Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 98 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1434 reviews

Onderooglidcorrectie

Onder de ogen kunnen zich huidoverschotten vormen, beter bekend als wallen. De verslapping van de huid gaat hier vaak gepaard met vochtophoping en het uitzakken van onderhuids vetweefsel van de oogkassen. Door krachtafname van de kringspier rondom het oog wordt dit proces verder versterkt.
Het verwijderen van de verslapte huid onder de ogen, eventueel in combinatie met het gedeeltelijk verwijderen en/of verplaatsen van onderhuids spier- en vetweefsel, wordt een onderooglidcorrectie genoemd. Na een onderooglidcorrectie ziet u er uitgeruster en vaak vele jaren jonger uit.


Hebben jullie voor-na-foto’s van een onderooglidcorrectie?

Onze voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit meestal ook heel duidelijk (in de spiegel) aan u tonen.

 

Wat kan ik verwachten van een onderooglidcorrectie?

Voor de ingreep tekent de plastisch chirurg uw huidoverschot nauwkeurig af. De behandeling duurt ongeveer 90 minuten. Doordat onze plastisch chirurg met diathermie werkt, bloedt u nauwelijks. In de wimperrand onder de ogen maakt onze plastisch chirurg een incisie. Er wordt een reepje huid weggehaald en eventueel wordt wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld om zo de wallen onder uw ogen te verwijderen. Vervolgens wordt het wondje met een kleine hechting gesloten. Er wordt zo gehecht dat de huid nauw aansluit en de hechting eenvoudig te verwijderen is. U krijgt van ons een koelbril mee voor thuis. Na een week worden de hechtingen bij ons in de kliniek verwijderd.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

De kosten van een onderooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek zijn:

Consult Gratis
Onderooglidcorrectie € 2.150
Boven- en onderooglidcorrectie € 2.995

Alle prijzen zijn bij ons ‘inclusief alles’; dus voor beide ogen gezamenlijk, inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en een eventuele nabehandeling. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u op onze prijslijst.

Hoe lang duurt het herstel na een onderooglidcorrectie?

Wij maken tijdens de behandeling gebruik van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw zijn. In sommige gevallen kunnen uw ogen ook wat droog aanvoelen of juist tranen; dat is niet zorgelijk of pijnlijk en verdwijnt binnen een paar weken. Een uitgebreid overzicht met informatie over nazorg en herstel vindt u hier.
Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan vaak al heel goed zichtbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.
In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 12 tot 16 weken het eindresultaat bereikt. Dat is ook het moment waarop uw eindcontrole is en uw ‘na’ foto door ons gemaakt wordt.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Onderooglidcorrecties werden en worden nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Eventuele vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering verschilt per verzekeraar. Meer informatie vindt u op onze pagina over de vergoeding door de zorgverzekering. Onze kliniek voert geen verzekerde zorg uit; daarvoor adviseren wij u contact op te nemen met een ziekenhuis in uw regio.

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is volledig gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij waren de eerste kliniek die zich uitsluitend hierop richtte en zijn nu ook al jaren de grootste kliniek voor ooglidchirurgie van Nederland.
Behandelingen worden bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen die lid zijn van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) én allemaal jarenlange ervaring hebben in ooglidchirurgie. Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek het ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, geheel gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.
Behalve de grootste zijn we door onze ervaring, persoonlijke aandacht en uitstekende resultaten ook al jaren de ooglidchirurgiekliniek met de hoogste waarderingscijfers van Nederland: momenteel een 9,7 bij Zorgkaart Nederland en een 9,4 bij Feedback Company.

Lees meer over ooglidcorrecties

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Uitleg voor de ingreep

Lees verder
NVPC
Prijslijst ooglidcorrecties
Vergoeding ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie ervaring