Ooglidcorrectie vergoeding?

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 847 reviews

Wordt uw ooglift vergoed door uw zorgverzekering?

Normaal gesproken wordt u uw ooglidcorrectie niet meer vergoed door uw zorgverzekering. Het beleid van de zorgverzekeraars is de laatste jaren steeds verder in deze richting aangepast. Waar hangt vergoeding vanaf? Wordt uw ooglidcorrectie vergoed?

Ooglidcorrectie vergoed, ooglidcorrectie vergoeding zorgverzekering, ooglidcorrectie vergoeding aanvragenJaren geleden werden ooglidcorrecties altijd vergoed. Tegenwoordig worden in Nederland meer dan 30.000 ooglidcorrecties per jaar uitgevoerd, die kunnen natuurlijk niet allemaal meer vergoed worden.

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat ooglidcorrecties in 2017 weer vanuit de basisverzekering worden vergoed. Daar zitten wel strikte normen aan. Er moet sprake zijn van “ernstige gezichtsveldbeperking”.

 

Wanneer wordt een correctie vergoed?

De vergoeding is voor mensen met verlamde of verslapte bovenoogleden…
…door een afwijking waarmee zij zijn geboren
…door een chronische ziekte waarmee zij zijn geboren
…die ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt (dit betekent dat de onderrand van uw bovenooglid of overhangende huidplooi 1 mm of lager boven het centrum van uw pupil hangt)

Bovenstaande voorwaarden zijn ongeacht of u alleen een basisverzekering heeft, of ook een aanvullende polis. Dat maakt niet uit. De plastisch chirurg bepaalt tijdens het consult of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Wanneer komt u niet in aanmerking voor vergoeding?

Veel mensen laten een ooglidcorrectie uitvoeren om esthetische redenen. Om er minder moe uit te zien bijvoorbeeld. Dan kom je niet voor vergoeding in aanmerking. Ook wanneer er sprake is van andere klachten door overtollige huid op de boven oogleden, kom je niet in aanmerking voor vergoeding. Klachten zoals hoofdpijn, een zwaar en drukkend gevoel, tranende ogen en vermoeidheid klachten zijn niet objectiveerbaar, en daarom geen reden tot vergoeding.

Voor meer informatie over het beleid van de minister van Gezondheidszorg voor de vergoeding van ooglidcorrecties in 2019 Lees hier verder.

Vergoeding voor uw ooglidcorrectie?

Tijdens een vrijblijvend consult bekijkt uw plastisch chirurg of de kans voor u groot is dat de ingreep wordt vergoed. Als dat zo is dan kan de aanvraag worden ingediend.

Een aanvraag tot verzekerde zorg kost € 110 (wettelijke bepaling, wat mogelijk ten koste gaat van uw eigen risico). U heeft ook een eigen risico bij uw zorgverzekeraar. Deze is minimaal € 385 voor 2019.

Een onder ooglidcorrectie komt nooit in aanmerking voor vergoeding. Indien de behandeling niet (deels) door een zorgverzekering wordt vergoed, bieden wij particuliere zorg voor een scherpe prijs.

Zorg en Zekerheid

VandenBroecke Kliniek is partner van Zorg en Zekerheid. Zorg en Zekerheid verzekerden ontvangen korting op een ooglift of andere ingreep in onze kliniek.

Wanneer u verzekerd bent bij Zorg en Zekerheid dient u uw zorgpas mee te nemen, en uw polisnummer te vermelden tijdens het consult in de kliniek. Bekijk hier een actueel aanbod van de Zorg en Zekerheid verzekeringen.

Bent u verzekerd bij het Zilveren Kruis? Dan kunt u hier meer informatie lezen.

Uit ons onderzoek

Ziet u van uw behandeling af wanneer uw ooglidcorrectie niet vergoed wordt door uw zorgverzekering? De meeste mensen niet. Het verhelpen van de klachten weegt vaak zwaarder. Het tarief van een ooglidcorrectie is bij ons € 890 (voor beide ogen), inclusief consult en nazorg. Het kost u dan ook geen bijdrage aan uw eigen risico.

U kunt in de kliniek een vrijblijvende afspraak maken in een spreekuur dat u goed uitkomt. De plastisch chirurg zal dan bekijken of u in aanmerking komt voor verzekerde zorg.

Beschikbare spreekuren

Waarom VandenBroecke Kliniek?

Gespecialiseerde kliniek
Plastisch chirurgen met meer dan 10 jaar ervaring
Goed bereikbaar, nabij snelweg A4
Samenwerking met ziekenhuis
Avond- en weekend spreekuur
Na een ingreep 24/7 bereikbaar
Consult met de plastisch chirurg
Nederlandse NVPC beroepsvereniging gecertificeerd
Veilige omgeving
Optimaal & natuurlijk resultaat
Lovende recensies van onze cliënten
Gratis consult


Belangrijke informatie op de website
Ooglidcorrectie informatie
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat kost een ooglidcorrectie?
Wat zijn de ervaringen van clienten met een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie vergoeding