zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Voorbereiden op een ooglidcorrectie

Voorbereiding

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een ooglidcorrectie zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Hieronder vind u informatie over de voorbereiding op een ooglidcorrectie.

Het is verstandig om het volgende alvast in huis te halen

  • Paracetamol
  • Zakje diepvrieserwten (om te koelen)

Doet een ooglidcorrectie pijn? Dat legt Drs. Duco van den Broecke uit in onderstaande video:

Toestemmingsverklaring

Zodra de ingreep is gepland wordt een toestemmingsverklaring naar het door u opgegeven emailadres gemaild. Deze dient voor de ingreep (digitaal) ondertekend te zijn. De inspectie (IGJ) stelt dit als wettelijke eis om een operatie uit te mogen voeren.

Bloedverdunnende medicijnen

Indien u bloedverdunnende medicijnen gebruikt dient u dit te melden tijdens het intakegesprek met de plastisch chirurg. Deze zal met u bespreken hoeveel dagen van tevoren de medicatie gestopt dient te worden. In uitzonderingsgevallen kunt u bloedverdunners blijven gebruiken, maar uitsluitend na overleg met de behandelend medisch specialist.

Make-up

U dient op de dag van de operatie geen make-up te dragen en/of dagcrème op te doen.

Roken

Nicotine vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing op kunnen treden, daarom is stoppen met roken een dringend advies. Bij voorkeur 6 weken voor de operatie.

Alcohol

Wij raden u aan vanaf enkele dagen vóór tot enkele dagen na de ingreep geen alcohol te nuttigen.

Cosmetische injectables

Van 2 weken vóór tot 6 weken na de behandeling raden wij u af spierontspannende injectables en/of fillers te gebruiken. Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft.

Sieraden

U mag tijdens de ingreep geen sieraden dragen.

Arnica

We raden het gebruik van arnicadruppels, of -pilletjes in de dagen rond de behandeling af. Dit kan bloedverdunnend werken.

Contactlenzen

U dient voor de operatie uw contactlenzen uit te doen. Wij adviseren om tot twee weken na de operatie een bril te gebruiken.

Ibuprofen

Het gebruik van Ibuprofen dient 10 dagen voor tot 10 dagen na de operatie te worden gestaakt in verband met de bloedverdunnende werking.

Wanneer u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail info@vandenbroeckekliniek.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 088-0042700.

FAQ

Doet een ooglidcorrectie pijn?

Hoe vaak kan ik een ooglidcorrectie laten doen?

Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft gemiddeld tussen 10 en 15 jaar goed zichtbaar, daarna is een nieuwe behandeling gewoon mogelijk. Mits goed uitgevoerd, zit er geen beperking aan het aantal ooglidcorrecties dat u in uw leven uit kunt laten voeren.

Na hoeveel dagen ben ik weer ’toonbaar’?

De eerste week na uw behandeling zitten er nog kleine pleistertjes over de hechtingen. Na een week worden de pleistertjes en hechtingen door ons verwijderd tijdens uw eerste vervolgafspraak. Het herstelproces verloopt bij iedereen anders, maar over het algemeen is er 10-14 dagen na de behandeling al vrijwel niets meer van te zien. De (kleine) littekentjes, die in uw oogplooi vallen en daardoor al bijna niet opvallen, verdwijnen in de maanden daarna. Meer weten? Lees hier het (foto)verslag van een van onze cliënten over de dagen direct na haar behandeling.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan een week na hun behandeling weer aan het werk. U mag in de eerste week na de behandeling wel licht (huishoudelijk) werk doen. Na een week worden de hechtingen verwijderd. Zware lichamelijke inspanning (zoals bijvoorbeeld tillen) mag de eerste twee tot drie weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel bij u juist wat langer duurt.

Hier vindt u ons:

VandenBroecke Kliniek Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

VandenBroecke Kliniek Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042700
E: info@vandenbroeckekliniek.nl

Dokter Duco legt uit: