Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 42 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1329 reviews

Voorbereiding op een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met weinig medische risico’s. Het is echter wel een ingreep die uw blik voor de komende 10 tot 15 jaar bepaalt. Het is daarom belangrijk om uw keuze voor een arts en kliniek weloverwogen te maken.

Hoe maakt u de keuze voor de juiste kliniek?

Tegenwoordig is online veel informatie te vinden over de reputaties van dokters en klinieken. Cliënten laten bij onafhankelijke recensie-sites, zoals bijvoorbeeld de Feedback Company, reviews over hun ervaringen achter. De VandenBroecke Kliniek wordt zowel bij de Feedback Company als bij Zorgkaart Nederland beoordeeld met gemiddeld een 9,4 uit meer dan 1.200 reviews. Van alle respondenten geeft 99% aan dat ze ons zouden aanbevelen. Bekijk hier de onafhankelijke reviews.

 

Checklist VandenBroecke Kliniek. Voorbereiding ooglidcorrectie

 

Door welke arts wil ik behandeld worden?

Iedere medisch specialist is opgeleid in een specifiek vakgebied. Een huisarts voor eerstelijns zorg. Een dermatoloog om huidziekten te diagnosticeren. Een oogarts behandelt functionele oogaandoeningen. Een KNO-arts is opgeleid om het keel-neus-oor gebied gezond te maken en houden. Een plastisch chirurg is specifiek opgeleid om precieze chirurgie uit te voeren.
Alle bovenstaande medisch specialisten voeren ooglidcorrecties uit. De keuze is aan u.

Wat is de reputatie van de kliniek / plastisch chirurg?

Recensies van anderen geven een beeld van wat u kunt verwachten. Hoe meer recensies over een kliniek en/of arts, hoe groter de betrouwbaarheid van dit gezamenlijke beeld. Het geeft vertrouwen wanneer een plastisch chirurg een stabiel CV heeft, een samenwerking met een ziekenhuis heeft en er zowel van langer als korter geleden recensies te vinden zijn. Daar kunt u online veel informatie over vinden, ook kunt u uiteraard naar deze informatie vragen tijdens een consult.

Locatie, prijs of kwaliteit?

Zowel locatie, prijs als kwaliteit zijn factoren die de keuze voor een arts en kliniek bepalen. Wij raden u aan om al deze drie factoren evenwichtig mee te laten wegen in uw beslissing. De laagste prijs hoeft niet automatisch de slechtste zorg te betekenen, net als dat de duurste niet altijd de beste is. Onze tarieven vindt u hier.

Probeer de kwaliteit (ervaring, reputatie) van een plastisch chirurg en kliniek te achterhalen voordat u een ingreep uit laat voeren. Wellicht zijn er mensen in uw omgeving die persoonlijke ervaringen met u kunnen delen. Daarnaast is er tegenwoordig online veel te vinden op review-websites zoals Feedback Company en Zorgkaart Nederland.

Voor locatie geldt hetzelfde: laat ook deze alleen niet doorslaggevend zijn. Bij het ziekenhuis of de kliniek in uw stad werkt niet per se de plastisch chirurg die bij u past.

Hoe is de nazorg geregeld?

Bij de VandenBroecke Kliniek is nazorg een belangrijk onderdeel van de behandeling. De meeste mensen kiezen maar één keer in hun leven voor een ooglidcorrectie. Bij veel cliënten komen daarom in de dagen na een ingreep de nodige vragen op. Onze kliniek is voor cliënten na een ingreep altijd 24/7 bereikbaar; het speciale telefoonnummer hiervoor, krijgt u na uw behandeling. De VandenBroecke Kliniek heeft daarnaast ook een samenwerkingsovereenkomst met de Alrijne ziekenhuizen voor onvoorziene complicaties.

Voorbereiding op de ooglidcorrectie behandeling

Bloedverdunnende medicijnen

Indien u bloedverdunnende medicijnen (zoals Marcoumar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, kinderaspirine) en/of antibiotica gebruikt moet u dit melden tijdens het intakegesprek met de plastisch chirurg. De arts zal met u bespreken hoeveel dagen van tevoren met de medicatie gestopt dient te worden als dat kan. Het gebruik van Ibuprofen dient 10 dagen voor de operatie te worden gestaakt.

Make-up

U dient op de dag van de operatie geen make-up te dragen en de huid niet in te smeren.

Roken

Nicotine vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing kunnen optreden; daarom is stoppen met roken een dringend advies. Bij voorkeur 6 weken voor de operatie.

Alcohol

Wij raden u aan vanaf enkele dagen voor tot enkele dagen na de ingreep geen alcohol te nuttigen.

Botox & fillers

Van 2 weken voor tot 2 weken na de ingreep raden wij u af Botox en/of fillers te gebruiken.

Sieraden

Het is niet toegestaan tijdens de ingreep sieraden te dragen. Let er met name op dat oorbellen en ringen af zijn.

Arnica

We raden het gebruik van arnicadruppels of -pilletjes rond de operatie af. Arnicazalf op uw onderoogleden (alleen na een bovenooglidcorrectie!) of de wangen na een ingreep is wel toegestaan.

Contactlenzen

U dient voor de operatie uw contactlenzen uit te doen. Vanaf twee weken na de behandeling mag u weer contactlenzen dragen.

Lees meer over ooglidcorrecties

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Meer informatie op de website:
Ooglidcorrectie Den Haag
Wat zijn de cliëntervaringen?
Ooglidcorrectie herstel
Ooglidcorrectie in stappen
Veel gestelde vragen over een ooglidcorrectie bij VandenBroecke Kliniek