Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 112 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1464 reviews

Midfacelift

Een midfacelift kunt u zien als een uitgebreide onderooglidcorrectie. Bij een midfacelift wordt, naast de wallen, ook de huid onder de traangoot verstrakt. De ingreep gaat dan iets anders. Er wordt iets verder een incisie gemaakt. Die valt uiteindelijk weg in de kraaienpootjes. Vervolgens wordt de huid gelift en onderhuids vastgemaakt aan de oogkassen.

Bij een onderooglidcorrectie worden de huidoverschotten, oftewel wallen, weggehaald door middel van een incisie (kleine snede) in de wimperrand onder de ogen. Er wordt een reepje huid weggehaald en eventueel wordt wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld om zo de wallen onder uw ogen te verwijderen. Vervolgens wordt de incisie met een kleine hechting weer gesloten. Als u meer huidoverschot wilt weghalen dan alleen de wallen, bijvoorbeeld de huid onder de traangoot bij de jukbeenderen, kunt u dit niet meer met een onderooglidcorrectie doen. Dit komt omdat er dan teveel spanning op het onderooglid komt te staan, waardoor deze van het oog af kan gaan staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom kiezen we in dat geval voor een Midfacelift.

Bij een midfacelift wordt, naast de wallen, ook de huid onder de traangoot verstrakt. De ingreep gaat dan iets anders. Er wordt iets verder een incisie gemaakt. Die valt uiteindelijk weg in de kraaienpootjes. Vervolgens wordt de huid gelift en onderhuids vastgemaakt aan de oogkassen.

Hoe lang duurt een midfacelift?

Een midfacelift duurt ongeveer een uur per kant. Na de ingreep ligt u nog een half uur in de operatiekamer met een koelpack op uw gezicht. Omdat u plaatselijk verdoofd wordt voor een midfacelift kunt u hierna weer naar huis.
Na een week zien we u terug in de kliniek voor de eerste controle en om de hechtingen te verwijderen. Het is belangrijk dat u het rustig aan doet de eerste twee weken na de ingreep.

Wat kost een midfacelift?

De kosten van een midfacelift bij de VandenBroecke Kliniek zijn:

Consult Gratis
Midfacelift € 2.885
Bovenooglidcorrectie + midface lift € 3.730

Alle prijzen zijn bij ons ‘inclusief alles’; dus voor beide ogen gezamenlijk, inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en een eventuele nabehandeling. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u op onze prijslijst.

Hoe lang duurt het herstel na een midfacelift?

Wij maken tijdens de behandeling gebruik van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw zijn. In sommige gevallen kunnen uw ogen ook wat droog aanvoelen of juist tranen; dat is niet zorgelijk of pijnlijk en verdwijnt binnen een paar weken. Een uitgebreid overzicht met informatie over nazorg en herstel vindt u hier.
Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.

U moet na deze behandeling rekenen op ongeveer 3 à 4 weken beursheid en zwelling. Na een paar maanden ziet u al behoorlijk resultaat. Het eindresultaat is gemiddeld gesproken na 9 à 10 maanden zichtbaar.

 

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

Behandelingen worden bij ons altijd uitgevoerd door gespecialiseerde plastisch chirurgen die lid zijn van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) én allemaal jarenlange ervaring hebben in ooglidchirurgie. Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek het ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, geheel gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.

Lees meer over ooglidcorrecties

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Lees verder
Ooglidcorrectie Den Haag
Ooglidcorrectie Delft
Prijslijst ooglidcorrecties
Vergoeding ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie ervaring