Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 98 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1434 reviews

Wenkbrauwlift

Met het verstrijken der jaren kunnen de wenkbrauwen zodanig zakken dat ze continu zorgen voor een boze blik. Laaghangende wenkbrauwen veroorzaken daarnaast vaak een drukkend gevoel op de ogen.
Bij een wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen gedeeltelijk omhoog geplaatst om een openere blik te creëren, het zicht te verbeteren en het drukkende gevoel op de ogen weg te nemen.

operatie bovenooglidcorrectie vandenbroecke kliniek

Waarom gaan wenkbrauwen hangen?

Door de constante werking van de zwaartekracht in combinatie met verslapping van de huid door ouderdom kunnen de wenkbrauwen gaan hangen. Soms stonden de wenkbrauwen in aanleg al wat lager dan gebruikelijk en wordt dat na verloop van tijd versterkt. Bij een lage stand van de wenkbrauw zakt de wenkbrauw meestal tot onder de rand van de oogkas. Vaak compenseert de voorhoofdsspier deze laagstand en trekt deze dan de wenkbrauw weer een stukje naar boven. Bijkomend effect van het compenseren is dat dan ook aan de huid van de bovenoogleden wordt getrokken. Daardoor hangt de huid van de bovenoogleden dan minder op de wimpers en krijg je een beter zicht en/of minder vermoeidheid van de spier die het ooglid moet optrekken. Met het omhoogtrekken van de wenkbrauw ontstaan vaak rimpels op het voorhoofd.

Wenkbrauwlift en/of een ooglidcorrectie?

Bij een wenkbrauwlift komen de wenkbrauwen weer wat hoger te staan. Vaak wordt deze ingreep in combinatie met een bovenooglidcorrectie uitgevoerd. Alleen een wenkbrauwlift is meestal niet afdoende omdat er vaak toch nog een overschot aan huid overblijft boven de oogleden.

Indien er alleen een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij mensen die ook een laagstand van de wenkbrauw hebben, zal na de behandeling de wenkbrauw duidelijk lager komen te staan dan voor de behandeling. Immers, de spier van het voorhoofd hoeft nu minder aan de ooglidhuid te trekken om de ogen open te houden dan voor de ooglidcorrectie. Om in dat geval het zakken van de wenkbrauw te verhelpen, kan aanvullend een wenkbrauwlift worden voorgesteld.
De toevoeging van een wenkbrauwlift maakt dat de operatie iets langer duurt. Blauwe plekjes en eventuele zwelling zijn ook vaak iets meer zichtbaar maar verdwijnen binnen 1 tot maximaal 2 weken weer.

Uw wenkbrauwlift kan ook op een later tijdstip dan de bovenooglidcorrectie uitgevoerd worden, maar wij adviseren meestal om het tegelijkertijd te doen.

(leg uw vinger of muis op het rondje en schuif naar links en rechts)

Welke soorten wenkbrauwlift zijn er?

Een wenkbrauwlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:
Endo-brow-lift: Onder lokale verdoving wordt zowel een bovenooglidcorrectie als wenkbrauwlift uitgevoerd. Na het verwijderen van de overtollige huid van de bovenoogleden wordt via dezelfde wond een onderhuids tunneltje gemaakt naar boven. Daar wordt dan een oplosbare hechting geplaatst die de wenkbrauw juist op of iets boven de oogkas fixeert. U krijgt dus geen extra litteken.
Directe wenkbrauwlift: Onder lokale verdoving wordt boven de wenkbrauw een ovaalvormig stukje huid verwijderd. Bij het hechten wordt de huid dus strakker en daarmee wordt de wenkbrauw naar boven verplaatst. Hierbij ontstaat dus een tweede litteken dat over het algemeen niet erg zichtbaar is. Gekozen kan worden voor een litteken direct boven de wenkbrauw of iets meer naar boven zodat het in het verlengde van een al bestaande rimpel kan vallen.
Laterale wenkbrauwlift: Onder lokale verdoving wordt met name het gehele buitenste deel van de wenkbrauw naar boven verplaatst. Via een snede in de haarlijn wordt de wenkbrauw naar buiten toe gelift.
Endoscopische voorhoofdslift: In een enkel geval is het hele voorhoofd erg verslapt. Dan kan ervoor worden gekozen om onder narcose het hele voorhoofd te liften. Dit gaat met 4 littekens die in de haargrens liggen. Deze ingreep voeren wij niet uit in onze kliniek omdat deze onder algehele narcose moet plaatsvinden.

Lees hier ons artikel over de keuze tussen een wenkbrauwlift en een bovenooglidcorrectie.

Prijs wenkbrauwlift

Consult Gratis
Wenkbrauwlift € 1.675

Alle prijzen zijn bij ons ‘inclusief alles’; dus voor beide ogen/wenkbrauwen gezamenlijk, inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en een eventuele nabehandeling. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u op onze prijslijst.

Hoe lang duurt het herstel na een wenkbrauwlift?

Wij maken tijdens de behandeling gebruik van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw is. Een uitgebreid overzicht met informatie over nazorg en herstel vindt u hier.
Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan vaak al heel goed zichtbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.
In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 12 tot 16 weken het eindresultaat bereikt. Daarna vindt de eindcontrole plaats, wordt uw ‘na’ foto gemaakt en worden uw voor-en-na foto’s aan u doorgestuurd.

Lees meer over ooglidcorrecties

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

 

Lees verder
Lees hier onze visie op kwaliteit
Ooglidcorrectie informatie
Ooglidcorrectie kosten