zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Midfacelift

Wat is het?

Een midfacelift kunt u zien als een uitgebreide onderooglidcorrectie. Bij een midfacelift wordt, naast de wallen, ook de huid onder de traangoot verstrakt. De ingreep gaat dan iets anders. Er wordt iets verder een incisie gemaakt. Die valt uiteindelijk weg in de kraaienpootjes. Vervolgens wordt de huid gelift en onderhuids vastgemaakt aan de oogkassen.

Bij een onderooglidcorrectie worden de huidoverschotten, oftewel wallen, weggehaald door middel van een incisie (kleine snede) in de wimperrand onder de ogen. Er wordt een reepje huid weggehaald en eventueel wordt wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld om zo de wallen onder uw ogen te verwijderen. Vervolgens wordt de incisie met een kleine hechting weer gesloten.

Als u meer huidoverschot wilt weghalen dan alleen de wallen, bijvoorbeeld de huid onder de traangoot bij de jukbeenderen, kunt u dit niet meer met een onderooglidcorrectie doen. Dit komt omdat er dan teveel spanning op het onderooglid komt te staan, waardoor deze van het oog af kan gaan staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom kiezen we in dat geval voor een Midfacelift.

Wat kost een midfacelift?

De kosten van een midfacelift bij de VandenBroecke Kliniek zijn:

Consult Gratis
Midfacelift € 2.885
Bovenooglidcorrectie + midface lift € 3.730

Alle prijzen zijn bij ons ‘inclusief alles’; dus voor beide ogen gezamenlijk, inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en een eventuele nabehandeling. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u op onze prijslijst.

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

Behandelingen worden bij ons altijd uitgevoerd door gespecialiseerde plastisch chirurgen die lid zijn van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) én allemaal jarenlange ervaring hebben in ooglidchirurgie. Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek het ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, geheel gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.

Behandeling

voorbereiding op een bovenooglidcorrectie

Hoe verloopt een midfacelift?

Een midfacelift kunt u zien als een uitgebreide onderooglidcorrectie. Bij een midfacelift wordt, naast de wallen, ook de huid onder de traangoot verstrakt. U wordt plaatselijk verdoofd, waarna er een incisie wordt gemaakt. Die valt uiteindelijk weg in de kraaienpootjes. Vervolgens wordt de huid gelift en onderhuids vastgemaakt aan de oogkassen.

Een midfacelift duurt ongeveer een uur per kant. Na de ingreep ligt u nog een half uur in de operatiekamer met een koelpack op uw gezicht. Omdat u plaatselijk verdoofd wordt voor een midfacelift kunt u hierna weer naar huis.

Na een week zien we u terug in de kliniek voor de eerste controle en om de hechtingen te verwijderen. Het is belangrijk dat u het rustig aan doet de eerste twee weken na de ingreep.

Hoe verloopt het herstel na een midfacelift?

Wij maken tijdens de behandeling gebruik van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw zijn. In sommige gevallen kunnen uw ogen ook wat droog aanvoelen of juist tranen; dat is niet zorgelijk of pijnlijk en verdwijnt binnen een paar weken.

Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.

U moet na deze behandeling rekenen op ongeveer 3 à 4 weken beursheid en zwelling. Na een paar maanden ziet u al behoorlijk resultaat. Het eindresultaat is gemiddeld gesproken na 9 à 10 maanden zichtbaar.

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Voor en na

Voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit dan ook direct (in een spiegel) aan u tonen.

Klik hier voor meer voor-en-na foto’s van door ons uitgevoerde ooglidcorrecties.

Nazorg

voorbereiding op een bovenooglidcorrectie

Hieronder vindt u informatie en tips over de nazorg en het herstel van een midfacelift.

Koelen

Wij adviseren om thuis uw oogleden vooral de eerste drie dagen, ieder uur tien minuten te koelen met de door ons meegegeven koelbril of met een zakje bevroren erwtjes. Van dag-vier tot dag-zeven raden wij aan om nog enkele keren per dag te koelen. Koelen helpt tegen zwelling en beursheid en geeft ook verlichting bij eventuele jeuk. Het is daarbij belangrijk om gaasjes tussen uw ogen en de koelbril (of bevroren erwtjes) te doen, dit voorkomt dat uw huid aan de koelbril vastvriest en geeft daarnaast een beetje bescherming. Leg tussendoor de koelbril in het vriesvak van uw koelkast voor een optimaal resultaat.

Rust houden

Het is verstandig de eerste dagen rustig aan te doen. Eventuele pijn en zwelling worden daarmee beperkt, waardoor u het herstelproces bespoedigt.

Slaap op uw rug

Wij raden u aan om na de behandeling op uw rug te slapen en niet op uw zij of op uw buik. Dit voorkomt dat u in uw slaap de hechting/wondjes beschadigt. Een (vliegtuig) nekkussentje kan hierbij helpen. Op uw buik slapen is zelfs gevaarlijk voor uw wondgenezing en raden wij daarom in de eerste twee weken na uw behandeling sterk af!

Drukverhogende activiteiten vermijden

Oogleden kunnen gemakkelijk zwellen door vochtophoping, zeker in de eerste periode na een midfacelift. Het is daarom belangrijk dat u de eerste twee weken na de ingreep druk op uw hoofd zoveel mogelijk vermijdt. Buk niet voorover, til geen zware dingen, ga nog niet sporten en hou fysiek zoveel mogelijk rust.

Niet in uw ogen wrijven

Bij jeuk of lichte nabloeding: niet in uw ogen wrijven! Hiermee kunt u de wondjes open wrijven. De meegegeven koelbril kan bij jeuk verlichting geven.

Douchen

Na de operatie worden er pleistertjes over uw hechtingen geplakt. Het is belangrijk om de wondjes, en dus ook de pleistertjes, droog te houden. U kunt wel douchen, maar houd uw gezicht dan niet onder de douche. In bad of naar de sauna gaan raden wij af in verband met transpireren; ook hierdoor kunnen de pleistertjes loslaten.

Make-up en dagverzorging

U mag na de ingreep geen make-up op of rond uw ogen aanbrengen. Twee weken na de operatie is dit weer toegestaan.

Sporten

Wij raden u af in de eerste twee weken na de ingreep te sporten of andere zware lichamelijke inspanning te verrichten.

Littekenverzorging

Na het verwijderen van de hechtingen krijgt u de speciaal door ons ontwikkelde VandenBroecke Kliniek litteken crème mee om thuis uw littekentjes te kunnen verzorgen. Deze crème verzacht en versoepelt de huid en bevordert het herstellend vermogen van de beschadigde huid. Dit bespoedigt het herstelproces en zorgt ervoor dat het eindresultaat van uw midfacelift sneller bereikt wordt. Hiermee kunt u beginnen zodra alle korstjes verdwenen zijn (meestal is dat +/- 2 weken na uw behandeling).

Zonlicht

U mag de littekentjes de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan direct zonlicht en/of zonnebank. Omdat direct zonlicht niet altijd te vermijden is raden we aan om buitenshuis een zonnebril te dragen. Daarnaast is het verstandig om een crème met zonnebescherming (Sun Protection Factor) te gebruiken. Onze littekencrème heeft een SPF 20 en is daarmee dus ook geschikt om bescherming tegen de zon te bieden. Wij adviseren echter om de zon alsnog zoveel mogelijk te mijden tijdens uw herstelproces.

Contactlenzen

Het gebruik van contactlenzen wordt tot twee weken na de ingreep door ons afgeraden. Vooral om trekken aan en rond de oogleden te voorkomen. En bril dragen is wel toegestaan.

Aspirine, Ibuprofen en Paracetamol

Gebruik van paracetamol is toegestaan. Wij raden u af aspirinehoudende medicatie en/of Ibuprofen te gebruiken tussen 10 dagen voor en 7 dagen na de ingreep om hevig bloeden na de ingreep te voorkomen. Uitzonderingen hierop zijn uitsluitend toegestaan na overleg met uw behandelend plastisch chirurg.

Arnica

We raden het gebruik van arnicadruppels of -pilletjes rond de operatie af. Arnicazalf kunt u wel op de onderoogleden of wangen smeren na een ingreep, maar vermijd het behandelde gebied.

Wondjes schoonmaken

Het is fijn om het gebied rond uw ogen schoon te houden, maar probeer te voorkomen dat de pleistertjes nat worden. Wij raden aan om hiervoor een wattenstaafje te gebruiken. Maak deze licht vochtig onder de kraan, waarna u er heel voorzichtig de wimperrand mee kunt schoonmaken.

Werken

De eerste dagen na de behandeling heeft u waarschijnlijk wat blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd en is er meestal nog wel wat verkleuring en zwelling. Zwaar lichamelijk werk wordt de eerste paar weken na de behandeling sterk afgeraden.

Risico’s en complicaties

Net als bij elke andere operatie kunnen zich complicaties voordoen. Een wondje kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Gelukkig komt dit zelden voor. Het kan zijn dat u uw ogen de eerste periode na de operatie niet geheel kunt openen of sluiten vanwege de zwelling van de oogleden. Daarnaast is het mogelijk dat de eerste dagen na de behandeling uw zicht nog een beetje wazig is.

Het resultaat

Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.
U moet na deze behandeling rekenen op ongeveer 3 à 4 weken beursheid en zwelling. Na een paar maanden ziet u al behoorlijk resultaat. Het eindresultaat is gemiddeld gesproken na 9 à 10 maanden zichtbaar.

Wanneer u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail info@vandenbroeckekliniek.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 088-0042700.

Hier vindt u ons:

VandenBroecke Kliniek Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

VandenBroecke Kliniek Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042700
E: info@vandenbroeckekliniek.nl

Dokter Duco legt uit: