen. Probeer je oordeel niet te baseren op een enkel verhaal van iemand anders (positief of negatief), want hoe meer ervaringsverhalen, hoe beter het beeld dat je van een kliniek krijgt.

2. Ervaring met ooglidcorrecties, bekijk welke artsen er werken
Er zijn in Nederland veel soorten artsen die een ooglidcorrectie uit mogen voeren (basisarts, huisarts, cosmetisch arts). Lang niet al deze artsen zijn even bekwaam, ervaren en/of specialistisch opgeleid. Wil je zeker zijn van de beste behandeling, kies dan voor een kliniek waar de operatie uitgevoerd wordt door een ervaren plastisch chirurg die gespecialiseerd is in ooglidchirurgie. 

3. Ga op consult bij meer dan één kliniek
Om uit te vinden welke kliniek het beste bij jou past, kun je consulten inplannen bij meerdere klinieken voordat je een beslissing neemt. Dit stelt je in staat om verschillende artsen te ontmoeten, hun aanbevelingen te horen en de faciliteiten van de verschillende klinieken te beoordelen voordat je een keuze maakt. 

4. Informeer naar nazorg & herstelbegeleiding
Goed nazorg is een cruciaal onderdeel van een succesvolle ooglidcorrectie. Informeer naar het postoperatieve zorgplan en hoe de kliniek je ondersteunt tijdens het hersteltraject. Vraag bijvoorbeeld na hoe de zorg bij eventuele complicaties geregeld is.

5. Vertrouw op je gevoel bij het kiezen van een kliniek
Uiteindelijk is ook je gevoel belangrijk bij het kiezen van de juiste kliniek. Als je het idee hebt dat er iets niet klopt of als je twijfels hebt over een bepaalde kliniek, laat je daar dan niet behandelen. Je moet je volledig op je gemak voelen bij een kliniek voordat je er jouw ooglidcorrectie uit laat voeren.

Benieuwd of een ooglidcorrectie ook iets is voor jou? Boek dan een consult, dat kan zelf direct online of telefonisch op 088-0042700.

Dokter Duco legt uit: