zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Behandeltraject ooglidcorrectie

Behandeltraject ooglidcorrectie

In Nederland laten ca. 20.000 mensen per jaar een ooglidcorrectie uitvoeren, voor het grootste deel daarvan is dat hun eerste keer. Wij krijgen daarom vaak de vraag hoe het behandeltraject er precies uitziet. Onderstaand leggen we dit stap voor stap uit; van begin tot eind(controle).

Stap 1 – het consult

U maakt telefonisch 088-0042700, via e-mail info@vandenbroeckekliniek.nl of online een afspraak voor uw consult.
Het consult is gratis, ook als er geen behandeling uit volgt.Wij verzoeken u op de dag van het consult een kwartier voor het tijdstip van de afspraak aanwezig te zijn. U wordt dan ontvangen door onze receptionistes, zij begeleiden u naar de wachtruimte en geven u daar een kopje thee of koffie. Op het afgesproken tijdstip wordt u door de plastisch chirurg waarmee u de afspraak heeft, uit de wachtruimte opgehaald voor uw consult. In zijn of haar spreekkamer neemt de plastisch chirurg een half uur de tijd om uw klachten en wensen te bespreken. De plastisch chirurg onderzoekt uw oogleden en de anatomie rondom uw ogen, stelt de diagnose en spreekt het mogelijk te behalen resultaat met u door. Indien u de juiste indicatie heeft voor een behandeling bij de VandenBroecke Kliniek, krijgt u een informatiefolder ter voorbereiding op de ingreep mee naar huis zodat u de informatie thuis rustig terug kunt lezen en kunt laten bezinken. U kunt later een afspraak maken voor de behandeling. U kunt ook direct aan de balie een afspraak inplannen.
Het is aan te raden de ingreep zo in te plannen dat u in de erop volgende week voldoende rust kunt nemen. Wanneer u geen geschikte indicatie heeft voor een ingreep wordt dat u duidelijk uitgelegd. De plastisch chirurg adviseert u dan mogelijk een alternatieve behandeling, eventueel bij een ziekenhuis of andere behandelinstelling.

behandeltraject ooglidcorrectie

Stap 2 – de behandeling

Ook op de dag van de ingreep verzoeken wij u om een kwartier voor tijd aanwezig te zijn. Er worden foto’s van uw ogen gemaakt (de ‘voor-foto’s). In dezelfde ruimte, vanuit dezelfde hoek en met hetzelfde licht etc. worden bij uw eindcontrole weer foto’s gemaakt (de ‘na-foto’s’) om een exact beeld te geven van het verschil tussen voor-en-na. Deze foto’s krijgt u na de eindcontrole ook toe gemaild. De plastisch chirurg komt u samen met de assistente ophalen uit de wachtkamer. Er wordt u stap voor stap uitgelegd wat u kunt verwachten van de behandeling. Op onze website kunt u ook meer informatie lezen over de ooglidcorrectie ingreep (inclusief een video van de ingreep zelf). De ingreep zelf duurt ongeveer 45 minuten. Daarna blijft u nog een half uurtje in de comfortabele behandelstoel liggen om uw ogen te koelen met een speciale koelbril. U krijgt desgewenst een dekentje en uw partner of andere begeleiding kan bij u komen zitten. Bij de receptie wordt een afspraak gemaakt om de hechtingen te laten verwijderen (na 6-8 dagen). U krijgt een formulier met tips mee naar huis om het herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Na de behandeling krijgt u tevens per mail een brief voor uw huisarts toegestuurd. U kunt deze brief doorsturen aan uw huisarts, maar dat is niet verplicht. De speciaal voor de VandenBroecke Kliniek ontwikkelde koelbril krijgt u mee naar huis, zodat u mee kunt blijven koelen.

VandenBroecke Kliniek, de specialist in ooglidcorrecties Verschillende soorten plastische chirurgie rondom de ogen. wat kun je zien

Stap 3 – de hechtingen verwijderen

Uw volgende afspraak bij ons is 6-8 dagen na uw behandeling, dan worden de pleistertjes en hechtingen verwijderd. Dit duurt slechts enkele minuten. Uw herstel wordt vervolgens bekeken door de operatie assistente die de hechtingen verwijderd. Mocht er een reden toe zijn kan de plastisch chirurg dan ook nog even komen kijken, maar dat is meestal niet nodig.

Bent u benieuwd naar het hersteltraject van een ooglidcorrectie? Lees dan eens deze blog. Lees hier meer over de nazorg en het herstel na een ooglidcorrectie

Stap 4 – de eindcontrole

Na ongeveer 12 weken is de eindcontrole met uw behandelend plastisch chirurg. Er worden dan ook weer foto’s gemaakt. De foto’s die voor de ingreep gemaakt zijn en deze foto’s worden samengevoegd tot een voor-en-na foto, die de plastisch chirurg met u bespreekt en die u daarna ook per email toegestuurd krijgt. Als laatste ontvangt u van ons nog een online enquête. Hiermee kunt u laten weten wat u van uw behandeling vond.

voor en na bovenooglidcorrectie

Hopelijk geeft het bovenstaande u een beeld van het gehele traject van een ooglidcorrectie behandeling. Mocht u toch nog vragen hebben, neem gerust contact op!

 

Bekijkt u liever een video die u meer vertelt over ooglidcorrecties? Hier worden een aantal soorten ooglidcorrecties uitgebreid toegelicht:

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Lees verder:
Wie is een goede arts voor mijn ooglidcorrectie?
Wordt een ooglidcorrectie eventueel vergoed door mijn zorgverzekering?
Voorbereiding ooglidcorrectie
Wat kost een ooglidcorrectie?

FAQ

Doet een ooglidcorrectie pijn?

Hoe vaak kan ik een ooglidcorrectie laten doen?

Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft gemiddeld tussen 10 en 15 jaar goed zichtbaar, daarna is een nieuwe behandeling gewoon mogelijk. Mits goed uitgevoerd, zit er geen beperking aan het aantal ooglidcorrecties dat u in uw leven uit kunt laten voeren.

Na hoeveel dagen ben ik weer ’toonbaar’?

De eerste week na uw behandeling zitten er nog kleine pleistertjes over de hechtingen. Na een week worden de pleistertjes en hechtingen door ons verwijderd tijdens uw eerste vervolgafspraak. Het herstelproces verloopt bij iedereen anders, maar over het algemeen is er 10-14 dagen na de behandeling al vrijwel niets meer van te zien. De (kleine) littekentjes, die in uw oogplooi vallen en daardoor al bijna niet opvallen, verdwijnen in de maanden daarna. Meer weten? Lees hier het (foto)verslag van een van onze cliënten over de dagen direct na haar behandeling.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan een week na hun behandeling weer aan het werk. U mag in de eerste week na de behandeling wel licht (huishoudelijk) werk doen. Na een week worden de hechtingen verwijderd. Zware lichamelijke inspanning (zoals bijvoorbeeld tillen) mag de eerste twee tot drie weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel bij u juist wat langer duurt.

Hier vindt u ons:

VandenBroecke Kliniek Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

VandenBroecke Kliniek Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042700
E: info@vandenbroeckekliniek.nl

Dokter Duco legt uit: