Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een operatieve ingreep waarbij huidoverschot boven de oogleden, eventueel in combinatie met onderliggend spier- en vetweefsel, wordt verwijderd. Deze ingreep wordt ook wel blepharoplastiek of ooglift genoemd.

consult ooglidcorrectie vandenbroecke kliniek

Waarom kiezen voor een bovenooglidcorrectie?

Een huidoverschot boven de oogleden zorgt vaak voor een vermoeide uitstraling, ook als u niet moe bent. Daarnaast kan het leiden tot klachten zoals spanningshoofdpijn en beperking van het zicht. Een bovenooglidcorrectie kan deze problemen in veel gevallen goed verhelpen.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit dan ook direct (in een spiegel) aan u tonen.

(leg uw vinger of muis op het rondje en schuif naar links en rechts)

Klik hier voor meer voor-en-na foto’s van door ons uitgevoerde ooglidcorrecties.

Een bovenooglidcorrectie is de meest voorkomende ooglidcorrectie. Overtollig huid- en vetweefsel van de bovenoogleden wordt hierbij nauwkeurig verwijderd. De incisie wordt precies in de oogplooi gesloten, zodat deze later niet meer zichtbaar is. Soms is het daarnaast ook nodig om de verslapte spieren mee te corrigeren bij zogenoemde ooglid ptosis.

Wat is een Ptosis of levatorplastiek?

Als de levatorspier in het bovenooglid (die zorgt voor het openen van het oog) niet goed functioneert ontstaat een laagstand van het bovenooglid. Dit hangen van het ooglid wordt ook wel ptosis genoemd (blepharoptosis). Dit kan gecorrigeerd worden door een levatorplastiek.

Onze plastisch chirurgen hanteren diverse methoden om tot een optimaal eindresultaat te komen. Denk daarbij aan het verplaatsen of verwijderen van vet, het verwijderen van een stukje spier en/of het fixeren van een spier en de omliggende structuren. Elke behandeling is anders, soms een heel klein beetje, soms heel veel. Daarom is het zo belangrijk om behandeld te worden door een ervaren plastisch chirurg.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Consult Gratis
Bovenooglidcorrectie € 1.095
Boven- en onderooglidcorrectie € 2.995
Levatorplastiek (dubbelzijdig) € 1.850

De bovenooglidcorrectie behandeling

Onze plastisch chirurg tekent nauwkeurig op uw ooglid hoeveel overhangende huid zal worden verwijderd. De ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Tijdens de behandeling wordt een sneetje in het bovenooglid gemaakt, waarna overtollige huid-, vet- en soms ook spierweefsel wordt verwijderd. Na het hechten wordt het wondje afgedekt met een pleister. Een koelbril zorgt direct na de behandeling voor verkoeling, deze koelbril krijgt u na afloop mee naar huis. Boven- en onderoogleden kunnen ook tegelijk worden behandeld.

Herstel en nazorg van een bovenooglidcorrectie

De eerste week na uw ooglidcorrectie kunnen de oogleden enigszins gezwollen en blauw zijn. Wij opereren met een zeer dunne bipolaire diathermie ipv een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) kleiner. De koelbril die u mee naar huis krijgt helpt ook om dit te verminderen. In sommige gevallen kunnen uw ogen wat droog aanvoelen of juist tranen. Dit ongemak verdwijnt binnen een paar weken. Een week na de behandeling komt u terug naar de kliniek voor het verwijderen van uw hechtingen. De verbetering is dan vaak al goed zichtbaar. Uw gezicht zal in de daaropvolgende weken een steeds frissere blik krijgen. Over het algemeen is na 12 tot 16 weken het eindresultaat bereikt!

Bovenooglidcorrectie

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is de eerste kliniek in Nederland die zich volledig gespecialiseerd heeft in ooglidchirurgie. Met een team van elf ervaren plastisch chirurgen, verdeeld over twee vestigingen, is de VandenBroecke Kliniek al sinds jaren dé toonaangevende kliniek voor ooglidcorrecties in ons land.

Behandelingen worden bij ons uitsluitend uitgevoerd door plastisch chirurgen met uitgebreide ervaring in ooglidchirurgie, allen BIG geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Daarnaast is het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.

Behalve de grootste zijn we door onze ervaring, persoonlijke aandacht en uitstekende resultaten ook al jaren de ooglidchirurgiekliniek met de hoogste waarderingscijfers van Nederland: momenteel een 9,7 bij Zorgkaart Nederland en een 9,4 bij Feedback Company.

operatie bovenooglidcorrectie vandenbroecke kliniek

Vrijblijvend consult

U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend consult met een van onze plastisch chirurgen. U ontvangt tijdens het consult alle benodigde informatie omtrent uw ooglidcorrectie. Komt u voor een ingreep in aanmerking? Welk resultaat kunt u verwachten? Hoe lang duurt het herstel? Wat is de prijs van een ooglidcorrectie? Op deze en alle andere eventuele vragen die u heeft krijgt u uitgebreid antwoord.

Lees verder
Voor-en-na foto’s
Vergoeding ooglidcorrectie
Ervaringen met onze kliniek
Ooglidcorrectie kosten