Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 42 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1329 reviews

Beste arts ooglidcorrectie

Hoe kiest u de beste arts voor uw ooglidcorrectie? Gaat u af op een positief verhaal van een kennis of hecht u meer waarde aan een vergelijkingswebsite? Kiest u voor een arts in de dichtstbijzijnde kliniek of maakt dat niet uit? Welke rol speelt de prijs van de behandeling? En de opleiding en ervaring van de arts? Om u te helpen deze keuze zo goed mogelijk te maken, lichten wij hieronder enkele keuzecriteria verder toe.

Wachtkamer

Wachtruimte VandenBroecke Kliniek Leiden

Wie moet u kiezen: plastisch chirurg, cosmetisch arts of een huisarts?

Wettelijk gezien mag iedere arts met een basisopleiding kleine operaties, waar ooglidcorrecties onder vallen, uitvoeren. Toch zijn er grote verschillen in kennis en vaardigheden. Zo heeft een plastisch chirurg naast de 6-jarige opleiding tot basisarts nog een extra 6-jarige opleiding genoten tot het specialisme plastische chirurgie. Een plastisch chirurg legt zich tijdens zijn studie én loopbaan toe op cosmetische operaties.

Cosmetisch arts is niet hetzelfde als een plastisch chirurg

‘Cosmetisch arts’ is geen beschermde titel: iedere basisarts mag zich cosmetisch arts noemen. Het zegt niets over de kwaliteit en kunde van degene die de titel voert. Om cosmetisch arts te worden, hoeft men niet de 6 jaar durende opleiding te volgen tot plastisch chirurg. Het is zeer de vraag of een cosmetisch arts dezelfde kennis en vaardigheden van een ooglidcorrectie heeft als een plastisch chirurg.

Een ooglidcorrectie bij de huisarts. Is dat veilig?

Een huisarts heeft een opleiding tot basisarts en een 3-jarige specialisatie tot huisarts afgerond. Kenmerkend voor een huisarts is dat hij medische kennis heeft van gezondheidsklachten. Tijdens zijn 9-jarige studie heeft hij zich niet toegelegd op cosmetische operaties. Terwijl de anatomiekennis van het gezicht en vaardigheid essentieel zijn voor een goede plastisch chirurg. Daarnaast voert een huisarts maandelijks hooguit enkele ooglidcorrecties uit en een plastisch chirurg dagelijks.

Huisarts en cosmetisch arts verwijzen door bij gecompliceerde ooglidcorrectie

Bespaar uzelf tijd en moeite en neem geen onnodige risico’s door direct bij de juiste specialist aan te kloppen. Indien na een consult bij de huisarts blijkt dat uw klachten niet enkel worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een huidoverschot dan wordt u alsnog doorverwezen naar een plastisch chirurg. U kunt een doorverwijzing krijgen als u ook last heeft van afhangende wenkbrauwen en de veranderde positie van de ooglidrand. Plastisch chirurgen krijgen ook te vaak te maken met hersteloperaties van ingrepen die niet juist, door ondeskundige artsen, zijn uitgevoerd.

Bij de VandenBroecke Kliniek werken alleen NVPC erkende plastisch chirurgen. Plastische chirurgie is daarnaast de enige artsenspecialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot KNO-arts of kaakchirurg is dit NIET het geval. Meer informatie hierover vindt u hier.

Hoe weet ik welke plastisch chirurg het beste is?

Gelukkig zijn er meerdere uitstekende plastisch chirurgen in Nederland, bij de VandenBroecke Kliniek maar ook bij andere klinieken. Om er achter te komen wie dat zijn (en wie niet..) raden wij iedereen aan om zich vooraf goed te oriënteren. Op diverse review-websites kunt u bijvoorbeeld ervaringsverhalen en beoordelingen van alle ervaren Nederlandse artsen en klinieken vinden. Neem de tijd om die door te lezen voordat u ergens een afspraak maakt, dat scheelt vaak teleurstelling achteraf.
Reviews over de VandenBroecke Kliniek kunt u vinden op:

Waarom zijn er prijsverschillen tussen de aanbieders van ooglidcorrecties?

Deze prijsverschillen worden bepaald door een aantal keuzes die elke kliniek maakt.
1. Plastisch chirurg of andere arts?
In sommige klinieken wordt de operatie uitgevoerd door een huisarts, aangezichtschirurg (=kaakchirurg), KNO-arts of een cosmetisch arts. Soms werken de goedkopere klinieken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn. Bij ons wordt de behandeling altijd door een ervaren plastisch chirurg uitgevoerd, die tevens 10 jaar ervaring als gespecialiseerd ooglidchirurg heeft. De meeste van onze plastisch chirurgen hebben zelfs nog veel meer dan 10 jaar ervaring in de ooglidchirurgie.
Een plastisch chirurg heeft een specialistische opleiding van tenminste 12 jaar gehad, waarbij met alle cosmetische chirurgische ingrepen veel ervaring is opgedaan.
Plastische chirurgie is daarnaast de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige(!) opleiding. Bij de opleiding tot KNO-arts of kaakchirurg is dit NIET het geval.
2. Gespecialiseerd ondersteunend team
Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek ook het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties. Dit hechte team van ervaren zorgprofessionals is de ruggengraat van ons bedrijf en van onschatbare waarde. Om dat zo te houden investeren wij hier doorlopend in.
3. Gespecialiseerde kliniek
Tenslotte werkt de VandenBroecke Kliniek uitsluitend met modernste apparatuur in een omgeving die volledig is afgestemd op ooglidchirurgie om onze cliënten de allerbeste zorg te kunnen leveren.

De VandenBroecke Kliniek wordt al jaren als beste kliniek voor ooglidchirurgie van Nederland beoordeeld. Benieuwd waarom? Kom langs en oordeel zelf! Het consult is geheel vrijblijvend en altijd bij een van onze ervaren plastisch chirurgen.

Bovenooglidcorrectie Duco van den BroeckeLees meer over ooglidcorrecties

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op 088-0042700 of per e-mail via info@vandenbroeckekliniek.nl.

Lees verder
Wat is de prijs van een ooglidcorrectie?
Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn zorgverzekering?
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?