Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.5 uit 156 reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1202 reviews

Veelgestelde vragen ooglidcorrectie / FAQ’s

Wij begrijpen dat u graag volledig geïnformeerd bent voordat u zich laat behandelen. Daarom zetten we de meest gestelde vragen over een ooglidcorrectie voor u op een rijtje. Lees de veelgestelde vragen rustig door en neem contact met ons op wanneer u nog andere vragen heeft. Uiteraard kunt u al uw eventuele vragen ook stellen tijdens uw consult met onze plastisch chirurg!

Hebben jullie aangepaste maatregelen omtrent Corona?

We zijn gewoon open voor consults en behandelingen, maar hebben licht aangepaste maatregelen. U kunt deze terugvinden op de pagina: Corona Covid-19 update.

Waarom zijn er aanzienlijke prijsverschillen tussen de aanbieders van ooglidcorrecties?

Er zijn soms aanmerkelijke prijsverschillen tussen klinieken. Hiervoor zijn echter drie duidelijke oorzaken:
1. Plastisch chirurg of niet?
In sommige klinieken wordt de operatie uitgevoerd door een huisarts, aangezichtschirurg (=kaakchirurg), KNO-arts en/of cosmetisch arts. Soms werken de goedkopere klinieken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn. Bij ons wordt de behandeling altijd door een ervaren plastisch chirurg uitgevoerd; altijd met minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van ooglidchirurgie en de meesten zelfs met nog veel meer jaren ervaring. Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige(!) opleiding.
2. Gespecialiseerd ondersteunend team
Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek ook het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties. Wij investeren doorlopend in de mensen die bij ons werken. Deze focus en specialisatie garandeert voor onze cliënten het hoogst mogelijke niveau van ervaring, kennis en zorg.
3. Gespecialiseerde kliniek
Tenslotte werkt de VandenBroecke Kliniek uitsluitend met modernste apparatuur in een omgeving die volledig afgestemd is op het perfect laten verlopen van uw ooglidcorrectie behandeling. Hierin wordt voortdurend geïnvesteerd en doen wij geen enkele consessie op het gebied van kwaliteit en hygiene.

De VandenBroecke Kliniek wordt hierdoor al jaren als beste kliniek voor ooglidchirurgie van Nederland beoordeeld. De beste kan, met het niveau van zorg dat wij leveren, niet de goedkoopste zijn. Gelukkig zijn wij, door onze ervaring en efficiency, ook zeker niet de duurste kliniek!

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

De VandenBroecke Kliniek onderscheidt zich op enkele punten van andere klinieken. Zo werken bij ons alleen NVPC erkende plastisch chirurgen. Waarom is dit bijzonder? Veel klinieken werken met cosmetisch chirurgen of cosmetisch artsen. Deze titels zijn niet beschermd; in de praktijk zijn dat vaak basisartsen die bij een praktijk of kliniek zijn gaan werken. Zij hebben een veel kortere opleiding gevolgd dan een plastisch chirurg. Een basisarts heeft een opleiding gevolgd van tenminste 6 jaar. Een plastisch chirurg heeft een specialistische opleiding van tenminste 12 jaar gehad, waarbij met alle cosmetische chirurgische ingrepen veel ervaring is opgedaan.
Plastische chirurgie is daarnaast de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige(!) opleiding. Bij de opleiding tot KNO-arts of kaakchirurg is dit NIET het geval.
Meer informatie hierover vindt u hier.

Waarom zou ik de VandenBroecke Kliniek kiezen voor een ooglidcorrectie?

Onze kliniek richt zich uitsluitend op ooglidcorrecties en nauw aanverwante behandelingen. Door deze specialisatie hebben wij een optimaal systeem ontwikkeld voor de indicatiestelling, de ingreep en de nazorg. Daarnaast wordt u altijd door een van onze NVPC geregistreerde plastisch chirurgen behandeld. Al onze plastisch chirurgen hebben minimaal 10 jaar ervaring. Door deze specialisatie en focus is de VandenBroecke Kliniek de grootste én al jaren op rij met afstand de hoogst gewaardeerde ooglidchirurgiekliniek van Nederland.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn zorgverzekering?

In het basispakket wordt een ooglidcorrectie alleen vergoed wanneer er sprake is van: 1. een aangeboren afwijking (bij de geboorte aanwezige chronische aandoening), of 2. wanneer er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking. U kunt op deze pagina meer lezen over de vergoeding van ooglidcorrecties.

Hoe lang blijft het resultaat van de ooglidcorrectie zichtbaar?

Gemiddeld heeft u van een ingreep aan uw oogleden zo’n vijftien jaar plezier. Al enkele weken na de behandeling ziet u er uitgerust en frisser uit. Het natuurlijke verouderingsproces gaat helaas wel gewoon door; maar door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit uw ooglidcorrectie en duurt het langer voordat we u weer terug hoeven zien!

Zie je littekens na een ooglidcorrectie?

Nee, na enkele maanden zijn er nauwelijks meer littekens zichtbaar. Dit komt omdat de incisie (het sneetje) in de natuurlijke plooi van uw ooglid gemaakt wordt. Vanaf een paar weken na de behandeling is er al weinig meer te zien, na een aantal maanden is het litteken vrijwel onzichtbaar.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Lees op deze pagina ons advies om u voor te bereiden op de ingreep.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan een week na de behandeling weer aan het werk. U mag in de eerste week na de behandeling wel licht (huishoudelijk) werk doen. Na een week worden de hechtingen verwijderd. Zware lichamelijke inspanning (zoals bijvoorbeeld tillen) mag de eerste twee tot drie weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Na hoeveel dagen ben ik weer ‘toonbaar’?

De eerste week na uw behandeling zitten er nog kleine pleistertjes over de hechtingen. Na een week worden de pleistertjes en hechtingen door ons verwijderd tijdens uw eerste vervolgafspraak. Het herstelproces verloopt bij iedereen anders, maar over het algemeen is er 10-14 dagen na de behandeling vrijwel niets meer van te zien. De (kleine) littekentjes die in uw oogplooi vallen en daardoor al bijna niet opvallen verdwijnen in maanden daarna.

Mag ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

Ja, dat mag. Zodra u uw lenzen kunt inbrengen of verwijderen zonder aan het ooglid te trekken, mag u weer lenzen dragen. De meeste mensen dragen de eerste dagen na een ingreep een bril.

Hoe kan ik na de ingreep voor mezelf zorgen?

Het is belangrijk in de week na de ingreep geen lichamelijk zware activiteiten in te plannen. Meer over de nazorg kunt u hier teruglezen.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De prijs van een bovenooglidcorrectie is €950. Dit tarief is voor beide ogen en “inclusief alles” (dus geen extra administratie kosten, intake tarieven, nabehandelingskosten of overige stelposten die andere klinieken helaas nog al eens hanteren). Bekijk hier alle tarieven.

Kan ik geopereerd worden met een pacemaker?

Uit veiligheidsoverwegingen is dat in principe niet mogelijk.

Wanneer kan ik starten met het smeren van littekencrème?

Zodra de korstjes op de littekentjes zijn gevallen (niet er zelf aftrekken!) mag u beginnen met het smeren van littekencrème. Breng de littekencrème de eerste twee weken licht aan zonder veel of hard te wrijven. Wij adviseren het door artsen ontwikkelde Alhydran. Dit is bij ons verkrijgbaar: klik hier voor meer informatie.

Staan de antwoorden op uw vragen hier niet bij? U kunt telefonisch via 088-0042700 of per email al uw vragen stellen.

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Belangrijke informatie op de website
Ooglidcorrectie informatie
Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn zorgverzekering?
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat kost een ooglidcorrectie?