zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 122 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Alles over wallen

Wat is het?

Onder de ogen kunnen zich huidoverschotten vormen, beter bekend als wallen. De verslapping van de huid gaat hier vaak gepaard met vochtophoping en het uitzakken van onderhuids vetweefsel van de oogkassen. Door krachtafname van de kringspier rondom het oog wordt dit proces verder versterkt.

wallen correctie

Het verwijderen of corrigeren van deze wallen, eventueel in combinatie met het gedeeltelijk verwijderen en/of verplaatsen van onderhuids spier- en vetweefsel, noemen we een onderooglidcorrectie, of in sommige gevallen een midfacelift.

Na een correctie van de wallen ziet u er uitgeruster en vaak vele jaren jonger uit.

Hebben jullie voor-en-na foto’s van een wallen correctie?

Onze voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ingreep bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit meestal ook heel duidelijk (in de spiegel) aan u tonen.

Hieronder ziet u een voor-en-na video van een midfacelift:

Verschillende soorten wallen

Van donkere kringen tot zakjes, wat allemaal wallen genoemd wordt kan toch aanzienlijk van elkaar verschillen. De meest voorkomende soorten zijn:

1. Donkere kringen onder ogen

Donkere kringen onder de ogen komen vaak voor. In veel gevallen is deze verkleuring te wijten aan kleine bloedvaten en adertjes die door de dunne huid van de onderoogleden heen schijnen. Hier hebben vooral mensen met een licht huidtype last van. Bij een donkere huid zijn zichtbare verkleuringen vaker een vorm van hyperpigmentatie.

2. Zakjes onder de ogen

Zakjes onder je ogen kunnen drie verschillende oorzaken hebben. Het kan opgehoopt vocht zijn, het kan een overschot aan huid zijn, of het kunnen vetkussentjes zijn.

Vetkussentjes hebben we allemaal om onze ogen zitten, de een soms meer dan de ander. Dit vet werkt als een vorm van bescherming voor je oogbol. Met het ouder worden kunnen deze vetkussentjes gaan zakken, wat voor een zakje onder de ogen kan zorgen.

3.Verslapte oogleden

Geen huid ontkomt aan veroudering. Ook de, vaak dunne, huid rondom de ogen veroudert, verliest haar elasticiteit en verslapt daardoor. Door krachtafname van de kringspier rondom het oog wordt dit proces verder versterkt. Hierdoor zakt de huid, net als het eerder genoemde vetkussentje. 

Wat kan ik verwachten van een wallen correctie?

De verwachtingen en resultaten hangen af van de ingreep die u samen met de plastisch chirurg kiest.

Voor een onderooglidcorrectie geldt:

Voor de ingreep tekent de plastisch chirurg uw huidoverschot nauwkeurig af. De behandeling duurt ongeveer 90 minuten. Doordat onze plastisch chirurg met diathermie werkt, bloedt u nauwelijks. In de wimperrand onder de ogen maakt onze plastisch chirurg een incisie. Er wordt een reepje huid weggehaald en eventueel wordt wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld om zo de wallen onder uw ogen te verwijderen. Vervolgens wordt het wondje met een kleine hechting gesloten. Er wordt zo gehecht dat de huid nauw aansluit en de hechting eenvoudig te verwijderen is. U krijgt van ons een koelbril mee voor thuis. Na een week worden de hechtingen bij ons in de kliniek verwijderd.

Consult onderooglidcorrectie

Voor een midfacelift geldt:

Bij een midfacelift wordt, naast de wallen, ook de huid onder de traangoot verstrakt. De ingreep gaat dan iets anders. Er wordt iets verder een incisie gemaakt. Die valt uiteindelijk weg in de kraaienpootjes. Vervolgens wordt de huid gelift en onderhuids vastgemaakt aan de oogkassen. Een midfacelift duurt ongeveer een uur per kant. Na de ingreep ligt u nog een half uur in de operatiekamer met een koelpack op uw gezicht. Omdat u plaatselijk verdoofd wordt voor een midfacelift kunt u hierna weer naar huis.
Na een week zien we u terug in de kliniek voor de eerste controle en om de hechtingen te verwijderen. Het is belangrijk dat u het rustig aan doet de eerste twee weken na de ingreep.

Consult midfacelift

Wat kost een wallen correctie?

De kosten van de ingreep die u kiest om uw wallen te bestrijden bij de VandenBroecke Kliniek zijn:

Consult Gratis
Onderooglidcorrectie € 2.150
Midfacelift € 2.885
Boven- en onderooglidcorrectie € 2.995

Alle prijzen zijn bij ons ‘inclusief alles’; dus voor beide ogen gezamenlijk, inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en een eventuele nabehandeling. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u op onze prijslijst.

Hoe lang duurt het herstel na een wallen correctie?

Omdat wij tijdens de behandeling gebruik maken van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw zijn. In sommige gevallen kunnen uw ogen ook wat droog aanvoelen of juist tranen; dat is niet zorgelijk of pijnlijk en verdwijnt binnen een paar weken. Een uitgebreid overzicht met informatie over nazorg en herstel vindt u hier.

Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.
In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken geldt voor een onderooglidcorrectie dat het eindresultaat na 12 tot 16 weken is bereikt. Dat is ook het moment waarop uw eindcontrole is en uw ‘na’ foto door ons gemaakt wordt. Voor een midfacelift is het eindresultaat gemiddeld zichtbaar na 9 à 10 maanden.

Wordt een wallen correctie vergoed door mijn verzekering?

Onderooglidcorrecties en midfacelifts werden en worden nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Eventuele vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering verschilt per verzekeraar. Meer informatie vindt u op onze pagina over de vergoeding door de zorgverzekering. Onze kliniek voert geen verzekerde zorg uit; daarvoor adviseren wij u contact op te nemen met een ziekenhuis in uw regio.

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is volledig gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij waren de eerste kliniek die zich uitsluitend hierop richtte en zijn nu ook al jaren de grootste kliniek voor ooglidchirurgie van Nederland.
Behandelingen worden bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen die lid zijn van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) én allemaal jarenlange ervaring hebben in ooglidchirurgie.

Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek het ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, geheel gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.
Behalve de grootste zijn we door onze ervaring, persoonlijke aandacht en uitstekende resultaten ook al jaren de ooglidchirurgiekliniek met de hoogste waarderingscijfers van Nederland: momenteel een 9,7 bij Zorgkaart Nederland en een 9,4 bij Feedback Company.

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Voor en na

Voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit dan ook direct (in een spiegel) aan u tonen.

 

Voor en na: midfacelift

Voor en na: boven- en onderooglidcorrectie

Klik hier voor meer voor-en-na foto’s van door ons uitgevoerde ooglidcorrecties.

Hier vindt u ons:

VandenBroecke Kliniek Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

VandenBroecke Kliniek Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042700
E: info@vandenbroeckekliniek.nl

Dokter Duco legt uit: