zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 122 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Herstel van een ooglidcorrectie

Hoe verloopt het herstel van een ooglidcorrectie?

Die vraag wordt ons bij de VandenBroecke Kliniek vaak gesteld. Het herstel van een ooglidcorrectie verloopt bij iedereen anders, maar over het algemeen is er vanaf twee weken na de behandeling niks meer te zien van de behandeling, behalve het resultaat natuurlijk.

De eerste paar dagen na de behandeling is het raadzaam om zo min mogelijk in te plannen; liever niet de hele dag in bed, maar wel rust houden en met regelmaat koelen. Eventuele pijn en zwelling worden daarmee optimaal beperkt. De dunne huid van uw oogleden geneest normaal gesproken snel en goed. U mag in de week na de behandeling wel licht huishoudelijk en/of administratief werk doen. Na deze eerste week heeft u weer een afspraak in de kliniek en worden de hechtingen verwijderd.

Kan ik direct weer werken na een ooglidcorrectie?

Na het verwijderen van de hechtingen gaan de meeste mensen weer aan het werk. Oogleden kunnen gemakkelijk zwellen door vochtophoping. Het is daarom belangrijk om in week 2 en 3 na de ingreep druk op uw hoofd zoveel mogelijk te vermijden; dus niet zwaar tillen of naar de sportschool.

Het kan zijn dat het bij u wat langer duurt, of juist iets sneller gaat. Meerdere factoren beïnvloeden het herstelproces; roken, alcoholgebruik, stress, maar ook genetische factoren spelen hierbij een rol.

Mag ik in de zon na een ooglidcorrectie?

Verder raden wij aan om direct zonlicht tot minimaal 6 weken na de ingreep te mijden; dus buiten een zonnebril dragen of een zonnecrème met hoge SPF opdoen en ook geen zonnebank nemen. Zonlicht op de littekentjes bij je ogen (die dan nog licht zichtbaar kunnen zijn) kan namelijk zorgen voor zichtbare en soms zelfs blijvende pigmentvorming (verkleuring) en dat willen we niet natuurlijk.

Herstel ervaring na een ooglidcorrectie.

Herstel van een ooglidcorrectie voor

Mevrouw (50) wilde graag een bovenooglidcorrectie om weer een frisse open blik te krijgen en om van het zware drukkende gevoel rond haar ogen af te komen. Zij hield voor ons een verslag bij van haar herstel:

De dag van de ingreep.

Herstel van een ooglidcorrectie dag 1

De ingreep verliep soepel, het was snel gebeurd, de arts en assistent waren vriendelijk en gezellig. Op een prikje van de verdoving na was het geheel pijnloos. Naderhand was het even vervelend toen de verdoving uitwerkte, maar dat was gelukkig zo verholpen met een pijnstiller.

De eerste dag na de ooglidcorrectie.

Herstel van een ooglidcorrectie dag 2

De zwelling wordt aanzienlijk minder, en de beursheid is een beetje gezakt naar de onderkant van mijn ogen. Het is fijn om de eerste paar dagen even rustig aan te moeten doen, het voelt bijna als een soort mini-vakantie. Het koelen voelt lekker en helpt goed tegen de zwelling.

De derde dag na de behandeling

Herstel van een ooglidcorrectie dag 3

Er is al een flink verschil in mijn beursheid te zien. Mijn ogen zijn minder gezwollen en de blauwe plekken zijn een stuk lichter. Het herstel lijkt snel te gaan. De hechtingen kunnen soms wel wat kriebelen, de pleisters zorgen er gelukkig voor dat ik minder aan mijn ogen kan gaan zitten. Het helpt ook goed om weer te koelen tegen de jeuk.

Een week na de ooglidcorrectie

Herstel van een ooglidcorrectie 1 week

Na een week mogen mijn hechtingen eruit. Het verschil is nu al echt goed zichtbaar. Mijn bovenoogleden zien er rustig uit, onder mijn ogen is het nog een beetje blauw van de gezakte beursheid. Na het verwijderen van de hechtingen worden er nog twee kleine pleistertjes geplakt; dit schijnt vooral te zijn om mij eraan te herinneren dat ik nog even niet aan mijn ogen moet zitten. Over 3 dagen mag ik deze pleistertjes er zelf afhalen.

Niks meer te zien van de ingreep

Herstel van een ooglidcorrectie dag 10

Op dag 10 is er vrijwel niets meer te zien van de operatie. De pleistertjes zijn eraf en er is nog een hele lichte verkleuring onder mijn ogen die gemakkelijk met make-up weg te werken is. Sporten en zwaar tillen mag nog even niet. Wel mag ik, als de korstjes van de littekentjes er over een paar dagen af zijn, beginnen met het smeren van littekencrème.

Twee weken na een ooglidcorrectie

Herstel van een ooglidcorrectie twee weken

Ik blijf nog wel een tijdje smeren met de littekencrème, maar voor mijn gevoel ben ik er. De frisse blik waar ik op hoopte kijkt mij aan in de spiegel. Wat een prachtig resultaat!

Tips van onze arts voor herstel van een ooglidcorrectie

Zet de eerste paar dagen elk uur de wekker om je te helpen herinneren ieder uur 10 minuten te koelen. Koelen helpt tegen pijn en zwelling en het vermindert blauwe plekken.

Heeft u lenzen? Draag dan de eerste twee weken na een ooglidcorrectie een bril om trekken aan uw oogleden te vermijden.

Slaap met een reiskussentje in de nek om te voorkomen dat u op uw zij draait en tijdens uw slaap de hechtingen/wondjes beschadigt.

Dokter Duco legt uit: