Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 42 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1329 reviews

Ooglidcorrectie in stappen

In Nederland laten ca. 20.000 mensen per jaar een ooglidcorrectie uitvoeren. Voor vrijwel iedereen is het de eerste keer dat ze deze behandeling uit laten voeren. Wij krijgen daarom regelmatig de vraag hoe het hele behandeltraject er van begin tot einde uitziet. Onderstaand leggen we dat stap voor stap uit.

Balie met receptionistes

Onderstaande 12 stappen beschrijven het gehele traject van consult tot eindcontrole:

Stap 1
U maakt telefonisch (088-0042700) of via e-mail (info@vandenbroeckekliniek.nl) een afspraak voor een consult.  Ons team plant dit dan samen met u in. Wij hebben dag, avond en weekend spreekuren.
Daarnaast kunt u via onze website ook helemaal zelf een arts, dag en tijdstip kiezen en uw consultafspraak inplannen.
Het consult is gratis, ook als er geen behandeling uit volgt.

Stap 2
Allebei onze vestigingen zijn goed bereikbaar. De VandenBroecke Kliniek Leiden is gevestigd langs de A4 bij Leiden. Wij zijn vanuit Den Haag binnen 15 minuten en vanuit Utrecht, Amsterdam en Rotterdam binnen 35 minuten te bereiken. Parkeren kan direct voor de deur en is gratis. Treinstation Leiden Lammenschans is in de buurt en buslijn 45 stopt voor de deur. Zie ook de routebeschrijving. De VandenBroecke Kliniek Amsterdam is vlakbij de A2, A9 en A10. Parkeren kan her gratis op ons eigen parkeerterrein.

Stap 3
U wordt ontvangen door onze receptionistes en neemt plaats in de wachtkamer.

Stap 4
Het vrijblijvende consult is met één van onze plastisch chirurgen. In zijn/haar spreekkamer neemt de plastisch chirurg een half uur de tijd om uw klachten en wensen te bespreken. De plastisch chirurg onderzoekt uw oogleden en de anatomie rondom uw ogen, stelt de diagnose en bespreekt het te behalen resultaat.

Ooglidcorrectie behandelkamer

Stap 5
Indien u de juiste indicatie heeft voor een behandeling bij de VandenBroecke Kliniek, krijgt u een informatiefolder ter voorbereiding op de ingreep mee naar huis zodat u de informatie thuis rustig terug kunt lezen en kunt laten bezinken. U kunt later een afspraak maken voor de behandeling. U kunt ook direct aan de balie een afspraak inplannen.
Het is aan te raden de ingreep zo in te plannen dat u in de erop volgende week voldoende rust kunt nemen.

of

Wanneer u geen geschikte indicatie heeft voor een ingreep bij ons wordt dat u duidelijk uitgelegd. De plastisch chirurg adviseert u dan mogelijk een alternatieve behandeling, eventueel bij een ziekenhuis of andere behandelinstelling.

Stap 6
Op de dag van de ingreep komt u ongeveer 15 minuten voor de ingreep in onze kliniek aan. Er worden foto’s van uw ogen gemaakt. In dezelfde ruimte, vanuit dezelfde hoek en met hetzelfde licht etc. worden bij uw eindcontrole weer foto’s gemaakt om een exact beeld te kunnen geven van het verschil tussen voor-en-na. Deze foto’s krijgt u na de eindcontrole toegemaild.

Stap 7
De plastisch chirurg komt u samen met de assistente ophalen uit de wachtkamer. Er wordt u stap voor stap uitgelegd wat u kunt verwachten van de behandeling. Op onze website kunt u ook meer informatie lezen over de ooglidcorrectie ingreep (inclusief een video van de ingreep zelf).

Stap 8
De ingreep zelf duurt ongeveer 45 minuten. Daarna blijft u nog een half uurtje in de comfortabele behandelstoel liggen om uw ogen te koelen met een speciale koelbril. U krijgt desgewenst een dekentje en uw partner en/of andere begeleiding kan bij u komen zitten om uw ervaringen te bespreken. De speciaal voor de VandenBroecke Kliniek ontwikkelde koelbril krijgt u mee naar huis, zodat u er op gezette tijden mee kunt blijven koelen.

Stap 9
Bij de receptie wordt een afspraak gemaakt om de hechtingen te laten verwijderen (na 6-8 dagen). U krijgt een formulier met tips mee naar huis om het herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Na de behandeling krijgt u tevens per mail een brief voor uw huisarts toegestuurd. U kunt deze brief doorsturen aan uw huisarts, maar dat is niet verplicht.

Stap 10
6-8 dagen na uw behandeling worden de pleistertjes en hechtingen verwijderd. Dit duurt slechts enkele minuten. Uw herstel wordt vervolgens bekeken en eventuele vragen die u heeft kunt u stellen.

Stap 11
Na ongeveer 12 weken is de eindcontrole met uw behandelend plastisch chirurg. Er worden dan ook weer foto’s gemaakt. De foto’s die voor de ingreep gemaakt zijn en deze foto’s worden samengevoegd tot een voor-en-na foto, die de plastisch chirurg met u bespreekt en die u ook per email toegestuurd wordt.

Stap 12
Tot slot ontvangt u achteraf van ons een online enquête. Hiermee kunt u terugkoppelen wat u van de behandeling vond.

Lees meer over ooglidcorrecties

Of bekijkt u liever een video die u meer vertelt over ooglidcorrecties? Hier worden een aantal soorten ooglidcorrecties uitgebreid toegelicht:

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Lees verder:
Wie is een goede arts voor mijn ooglidcorrectie?
Wordt een ooglidcorrectie eventueel vergoed door mijn zorgverzekering?
Voorbereiding ooglidcorrectie
Wat kost een ooglidcorrectie?