Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 65 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1406 reviews

Ooglidcorrectie verzekering

In de meeste gevallen wordt een ooglidcorrectie niet meer vergoed door uw zorgverzekering. Het beleid van zorgverzekeraars is op dat vlak de laatste jaren steeds strenger geworden. In het verleden werden bovenooglidcorrecties in de meeste gevallen vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars. Dat is nu niet meer het geval. Jaarlijks worden in Nederland meer dan 20.000 bovenooglidcorrecties uitgevoerd; ruim 95% van deze behandelingen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

De VandenBroecke Kliniek voert geen verzekerde behandelingen uit. Wanneer onze arts vermoedt dat een bovenooglidcorrectie in uw geval voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking komt, wordt u daar in het consult direct over geïnformeerd. Onze arts zal u dan adviseren om bij uw huisarts een verwijzing te vragen naar een ziekenhuis in uw regio.

In het ziekenhuis zal een arts uw situatie (weer) beoordelen. Deze arts kan op basis daarvan een aanvraag voor vergoeding indienen bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar bepaalt uiteindelijk of uw ingreep wordt vergoed.

Onderooglidcorrecties worden in geen enkel geval vergoed vanuit de basisverzekering.

Wanneer wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?

Basisverzekering

Om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen, dient u aan één of meer van deze drie voorwaarden te voldoen:
1. Een gezichtsveldbeperking veroorzaakt door overhang van het ooglid, waarbij de onderrand van het ooglid – bij ontspannen, recht vooruit kijken – tot 1 mm boven het centrum van de pupil genaderd is. Ongeacht of dit komt door een huidoverschot (dermatochalasis) van de bovenoogleden, of door een verzwakking van de oogspier (ptosis van de bovenoogleden). In onderstaande foto is het centrum van de pupil met een rode stip aangegeven.
2. Verlamde of verslapte bovenoogleden door een afwijking waarmee men is geboren.
3. Verlamde of verslapte bovenoogleden door een chronische ziekte.

Indicatie vergoeding door zorgverzekering

Aanvullende verzekering

Enkele aanvullende polissen bieden (gedeeltelijke) vergoeding van plastische chirurgie. Een overzicht vindt u hier: zorgwijzer 2023
Voor de exacte voorwaarden hieromtrent kunt u uiteraard ook contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Komt u wel in aanmerking voor vergoeding van uw bovenooglidcorrectie?

De VandenBroecke Kliniek biedt geen verzekerde zorg. Indien uw bovenooglidcorrectie door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, verwijzen wij u voor een behandeling derhalve door naar een ziekenhuis in uw omgeving.

Mocht uw huisarts u al een indicatie voor vergoeding door uw verzekeraar gegeven hebben, dan raden wij aan om met een ziekenhuis van uw keuze een afspraak voor de behandeling te maken.

Tip: houd bij vergoeding rekening met de aftrek van uw eventueel resterende eigen risico.

Korting Zorg en Zekerheid polishouder

De VandenBroecke Kliniek is partner van verzekeringsmaatschappij Zorg en Zekerheid en biedt polishouders een korting op de behandeling. Wij verzoeken u hiervan melding te maken tijdens het consult. Op vertoon van uw Z&Z zorgpas kunnen wij deze korting vooraf verrekenen met uw behandeling. Achteraf uitbetalen kan helaas niet.

Wanneer wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Basisverzekering

Een onderooglidcorrectie komt nooit in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Enkele aanvullende polissen bieden (gedeeltelijke) vergoeding van plastische chirurgie. Een overzicht vindt u hier: zorgwijzer 2023
Voor de exacte voorwaarden hieromtrent kunt u uiteraard ook contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Lees meer over ooglidcorrecties

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!


Belangrijke informatie op de website
Ooglidcorrectie informatie
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat kost een ooglidcorrectie?
Wat zijn de ervaringen van onze clienten met een ooglidcorrectie?