Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 112 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1464 reviews

Ooglidcorrectie Zorg en Zekerheid

In de meeste gevallen wordt een bovenooglidcorrectie niet vergoed door uw zorgverzekering. Wanneer wordt uw bovenooglidcorrectie door Zorg en Zekerheid wel vergoed?

Vergoeding ooglidcorrectie 2017 zorgverzekering hangend ooglid vergoed, basisverzekering ooglift vergoeding verzekerde zorg oogleden correctie, ooglidcorrectie zorg en zekerheid

Wanneer wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door Zorg en Zekerheid?

Om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen, dient u aan één of meer van deze drie voorwaarden te voldoen:
1. Een gezichtsveldbeperking veroorzaakt door overhang van het ooglid, waarbij de onderrand van het ooglid – bij ontspannen, recht vooruit kijken – tot 1 mm boven het centrum van de pupil genaderd is. Ongeacht of dit komt door een huidoverschot (dermatochalasis) van de bovenoogleden, of door een verzwakking van de oogspier (ptosis van de bovenoogleden). In onderstaande foto is het centrum van de pupil met een rode stip aangegeven.
2. Verlamde of verslapte bovenoogleden door een afwijking waarmee men is geboren.
3. Verlamde of verslapte bovenoogleden door een chronische ziekte.

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed door uw Zorg en Zekerheid verzekering.

Lees meer over ooglidcorrecties

De VandenBroecke Kliniek uit Leiden is als enige kliniek in Nederland 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Onze plastisch chirurgen kunnen tijdens een consult direct aangeven of u voor vergoeding in aanmerking komt. U kunt daarvoor bellen met 088-0042700, of druk op onderstaande button.

Lees verder:
Ooglidcorrectie informatie
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat kost een ooglidcorrectie?
Wat zijn de ervaringen van clienten met een ooglidcorrectie?