zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Verschillende soorten plastische chirurgie rondom de ogen

Verschillende soorten plastische chirurgie rondom de ogen

Niemand ontkomt eraan; bij de één wat eerder, bij de ander wat later, maar na verloop van tijd gaan we allemaal tekenen van veroudering vertonen. Hangende oogleden, wallen onder de ogen en verzakte wenkbrauwen kunnen ervoor zorgen dat u er vermoeid, ouder of zelfs somber uit gaat zien. Gelukkig is er een oplossing die u weer een jeugdige uitstraling terug kan geven: ooglidchirurgie.

In deze blog geven we een overzicht van de verschillende soorten plastische chirurgie rondom de ogen. Of u nu last heeft van verslapte oogleden, wallen onder de ogen, wenkbrauwen die laag hangen of een combinatie van daarvan; in de meeste gevallen kan een passende behandeling uitkomst bieden. De VandenBroecke Kliniek is dé specialist in ooglidchirurgie en biedt het complete spectrum aan behandelingen. Bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie, midfacelift, levatorplastiek en wenkbrauwlift. 

Graag leggen wij u hier kort uit wat de verschillende behandelingen inhouden:

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig huid- en vetweefsel wordt weggehaald bij de bovenoogleden. Deze behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van zware of hangende oogleden. Deze zorgen vaak voor een vermoeide uitstraling. Door het verwijderen van het teveel aan huid en vet zorgt een bovenooglidcorrectie voor een frissere en meer open blik.

Wat is een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie is een behandeling die zich hoofdzakelijk richt op het verminderen van wallen onder de ogen. Het doel van deze behandeling is het verwijderen en/of herpositioneren van overtollig vet- en huidweefsel onder de ogen. Een onderooglidcorrectie kan ook helpen bij het verminderen van donkere kringen en rimpels rondom de ogen. Daardoor kan het gezicht er jonger en energieker uit gaan zien.

VandenBroecke Kliniek, de specialist in ooglidcorrecties

Verschillende soorten plastische chirurgie rondom de ogen.

Wat is een midfacelift?

Een midfacelift kunt u zien als een uitgebreide onderooglidcorrectie. Bij een midfacelift wordt, naast de wallen, ook de huid onder de traangoot verstrakt. De ingreep gaat dan iets anders. Er wordt iets verder een incisie gemaakt. Die valt uiteindelijk weg in de kraaienpootjes. Vervolgens wordt de huid gelift en onderhuids vastgemaakt aan de oogkassen. Daarna wordt de incisie met een kleine hechting weer gesloten.

Wat is een levatorplastiek?

Een levatorplastiek is de behandeling die wordt uitgevoerd om een aandoening genaamd ‘ptosis’ te corrigeren. Ptosis verwijst naar het hangen van het bovenste ooglid. Tijdens een levatorplastiek wordt de spier die verantwoordelijk is voor het openen en sluiten van het ooglid gecorrigeerd. Zo komen de oogleden weer wat hoger, symmetrisch en in de juiste positie te staan. Deze behandeling kan het gezichtsvermogen verbeteren en een meer wakkere en alerte uitstraling geven.

Wat is een wenkbrauwlift?

Na verloop van tijd kunnen de wenkbrauwen zodanig zakken dat ze zorgen voor een boze of vermoeide blik. Laaghangende wenkbrauwen, in combinatie met veel fronsen, kunnen daarnaast ook een vermoeid, drukkend gevoel op uw ogen geven. Dit kan worden verholpen door het (gedeeltelijk) verhogen of herpositioneren van de wenkbrauwen. Een wenkbrauwlift kan ook helpen bij het verminderen van voorhoofdsrimpel omdat de wenkbrauwen na de behandeling niet meer continu opgetrokken hoeven te worden.

Hoe kies ik de juiste behandeling? 

Bij de VandenBroecke Kliniek bieden wij het complete pakket van plastisch chirurgische behandelingen rondom de ogen aan.  Onze ervaren plastisch chirurgen staan voor u klaar om u te begeleiden bij het kiezen van de behandeling die het beste bij u past. Meer weten? Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen; een consult bij ons is gratis, altijd geheel vrijblijvend en eenvoudig zelf online te boeken.

Dokter Duco legt uit: