zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 122 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Kun je iets zien tijdens een ooglidcorrectie behandeling?

Kun je iets zien tijdens een ooglidcorrectie behandeling?

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld of je tijdens een ooglidcorrectie operatie iets kunt zien. Het antwoord daarop is eenvoudig; nee, tijdens de behandeling zie je niets van wat er wordt gedaan. In deze video leggen we je uit waarom dat zo is. Of bekijk onderstaande video.

De anatomie van een ooglidcorrectie

Om te beginnen geven we je graag een korte uitleg over de anatomie van het ooglid. Dat is namelijk meer dan een dunne laag huid die je oog bedekt. Het ooglid bestaat uit meerdere lagen, elk met een unieke functie. De belangrijkste lagen zijn:

Huidlaag: De buitenste laag van het ooglid, het deel dat zichtbaar is voor iedereen. 

Spierlaag: Onder de huidlaag bevindt zich een spiertje die het ooglid opent en sluit. 

Vetweefsellaag: Dieper in het ooglid zitten vetweefsellagen die het oog beschermen en helpen bij het soepel openen en sluiten van het oog. 

Dus, kun je iets zien tijdens een ooglidcorrectie behandeling?

Om terug te komen op de vraag die wij vaak te horen krijgen: “Maar als een deel van je ooglid wordt verwijderd tijdens de operatie, dan kijk je toch meteen ‘naar buiten’?” 

We begrijpen dat dit een zorg kan zijn, maar wees gerust, dat is niet zo. Bij een ooglidcorrectie wordt alleen een deel van de bovenste laag van het ooglid verwijderd. De oogbol blijft door onderliggende lagen nog steeds bedekt, waardoor je zelf niets kunt zien tijdens de behandeling.

We hopen dat deze blog je heeft gerustgesteld over wat er echt gebeurt tijdens een ooglidcorrectie. Mocht je hier verder nog vragen over hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Of boek direct online een persoonlijk consult met een van onze ervaren plastisch chirurgen! 

Dokter Duco legt uit: