Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

Ooglidcorrectie verzekering

‘Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn verzekering?’ is een vraag die ons vaak wordt gesteld. In vrijwel alle gevallen is het antwoord daarop: ‘nee’.

Het beleid van zorgverzekeraars is op dit vlak de laatste jaren steeds strenger geworden. In het verleden werden bovenooglidcorrecties in de meeste gevallen vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars. Dat is nu niet meer zo; ruim 95% van alle ooglidcorrecties wordt niet vergoed.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Dokter Duco van den Broecke legt hier uit wanneer dat wel zo is, en wanneer niet.

De VandenBroecke Kliniek voert geen verzekerde behandelingen uit. Wanneer onze arts denkt dat een bovenooglidcorrectie in uw geval voor vergoeding vanuit de verzekering in aanmerking komt, wordt u daar in het consult over geïnformeerd. Onze arts zal u dan adviseren om bij uw huisarts een verwijzing te vragen naar een ziekenhuis in uw regio.

In het ziekenhuis zal een arts uw situatie (weer) beoordelen. Deze arts kan op basis daarvan een aanvraag voor vergoeding indienen bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar bepaalt uiteindelijk of uw ingreep wordt vergoed.

Een onderooglidcorrectie wordt in geen enkel geval vergoed vanuit de basisverzekering.

Wanneer wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?

Basisverzekering

Om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen, dient u aan één of meer van deze drie voorwaarden te voldoen:
1. Een gezichtsveldbeperking veroorzaakt door overhang van het ooglid, waarbij de onderrand van het ooglid – bij ontspannen, recht vooruit kijken – tot 1 mm boven het centrum van de pupil genaderd is. Ongeacht of dit komt door een huidoverschot (dermatochalasis) van de bovenoogleden, of door een verzwakking van de oogspier (ptosis van de bovenoogleden). In onderstaande foto is het centrum van de pupil met een rode stip aangegeven.
2. Verlamde of verslapte bovenoogleden door een afwijking waarmee men is geboren.
3. Verlamde of verslapte bovenoogleden door een chronische ziekte.

ooglidcorrectie vergoeding
Indicatie vergoeding door zorgverzekering

Aanvullende verzekering

Enkele aanvullende polissen bieden (gedeeltelijke) vergoeding voor ooglidchirurgie. Een overzicht vindt u hier: zorgwijzer 2024
Hier worden door elke verzekeraar wel voorwaarden aan verbonden. Voor de exacte voorwaarden kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Komt u wel in aanmerking voor vergoeding van uw bovenooglidcorrectie?

De VandenBroecke Kliniek biedt geen verzekerde zorg. Indien uw bovenooglidcorrectie door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, verwijzen wij u voor een behandeling derhalve door naar een ziekenhuis in uw omgeving.

Mocht uw huisarts u al een indicatie voor vergoeding door uw verzekeraar gegeven hebben, dan raden wij aan om met een ziekenhuis van uw keuze een afspraak voor de behandeling te maken.

Tip: houd bij vergoeding rekening met de aftrek van uw eventueel resterende eigen risico.

Wanneer wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Basisverzekering

Een onderooglidcorrectie komt nooit in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Enkele aanvullende polissen bieden (gedeeltelijke) vergoeding van plastische chirurgie. Een overzicht vindt u hier: zorgwijzer 2024
Hier worden door elke verzekeraar wel voorwaarden aan verbonden. Voor de exacte voorwaarden kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Lees meer over ooglidcorrecties

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!


Belangrijke informatie op de website
Ooglidcorrectie informatie
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat kost een ooglidcorrectie?
Wat zijn de ervaringen van onze clienten met een ooglidcorrectie?