Ooglidcorrectie herstel

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 847 reviews

Ooglidcorrectie herstel

Deze pagina geeft u veel informatie over het herstel na een ooglidcorrectie.

Zodra de plastisch chirurg klaar is met de ingreep, start het herstel. U blijft nog ongeveer 45 minuten ontspannen in de behandelkamer. Dit houdt in dat u op uw behandelstoel mag blijven liggen en een koelbril op krijgt. U kunt eventueel aangeven welke muziek u wilt luisteren. Uw partner / familielid / chauffeur mag bij u komen om de ingreep door te nemen.

Onze assistente verzorgt desgewenst een kussen onder uw knieën of een dekentje over u heen (zodra de spanning wegvalt kunt u het koud krijgen).

De koelbril wordt na ongeveer 20 minuten gewisseld. Dat is belangrijk voor het herstel. Door, met name de eerste 48 uur, uw rust te pakken en veel te koelen zorgt u dat het herstel voorspoedig verloopt. U voorkomt dan zo veel mogelijk mogelijk de ergste zwellingen of blauwe plekken.

Ooglidcorrectie koelbril, ooglidcorrectie herstel Speciale VandenBroecke Kliniek koelbril

Onze plastisch chirurgen opereren diathermisch. Dat betekent dat alle kleine bloedvaatjes gedurende de ingreep direct worden dichtgebrand. U voelt daar niks van, maar u trekt er na de ingreep wel profijt van. De blauwe plekken zijn vaak minder dan wanneer op de traditionele manier (snijdend) wordt geopereerd.

Daarnaast adviseren wij u met de volgende zaken rekening te houden voor een voorspoedig herstel:

11 tips na een ooglidcorrectie

1. Koelen
Het verdient aanbeveling om thuis de oogleden vooral de eerste dagen te koelen met een koelbril. De koelbril krijgt u van ons mee naar huis na de behandeling. Wij raden u aan deze goed koud, dus niet volledig bevroren, te gebruiken. Een bevroren koelbril zou de huid kunnen beschadigen.

2. Rust houden
Het is verstandig de eerste dagen rust te nemen. De pijn en zwelling worden daarmee zoveel mogelijk beperkt. Een pijnstiller is dan meestal niet nodig. De dunne ooglidhuid geneest normaal gesproken snel en goed. Zes weken tot drie maanden na de ingreep zijn de littekens vrijwel onzichtbaar.

3. Drukverhogende activiteiten vermijden
Oogleden zijn zeer gevoelig voor factoren als zwaartekracht en vochtophoping. Het is daarom belangrijk dat u de eerste twee weken na de ingreep druk op uw hoofd zoveel mogelijk vermijdt. Houdt uw hoofd rechtop. Buk niet voorover en til geen zware dingen. Tijdens het slapen kunt u eventueel twee kussens gebruiken om uw hoofd zoveel mogelijk rechtop te houden. Bij wat nabloeden kunt u met een gaasje voorzichtig de ogen deppen. Niet wrijven, hiermee kunt u de wond open wrijven. Ook bij jeuk moet u niet wrijven maar deppen.

4. Douchen
U kunt met de pleisters onder de douche. De wonden mogen niet nat worden, dus u kunt er niet mee in bad of in de sauna.

5. Make-up
U mag na de ingreep geen make-up op of rond uw ogen aanbrengen. Twee weken na de operatie is dit weer toegestaan.

6. Sporten
Wij raden u af in de eerste twee weken na de ingreep te sporten of andere zware lichamelijke inspanning te verrichten.

7. Zonlicht
U mag het litteken de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Het dragen van een zonnebril kan hierbij helpen, maar zon dient het beste vermeden te worden..

8. Geen gebruik van Aspirine en Ibuprofen
Het is niet toegestaan aspirinehoudende medicatie en/of Ibuprofen te gebruiken tussen 10 dagen voor en 7 dagen na de ingreep. Dit om hevig bloeden na de ingreep te voorkomen. Paracetamol is wel toegestaan.

9. Roken en alcohol
Zolang u niet rookt zal de wondgenezing beter zijn. Mocht u wel roken, raden wij u aan enige tijd voor de ingreep te stoppen, tot minimaal enkele weken na de ingreep. Alcohol drinken raden wij af tussen 2 dagen voor en 4 dagen na de ingreep.

10. Autorijden
Na de ingreep kunt u niet zelfstandig autorijden. De eerste week na de ingreep wordt zelfstandig rijden afgeraden, ook omdat uw verzekering u misschien niet bekwaam acht.

11. Littekenverzorging
Zodra de laatste korstjes natuurlijk zijn verdwenen (niet pulken!), mag u een littekencrème gebruiken. Wij adviseren hiervoor Alhydran littekencrème. Dit product is ontwikkeld door artsen van het universitaire ziekenhuis in Gent. Let er wel op dat het product niet in de ogen komt, dit kan irritatie veroorzaken. Lees meer over het gebruik van Alhydran.

Na controle afspraken

De dag na de ingreep wordt u door onze verpleegkundige opgebeld. Wij nemen dan rustig het bovenstaande nogmaals met u door; wat mag wel, wat mag niet, etc.

Vervolg afspraken worden na ieder bezoek in overleg met u ingepland.

Na één week komt u voor de eerste controle. Op dat moment wordt gekeken hoe het behandelde gebied eruit ziet. Tijdens deze controle worden de hechtingen verwijderd.

Na drie maanden komt u op eindcontrole bij onze plastisch chirurg. Dan kan worden bepaald of het ooglidcorrectie herstel goed is verlopen en of de behandeling het door u gewenste resultaat heeft opgeleverd. Na deze afspraak ontvangt u de voor en na foto’s.

Heeft u vragen naar aanleiding van onze informatie? Bel 088-0042700, wij zijn elke dag tussen 09:00 en 17:00 uur bereikbaar. Na een behandeling zijn wij uiteraard 24/7 bereikbaar, dit is echter op een ander telefoonnummer. Dat nummer krijgt u na de behandeling mee.

U kunt online een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

Afspraak maken

Lees verder:
Risico op littekens na een ooglidcorrectie?
Onderooglidcorrectie informatie
Resultaat na een ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie nieuws
Wordt een ooglidcorrectie vergoed?
Ooglift in Nederland

Ooglidcorrectie herstel