Veel gestelde vragen voor een ooglidcorrectie?

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 736 reviews

Wat zijn de meest gestelde vragen voor een ooglidcorrectie?

Waarom zou ik voor VandenBroecke Kliniek kiezen voor een ooglidcorrectie?

Onze kliniek richt zich alleen op ooglidcorrecties en nauw aanverwante behandelingen. Door deze specialisatie hebben wij een kwaliteitssysteem ontwikkelt voor de indicatie stelling, de ingreep en de nazorg. Daarnaast wordt u altijd door een van onze NVPC geregistreerde plastisch chirurgen behandeld. Al onze plastisch chirurgen hebben minimaal 10 jaar ervaring. Voor iedere behandeling is het meest natuurlijke resultaat de doelstelling.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

In het basispakket wordt een ooglidcorrectie alleen vergoed wanneer er sprake is van een aangeboren afwijking, bij de geboorte aanwezige chronische aandoening, of wanneer er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking. U kunt op deze pagina meer lezen over de vergoeding van ooglidcorrecties.

Hoe lang blijft het resultaat van de ooglidcorrectie?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld heeft u van een ingreep aan uw oogleden zo’n vijftien jaar plezier. Hoewel u er uitgeruster en frisser uitziet, gaat het verouderingsproces wel gewoon door. Door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit de ingreep.

Zijn er littekens zichtbaar na een ooglift?

Nee, er zijn nauwelijks littekens zichtbaar. Dit komt doordat het sneetje in de natuurlijke plooi van uw ooglid wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het litteken vrijwel onzichtbaar is.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Lees op deze pagina ons advies om uw voor te bereiden op de ingreep.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een ingreep aan hun oogleden na een dag of 5 weer aan het werk. Dat komt met name omdat u die eerste dagen blauwe plekken en wat gezwollen bent rond uw ogen. U mag die week al wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste twee weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Mag ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

Ja dat mag. Zodra u uw lenzen kunt inbrengen of verwijderen zonder aan het ooglid te trekken, mag u weer lenzen dragen. De meeste mensen dragen de eerste dagen na een ingreep een bril.

Hoe kan ik na de ingreep voor mezelf zorgen?

Het is belangrijk in de week na de ingreep geen zware activiteiten te plannen. Hoe de nazorg is geregeld kun je hier terug lezen.

Hoe duur is een ooglidcorrectie?

De prijs van een ooglidcorrectie is € 890. Dit tarief is voor beide ogen. Vergeleken met andere klinieken waar u door een plastisch chirurg wordt behandeld is dit behoorlijk scherp. VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties, en werken we alleen met plastisch chirurgen met meer dan 10 jaar ervaring in deze behandeling. Het is toch uw aangezicht, het resultaat van de ingreep moet optimaal én natuurlijk zijn. Bekijk hier de tarieven.

Wanneer kan ik starten met het smeren van een littekencreme?

Zodra de korstjes zijn verdwenen, mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Breng de littekencrème de eerste 2 weken licht aan zonder teveel te wrijven. Wij adviseren het door dokters ontwikkelde Alhydran. Dit is in de kliniek te koop: Klik hier voor meer informatie.

Staan de antwoorden op uw vragen er niet bij? U kunt telefonisch op 088-0042700 al uw vragen stellen.
Ook kunt u online een afspraak maken in de

Beschikbare spreekuren


Belangrijke informatie op de website
Ooglidcorrectie informatie
Wordt een ooglidcorrectie eventueel vergoed door mijn zorgverzekering?
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat kost een ooglidcorrectie?
Wat zijn de ervaringen van cliënten met een ooglidcorrectie?