zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Onderooglidcorrectie met plasmage

Wat is het?

Stoort u zich aan rimpels of wallen onder de ogen, maar wilt u geen chirurgische onderooglidcorrectie? Dan is een behandeling met plasmage wellicht iets voor u.

Plasma is een effectieve niet-chirurgische behandeling van overtollige en gerimpelde huid rondom de ogen of mondzone. Het apparaat dat we hiervoor gebruiken is de plasmage, dit werkt op basis van plasma-energie.

Onderooglidcorrectie plasmage

Indicaties voor plasmage

Aantal behandelingen

Plasmage geeft vaak in 1 tot 2 behandelingen al het gewenste resultaat. Er wordt wel geadviseerd dit resultaat te onderhouden met huid verbeterende behandelingen bij de huidtherapeut. Het ligt dus aan de conditie van de huid of deze behandeling zich jaarlijks zal moeten blijven herhalen.

Combinatie therapie

Een plasmage behandeling van de onderoogleden kan ook worden gecombineerd met bijvoorbeeld een bovenooglidcorrectie. De plasmage behandeling zal dan op dezelfde dag plaatsvinden als de chirurgische ingreep.

Behandeling

In deze video ziet u hoe een plasmage behandeling van de onderoogleden verloopt:

Richtlijnen voor de behandeling

 • De huid moet minimaal 4 weken voorbereid zijn met de pigment remmende ingrediënten
 • De behandeling mag niet plaatsvinden op een (zon)gebruinde huid, ook niet door zelfbruiningsmiddelen.
 • De zon moet vermeden worden tijdens het gehele behandelproces. De winterperiode is de beste behandeltijd.
 • Er mag geen koortslip aanwezig zijn op de dag van de behandeling. De afspraak moet verplaatst worden.

Werkwijze

Er wordt gewerkt met het plasmage apparaat waar een kleine naald op gevestigd is. Als het puntje van de plasmage naald boven de huid wordt gehouden, ontstaat er een kleine straal met geladen deeltjes, die vervolgens de huid raakt. Het is te vergelijken met het ontstaan van een bliksemschicht, maar dan zeer klein en geconcentreerd. Wanneer de huid wordt geraakt door de plasma straal, verdampen kleine stukjes van de bovenste huidlaag. Hierdoor zullen de huidvezels zich samentrekken en zal er een krimpend effect ontstaan.

Voor de behandeling wordt er plaatselijke verdoving geïnjecteerd of gebruik gemaakt van verdovende crème, waardoor de behandeling goed te verdragen is.

Na de behandeling

Gemiddeld zijn de korstjes in het gelaat 5 tot 10 dagen aanwezig. Zowel de hersteltijd als het resultaat verschilt per persoon en per behandeling. Na behandeling is de huid voor de eerste 6 tot 8 weken extra kwetsbaar. Hierdoor moet de huid gedurende deze periode elke dag beschermd worden tegen UV-straling (daglicht).

Het resultaat

Het eerste resultaat is vaak al zichtbaar zodra de korstjes eraf zijn. Maar het beste resultaat is na ongeveer 2-3 maanden zichtbaar, omdat de collageen stimulatie ook na de behandeling nog blijft doorwerken.

Wanneer u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail info@vandenbroeckekliniek.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 088-0042700.

Voor en na

Plasmage onderoogleden onderooglidcorrectie

Nazorg

De volgende verschijnselen na de behandeling zijn wel gebruikelijk:

 • Na de behandeling is de huid warm en kunnen er wat puntbloedinkjes en wondvocht ontstaan.
 • Na een uur werkt de verdoving uit en kunt u zich best even naar voelen na de behandeling. Paracetamol mag altijd gebruikt worden
 • Houd het behandelde gebied op de dag van de behandeling zo droog mogelijk. Liever niet koelen, mits de behandeling is gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Volg in dit geval het advies van de behandelend plastisch chirurg.
 • Voor het slapengaan met een wattenstaafje de meegeleverde panthenol aanbrengen.
 • De dag na de behandeling mag er elk uur 5-10 min worden gekoeld.

Let op: Neem contact met ons op wanneer de huid na 10 dagen nog extreem gezwollen, rood, jeukend en branderig aanvoelt.

Nazorg

 • De behandelde huidzone zal helemaal vernieuwen waardoor de huid er rood, gezwollen, droog en schilferig uit kan zien. Het herstel duurt gemiddeld 7 tot 10 dagen en daarna is de huid nog wat rood en gevoelig.
 • De Panthenol crème mag naar behoefte met een wattenstaafje worden aangebracht.
 • Wij adviseren de eerste paar dagen wat hoger te slapen, dit kan de zwelling in het behandelde gebied beperken, het kan fijn zijn om met een vliegtuigkussentje in de nek te slapen.
 • De huid is de eerste paar dagen extra gevoelig voor infectie. Gebruik hierom elke avond een schoon kussensloop, werk altijd met schone handen of met wattenstaafjes en probeer zo min mogelijk aan het gezicht te zitten.
 • De eerste 24 uur moet het gezicht droog gehouden worden.
 • Na de eerste 24 uur mag de huid voorzichtig worden schoon gespoeld met water. Dep het gezicht hierna zachtjes droog met tissues. Let op: bij een combinatiebehandeling met een bovenooglidcorrectie mag het gebied rond de ogen niet nat worden. In dit geval kunt u de ogen schoon houden met natte wattenstaafjes.
 • Na 3 tot 5 dagen beginnen de korstjes los te komen, en moet deze ‘nieuwe’ huid beschermd worden tegen schadelijke UV stralen. Hiervoor kunt u de speciaal ontwikkelde VandenBroecke Kliniek litteken crème met SPF 20 gebruiken.
 • Krabbel niet aan korstjes, dit kan littekenvorming geven. Heeft u ’s nachts de neiging tot krabben? Slaap dan met hydrofiele doeken om de handen heen en houdt uw nagels kort.
 • Gebruik geen stimulerende/ gespecialiseerde verzorgingsproducten tot de korstjes en roodheid volledig zijn verdwenen.
 • Zonnebrandcrème moet tot 6 weken na de behandeling bij blootstelling aan UV straling regelmatig worden aangebracht.

Wanneer mag ik weer mijn normale huidverzorging gebruiken?

Na 10 tot 14 dagen kunt u de huid weer verzorgen met uw gebruikelijke producten. Dit is bij iedereen anders en ligt er ook aan of de huid de producten al goed verdraagt.

Wij raden aan om make-up pas te gebruiken als de huid helemaal vernieuwd is, dus nadat de laatste korstjes eraf zijn.

Wanneer u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail info@vandenbroeckekliniek.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 088-0042700.

Hier vindt u ons:

VandenBroecke Kliniek Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

VandenBroecke Kliniek Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042700
E: info@vandenbroeckekliniek.nl

Dokter Duco legt uit: