zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1508 reviews op Feedback Company

Onderooglidcorrectie

Wat is het?

Onder de ogen kunnen zich huidoverschotten vormen, beter bekend als wallen. De verslapping van de huid gaat hier vaak gepaard met vochtophoping en het uitzakken van onderhuids vetweefsel van de oogkassen. Door krachtafname van de kringspier rondom het oog wordt dit proces verder versterkt.
Het verwijderen van de verslapte huid onder de ogen, eventueel in combinatie met het gedeeltelijk verwijderen en/of verplaatsen van onderhuids spier- en vetweefsel, wordt een onderooglidcorrectie genoemd. Na een onderooglidcorrectie ziet u er uitgeruster en vaak vele jaren jonger uit.

onderooglidcorrectie

Wat kost een onderooglidcorrectie?

De kosten van een onderooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek zijn:

Consult Gratis
Onderooglidcorrectie € 2.150
Boven- en onderooglidcorrectie € 2.995

Alle prijzen zijn bij ons ‘inclusief alles’; dus voor beide ogen gezamenlijk, inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en een eventuele nabehandeling. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u op onze prijslijst.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Onderooglidcorrecties werden en worden nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Eventuele vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering verschilt per verzekeraar. Meer informatie vindt u op onze pagina over de vergoeding door de zorgverzekering. Onze kliniek voert geen verzekerde zorg uit; daarvoor adviseren wij u contact op te nemen met een ziekenhuis in uw regio.

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is volledig gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij waren de eerste kliniek die zich uitsluitend hierop richtte en zijn nu ook al jaren de grootste kliniek voor ooglidchirurgie van Nederland.
Behandelingen worden bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen die lid zijn van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) én allemaal jarenlange ervaring hebben in ooglidchirurgie. Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek het ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, geheel gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.
Behalve de grootste zijn we door onze ervaring, persoonlijke aandacht en uitstekende resultaten ook al jaren de ooglidchirurgiekliniek met de hoogste waarderingscijfers van Nederland: momenteel een 9,7 bij Zorgkaart Nederland en een 9,4 bij Feedback Company.

Behandeling

voorbereiding op een bovenooglidcorrectie

Wat kan ik verwachten van een onderooglidcorrectie?

Voor de ingreep tekent de plastisch chirurg uw huidoverschot nauwkeurig af. De behandeling duurt ongeveer 90 minuten. Doordat onze plastisch chirurg met diathermie werkt, bloedt u nauwelijks. In de wimperrand onder de ogen maakt onze plastisch chirurg een incisie. Er wordt een reepje huid weggehaald en eventueel wordt wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld om zo de wallen onder uw ogen te verwijderen. Vervolgens wordt het wondje met een kleine hechting gesloten. Er wordt zo gehecht dat de huid nauw aansluit en de hechting eenvoudig te verwijderen is. U krijgt van ons een koelbril mee voor thuis. Na een week worden de hechtingen bij ons in de kliniek verwijderd.

Hoe verloopt het herstel na een onderooglidcorrectie?

Wij maken tijdens de behandeling gebruik van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw zijn.

Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan vaak al heel goed zichtbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.

In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 12 tot 16 weken het eindresultaat bereikt. Dat is ook het moment waarop uw eindcontrole is en uw ‘na’ foto door ons gemaakt wordt.

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Voor en na

Voor-en-na foto’s en/of video’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit dan ook direct (in een spiegel) aan u tonen.

Klik hier voor meer voor-en-na foto’s en video’s van door ons uitgevoerde ooglidcorrecties.

Nazorg

consult bij dr. arda nazorg informatie

Hieronder vindt u informatie en tips over de nazorg en het herstel van een onderooglidcorrectie.

Koelen

Wij adviseren om thuis uw oogleden vooral de eerste drie dagen, ieder uur tien minuten te koelen met de door ons meegegeven koelbril of met een zakje bevroren erwtjes. Van dag-vier tot dag-zeven raden wij aan om nog enkele keren per dag te koelen. Koelen helpt tegen zwelling en beursheid en geeft ook verlichting bij eventuele jeuk. Het is daarbij belangrijk om gaasjes tussen uw ogen en de koelbril (of bevroren erwtjes) te doen, dit voorkomt dat uw huid aan de koelbril vastvriest en geeft daarnaast een beetje bescherming. Leg tussendoor de koelbril in het vriesvak van uw koelkast voor een optimaal resultaat.

Rust houden

Het is verstandig de eerste dagen rustig aan te doen. Eventuele pijn en zwelling worden daarmee beperkt, waardoor u het herstelproces bespoedigt.

Slaap op uw rug

Wij raden u aan om na de behandeling op uw rug te slapen en niet op uw zij of op uw buik. Dit voorkomt dat u in uw slaap de hechting/wondjes beschadigt. Een (vliegtuig) nekkussentje kan hierbij helpen. Op uw buik slapen is zelfs gevaarlijk voor uw wondgenezing en raden wij daarom in de eerste twee weken na uw behandeling sterk af!

Drukverhogende activiteiten vermijden

Oogleden kunnen gemakkelijk zwellen door vochtophoping, zeker in de eerste periode na een onderooglidcorrectie. Het is daarom belangrijk dat u de eerste twee weken na de ingreep druk op uw hoofd zoveel mogelijk vermijdt. Buk niet voorover, til geen zware dingen, ga nog niet sporten en hou fysiek zoveel mogelijk rust.

Niet in uw ogen wrijven

Bij jeuk of lichte nabloeding: niet in uw ogen wrijven! Hiermee kunt u de wondjes open wrijven. De meegegeven koelbril kan bij jeuk verlichting geven.

Douchen

Na de operatie worden er pleistertjes over uw hechtingen geplakt. Het is belangrijk om de wondjes, en dus ook de pleistertjes, droog te houden. U kunt wel douchen, maar houd uw gezicht dan niet onder de douche. In bad of naar de sauna gaan raden wij af in verband met transpireren; ook hierdoor kunnen de pleistertjes loslaten.

Make-up en dagverzorging

U mag na de ingreep geen make-up op of rond uw ogen aanbrengen. Twee weken na de operatie is dit weer toegestaan.

Sporten

Wij raden u af in de eerste twee weken na de ingreep te sporten of andere zware lichamelijke inspanning te verrichten.

Littekenverzorging

Na het verwijderen van de hechtingen krijgt u de speciaal door ons ontwikkelde VandenBroecke Kliniek litteken crème mee om thuis uw littekentjes te kunnen verzorgen. Deze crème verzacht en versoepelt de huid en bevordert het herstellend vermogen van de beschadigde huid. Dit bespoedigt het herstelproces en zorgt ervoor dat het eindresultaat van uw onderooglidcorrectie sneller bereikt wordt. Hiermee kunt u beginnen zodra alle korstjes verdwenen zijn (meestal is dat +/- 2 weken na uw behandeling).

Zonlicht

U mag de littekentjes de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan direct zonlicht en/of zonnebank. Omdat direct zonlicht niet altijd te vermijden is raden we aan om buitenshuis een zonnebril te dragen. Daarnaast is het verstandig om een crème met zonnebescherming (Sun Protection Factor) te gebruiken. Onze litteken crème heeft een SPF 20 en is daarmee dus ook geschikt om bescherming tegen de zon te bieden. Wij adviseren echter om de zon alsnog zoveel mogelijk te mijden tijdens uw herstelproces.

Contactlenzen

Het gebruik van contactlenzen wordt tot twee weken na de ingreep door ons afgeraden. Vooral om trekken aan en rond de oogleden te voorkomen. En bril dragen is wel toegestaan.

Aspirine, Ibuprofen en Paracetamol

Gebruik van paracetamol is toegestaan. Wij raden u af aspirinehoudende medicatie en/of Ibuprofen te gebruiken tussen 10 dagen voor en 7 dagen na de ingreep om hevig bloeden na de ingreep te voorkomen. Uitzonderingen hierop zijn uitsluitend toegestaan na overleg met uw behandelend plastisch chirurg.

Arnica

We raden het gebruik van arnicadruppels of -pilletjes rond de operatie af. Arnicazalf kunt u wel op de onderoogleden of wangen smeren na een ingreep, maar vermijd het behandelde gebied.

Wondjes schoonmaken

Het is fijn om het gebied rond uw ogen schoon te houden, maar probeer te voorkomen dat de pleistertjes nat worden. Wij raden aan om hiervoor een wattenstaafje te gebruiken. Maak deze licht vochtig onder de kraan, waarna u er heel voorzichtig de wimperrand mee kunt schoonmaken.

Werken

De eerste dagen na de behandeling heeft u waarschijnlijk wat blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd en is er meestal nog wel wat verkleuring. Dat is vaak het moment waarna mensen weer naar hun werk gaan. Zwaar lichamelijk werk wordt de eerste paar weken na de behandeling wel sterk afgeraden.

Risico’s en complicaties

Net als bij elke andere operatie kunnen zich complicaties voordoen. Een wondje kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Gelukkig komt dit zelden voor. Het kan zijn dat u uw ogen de eerste periode na de operatie niet geheel kunt openen of sluiten vanwege de zwelling van de oogleden. Daarnaast is het mogelijk dat de eerste dagen na de behandeling uw zicht nog een beetje wazig is.

Het resultaat

Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan vaak al heel goed zichtbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.
In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 12 tot 16 weken het eindresultaat bereikt. Dat is ook het moment waarop uw eindcontrole is en uw ‘na’ foto door ons gemaakt wordt.

Wanneer u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@vandenbroeckekliniek.nl) of telefonisch tijdens kantooruren op 088-0042700.

Hier vindt u ons:

VandenBroecke Kliniek Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

VandenBroecke Kliniek Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042700
E: info@vandenbroeckekliniek.nl

Dokter Duco legt uit: