zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Ptosis correctie

Wat is het?

Als de levatorspier in het bovenooglid (die zorgt voor het openen van het oog) niet goed functioneert ontstaat een laagstand van het bovenooglid. Dit hangen van het ooglid wordt ook wel ptosis genoemd (blepharoptosis). Dit kan gecorrigeerd worden door een ptosis correctie (levatorplastiek).

Ptosis correctie

Hangende oogleden zorgen vaak voor een vermoeide uitstraling, ook als u niet moe bent. Daarnaast kan het leiden tot klachten zoals spanningshoofdpijn en beperking van het zicht. Een bovenooglidcorrectie en/of een ptosis correctie kan deze problemen in veel gevallen goed verhelpen.

Waarom kiezen voor een ptosis correctie?

Hangende oogleden zorgen vaak voor een vermoeide uitstraling, ook als u niet moe bent. Soms kan het door een ptosis zelfs lijken alsof u onder invloed bent van alcohol of drugs, wat tot vervelende opmerkingen of indrukken kan leiden. Daarnaast kan het leiden tot klachten zoals spanningshoofdpijn en beperking van het zicht.

 

Wat kost een ptosis correctie?

Consult Gratis
Levatorplastiek (enkelzijdig) € 1.420
Levatorplastiek (dubbelzijdig) € 1.850
Bovenooglidcorrectie + levatorplastiek – enkelzijdig € 1.750
Bovenooglidcorrectie + levatorplastiek – dubbelzijdig € 2.150

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is de eerste kliniek in Nederland die zich volledig gespecialiseerd heeft in ooglidchirurgie. Met een team van elf ervaren plastisch chirurgen, verdeeld over twee vestigingen, is de VandenBroecke Kliniek al sinds jaren dé toonaangevende kliniek voor ooglidcorrecties in ons land.

Behandelingen worden bij ons uitsluitend uitgevoerd door plastisch chirurgen met uitgebreide ervaring in ooglidchirurgie, allen BIG geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Daarnaast is het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.

Een aantal van onze artsen zijn naast reguliere bovenooglidcorrecties ook gespecialiseerd in levatorplastieken.

Behandeling

Een ptosis correctie wordt bij ons altijd uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer drie kwartier tot een uur per kant. De hechtingen worden na de ingreep afgedekt met kleine pleisters. Vervolgens ligt u nog een half uur in de behandelstoel met een koelbril om te koelen. Deze bril krijgt u na afloop mee naar huis.

wenkbrauwlift behandeling ptosis correctie levatorplastiek

U kunt ook kiezen voor een combinatie van een bovenooglidcorrectie en een ptosis correctie. Deze behandelingen worden dan gelijktijdig uitgevoerd.

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Voor en na

Voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit dan ook direct (in een spiegel) aan u tonen.

Klik hier voor meer voor-en-na foto’s van door ons uitgevoerde ooglidcorrecties.

Nazorg

nazorg en herstel bovenooglidcorrectie

Hieronder vindt u informatie en tips over de nazorg en het herstel van een levatorplastiek.

Koelen

Wij adviseren om thuis uw oogleden vooral de eerste drie dagen, ieder uur tien minuten te koelen met de door ons meegegeven koelbril of met een zakje bevroren erwtjes. Van dag-vier tot dag-zeven raden wij aan om nog enkele keren per dag te koelen. Koelen helpt tegen zwelling en beursheid en geeft ook verlichting bij eventuele jeuk. Het is daarbij belangrijk om gaasjes tussen uw ogen en de koelbril (of bevroren erwtjes) te doen, dit voorkomt dat uw huid aan de koelbril vastvriest en geeft daarnaast een beetje bescherming. Leg tussendoor de koelbril in het vriesvak van uw koelkast voor een optimaal resultaat.

Rust houden

Het is verstandig de eerste dagen rustig aan te doen. Eventuele pijn en zwelling worden daarmee beperkt, waardoor u het herstelproces bespoedigt.

Slaap op uw rug

Wij raden u aan om na de behandeling op uw rug te slapen en niet op uw zij of op uw buik. Dit voorkomt dat u in uw slaap de hechting/wondjes beschadigt. Een (vliegtuig) nekkussentje kan hierbij helpen. Op uw buik slapen is zelfs gevaarlijk voor uw wondgenezing en raden wij daarom in de eerste twee weken na uw behandeling sterk af!

Drukverhogende activiteiten vermijden

Oogleden kunnen gemakkelijk zwellen door vochtophoping, zeker in de eerste periode na een bovenooglidcorrectie. Het is daarom belangrijk dat u de eerste twee weken na de ingreep druk op uw hoofd zoveel mogelijk vermijdt. Buk niet voorover, til geen zware dingen, ga nog niet sporten en hou fysiek zoveel mogelijk rust.

Niet in uw ogen wrijven

Bij jeuk of lichte nabloeding: niet in uw ogen wrijven! Hiermee kunt u de wondjes open wrijven. De meegegeven koelbril kan bij jeuk verlichting geven.

Douchen

Na de operatie worden er pleistertjes over uw hechtingen geplakt. Het is belangrijk om de wondjes, en dus ook de pleistertjes, droog te houden. U kunt wel douchen, maar houd uw gezicht dan niet onder de douche. In bad of naar de sauna gaan raden wij af in verband met transpireren; ook hierdoor kunnen de pleistertjes loslaten.

Make-up en dagverzorging

U mag na de ingreep geen make-up op of rond uw ogen aanbrengen. Twee weken na de operatie is dit weer toegestaan.

Sporten

Wij raden u af in de eerste twee weken na de ingreep te sporten of andere zware lichamelijke inspanning te verrichten.

Littekenverzorging

Na het verwijderen van de hechtingen krijgt u de speciaal door ons ontwikkelde VandenBroecke Kliniek litteken crème mee om thuis uw littekentjes te kunnen verzorgen. Deze crème verzacht en versoepelt de huid en bevordert het herstellend vermogen van de beschadigde huid. Dit bespoedigt het herstelproces en zorgt ervoor dat het eindresultaat van uw bovenooglidcorrectie sneller bereikt wordt. Hiermee kunt u beginnen zodra alle korstjes verdwenen zijn (meestal is dat +/- 2 weken na uw behandeling).

Zonlicht

U mag de littekentjes de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan direct zonlicht en/of zonnebank. Omdat direct zonlicht niet altijd te vermijden is raden we aan om buitenshuis een zonnebril te dragen. Daarnaast is het verstandig om een crème met zonnebescherming (Sun Protection Factor) gebruiken. Onze litteken crème heeft een SPF 20 en is daarmee dus ook geschikt om bescherming tegen de zon te bieden. Wij adviseren echter om de zon alsnog zoveel mogelijk te mijden tijdens uw herstelproces.

Contactlenzen

Het gebruik van contactlenzen wordt tot twee weken na de ingreep door ons afgeraden. Vooral om trekken aan en rond de oogleden te voorkomen. En bril dragen is wel toegestaan.

Aspirine, Ibuprofen en Paracetamol

Gebruik van paracetamol is toegestaan. Wij raden u af aspirinehoudende medicatie en/of Ibuprofen te gebruiken tussen 10 dagen voor en 7 dagen na de ingreep om hevig bloeden na de ingreep te voorkomen. Uitzonderingen hierop zijn uitsluitend toegestaan na overleg met uw behandelend plastisch chirurg.

Arnica

We raden het gebruik van arnicadruppels of -pilletjes rond de operatie af. Arnicazalf kunt u wel op de onderoogleden of wangen smeren na een ingreep, maar vermijd het behandelde gebied.

Wondjes schoonmaken

Het is fijn om het gebied rond uw ogen schoon te houden, maar probeer te voorkomen dat de pleistertjes nat worden. Wij raden aan om hiervoor een wattenstaafje te gebruiken. Maak deze licht vochtig onder de kraan, waarna u er heel voorzichtig de wimperrand mee kunt schoonmaken.

Werken

De eerste dagen na de behandeling heeft u waarschijnlijk wat blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd en is er meestal nog wel wat verkleuring. Dat is vaak het moment waarna mensen weer naar hun werk gaan. Zwaar lichamelijk werk wordt de eerste paar weken na de behandeling wel sterk afgeraden.

Risico’s en complicaties

Net als bij elke andere operatie kunnen zich complicaties voordoen. Een wondje kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Gelukkig komt dit zelden voor. Het kan zijn dat u uw ogen de eerste periode na de operatie niet geheel kunt openen of sluiten vanwege de zwelling van de oogleden. Daarnaast is het mogelijk dat de eerste dagen na de behandeling uw zicht nog een beetje wazig is.

Het resultaat

Na de behandeling heeft u nog vele jaren plezier van het resultaat. Belangrijk is wel om op te merken dat het resultaat niet permanent is en dat de natuurlijke veroudering van het gezicht na verloop van tijd kan leiden tot terugkerende problemen. Hoelang dit duurt verschilt per persoon en wordt sterk beïnvloed door factoren zoals blootstelling aan zonlicht, roken, voeding, alcohol, stress en slaapgebrek. Het is dan gelukkig meestal wel weer mogelijk om een vergelijkbare behandeling opnieuw uit te voeren.

Wanneer u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail info@vandenbroeckekliniek.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 088-0042700.

Hier vindt u ons:

VandenBroecke Kliniek Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

VandenBroecke Kliniek Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042700
E: info@vandenbroeckekliniek.nl

Dokter Duco legt uit: