Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

Hoe kies ik de beste arts ik voor mijn ooglidcorrectie?

Hoe kiest u de beste arts voor uw ooglidcorrectie? Gaat u af op een positief verhaal van een kennis of hecht u meer waarde aan een vergelijkingswebsite? Kiest u voor een arts in de dichtstbijzijnde kliniek of maakt dat niet uit? Welke rol speelt de prijs van de behandeling? En de opleiding en ervaring van de arts? Om u te helpen om deze keuze zo goed mogelijk te maken, lichten wij hieronder de belangrijkste keuzecriteria verder toe.

Wie moet u kiezen: een plastisch chirurg, cosmetisch arts of een huisarts?

Wettelijk gezien mag iedere arts met een basisopleiding kleine operaties, waar ooglidcorrecties onder vallen, uitvoeren. Toch zijn er grote verschillen in kennis en vaardigheden. Zo heeft een plastisch chirurg naast de 6-jarige opleiding tot basisarts nog een extra 6-jarige opleiding genoten tot het specialisme plastische chirurgie. Een plastisch chirurg legt zich tijdens zijn studie én loopbaan toe op cosmetische operaties.
Bij de VandenBroecke Kliniek werken alleen NVPC erkende plastisch chirurgen. Plastische chirurgie is daarnaast de enige artsenspecialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot KNO-arts of kaakchirurg is dit NIET het geval. Meer informatie hierover vindt u hier.

Het verschil tussen een cosmetisch arts en een plastisch chirurg

‘Cosmetisch arts’ is geen beschermde titel: iedere basisarts mag zich cosmetisch arts noemen. Het zegt niets over de kwaliteit en kunde van degene die de titel voert. Om cosmetisch arts te worden, hoeft men niet de 6 jaar durende opleiding te volgen tot plastisch chirurg. De anatomische kennis en chirurgische vaardigheden die een plastisch chirurg in deze extra 6 jaar opgedaan heeft ontbreken in de opleiding van een cosmetisch arts.

Is een ooglidcorrectie bij de huisarts veilig?

Een huisarts heeft de opleiding tot basisarts en daarna een 3-jarige specialisatie tot huisarts afgerond. Kenmerkend voor een huisarts is dat hij medische kennis heeft van gezondheidsklachten, maar tijdens zijn opleiding heeft een huisarts zich niet toegelegd op cosmetische operaties. Daarnaast voert een huisarts maandelijks hooguit enkele ooglidcorrecties uit, waardoor zijn/haar niveau van kennis en ervaring in opereren onvergelijkbaar zijn met een gespecialiseerde plastisch chirurg.

Huisarts en cosmetisch arts verwijzen door bij gecompliceerde ooglidcorrectie

Bespaar uzelf tijd en moeite en neem geen onnodige risico’s door direct bij de juiste specialist aan te kloppen. Indien na een consult bij de huisarts blijkt dat uw klachten niet enkel worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een huidoverschot dan wordt u alsnog doorverwezen naar een plastisch chirurg. U kunt een doorverwijzing krijgen als u ook last heeft van afhangende wenkbrauwen en de veranderde positie van de ooglidrand. Plastisch chirurgen krijgen ook te vaak te maken met hersteloperaties van ingrepen die niet juist, door ondeskundige artsen, zijn uitgevoerd.

Hoe weet ik welke plastisch chirurg het beste is?

Gelukkig zijn er meerdere uitstekende plastisch chirurgen in Nederland, bij de VandenBroecke Kliniek maar ook bij andere klinieken. Om er achter te komen wie dat zijn (en wie niet..) raden wij iedereen aan om zich vooraf goed te oriënteren. Op diverse review websites, zoals Feedback Company, kunt u ervaringsverhalen en beoordelingen van alle Nederlandse artsen en klinieken vinden. Neem de tijd om die door te lezen voordat u ergens een afspraak maakt, dat scheelt vaak een teleurstelling achteraf.

Beste arts ooglidcorrectieLees meer over ooglidcorrecties

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op 088-0042700 of per e-mail via info@vandenbroeckekliniek.nl.

Lees verder
Wat is de prijs van een ooglidcorrectie?
Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn zorgverzekering?
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?