Ooglidcorrectie

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 763 reviews

Ooglidcorrectie informatie

VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties.

Momenteel kiest 1 op de 7 mensen een keer voor een ooglidcorrectie (blepharoplastiek). De ingreep wordt ruim 30.000 keer per jaar uitgevoerd in Nederland. VandenBroecke Kliniek is met 9 plastisch chirurgen de grootste kliniek in ooglidcorrecties van Nederland.

Bij VandenBroecke Kliniek worden al deze correcties uitgevoerd door in Nederland opgeleide plastisch chirurgen. Onze medisch specialisten hebben minimaal 10 jaar ervaring met deze ingreep. Een vrijblijvend consult voor ooglidcorrectie informatie heeft u met de plastisch chirurg en is gratis. Zo heeft u de mogelijkheid al uw vragen te stellen. Een garantie voor een natuurlijk resultaat en stralende ogen!

Hangende oogleden kunnen een reden zijn van een vermoeid of verouderd uiterlijk.  Ook kun je vermoeid raken van het gevoel de ogen steeds open te moeten houden (compenseren), kunnen er hoofdpijn klachten en/of tranende ogen ontstaan. Hangende oogleden kunnen zelfs het zicht belemmeren.

Ooglift VandenBroecke Kliniek Ooglift UtrechtBoven ooglidcorrectie

Bij een boven ooglidcorrectie (ook wel ooglift) wordt een stukje overhangende huid verwijderd. Zo krijgt u de frisse oogopslag van vroeger terug, en verdwijnt het vermoeide gevoel. Omdat het litteken precies in de oogplooi valt, is het later nauwelijks zichtbaar. Ook de vorm van het oog kan zo verfraaid worden.

Het vermoeide uiterlijk kan ook komen als de onderoogleden verslapt zijn en er wallen zich gevormd hebben. Door een onderooglidcorrectie kan het probleem worden verholpen.

De plastisch chirurgen van VandenBroecke Kliniek werken nauw samen. Zij delen hun ervaring op het gebied van ooglidchirurgie. Door de specialisatie van de kliniek is de opgebouwde ervaring enorm.

Wat kunt u verwachten van een ooglidcorrectie?

Tijdens het intakegesprek wordt gekeken of u kandidaat bent voor een ooglift. Niet iedereen komt in aanmerking voor een ingreep. Het intakegesprek is altijd met de behandelend plastisch chirurg. Tijdens het intakegesprek krijgt u alle informatie over de ingreep. U krijgt ook advies over de mate van verbetering na de ingreep. Dit advies is afhankelijk van de diagnose.

Verschillende correcties rondom de ogen komen vaak voor. Een bovenooglidcorrectie is het meest voorkomend. De overtollige huid van de bovenoogleden wordt dan nauwkeurig verwijderd. Het wondje wordt precies in de oogplooi gesloten, zodat deze later niet zichtbaar is. Soms is het ook nodig om de verslapte spieren mee te corrigeren bij zogenoemde ooglid ptosis. Er zijn allemaal technieken om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verplaatsen of verwijderen van vet, het verwijderen van een stukje spier en het fixeren van spier en structuren om stabiliteit te krijgen. Iedere persoon is anders en de anatomie is nooit gelijk, tussen personen niet maar ook niet tussen het ene gezichtshelft en de andere. Tijdens het intakegesprek legt de plastisch chirurg duidelijk uit wat u kunt verwachten.

Een ingreep staat vervolgens mogelijk op de planning. Onze wachtlijsten zijn over het algemeen kort. Deze website is erg uitgebreid. Lees alle informatie gerust rustig door. Indien u vragen heeft kunt u ons bereiken op 088-0042700.

Tijdens uw bezoek aan onze kliniek in Leiden kunt u al uw vragen stellen. De meeste cliënten vinden het fijn even in de kliniek rondgekeken te hebben. U kunt hier een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

Casus bij VandenBroecke Kliniek

Onderstaande film laat zien hoe de status van 3 cliënten zicht heeft ontwikkeld van klacht naar diagnose naar behandelplan en resultaat.

De ingreep

Vóór de ooglid ingreep worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Onze plastisch chirurg tekent nauwkeurig op uw ooglid hoeveel overhangende huid mag worden verwijderd. De ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een half uur. Tijdens de correctie wordt een sneetje in het boven- of onderooglid gemaakt, waarna overtollige huid-, vet- en soms ook spierweefsel wordt verwijderd. Na het hechten wordt het wondje afgedekt met een pleister. Een ijsbril zorgt voor verkoeling, deze krijgt u ook mee naar huis. Boven- en onderoogleden kunnen ook tegelijk worden behandeld.

Video van de operatie

VandenBroecke Kliniek heeft een film van de ooglidcorrectie operatie gemaakt. Wij hebben besloten deze film op de website te publiceren om transparant te zijn. Het is een ingreep die gezichtsbepalend is voor de komende jaren. VandenBroecke Kliniek staat voor een veilige en rustige omgeving waar een ervaren plastisch chirurg volgens onze norm opereert.

Introductiefilm van onze kliniek met sfeerbeelden van de operatie:

Na de ooglidcorrectie

Kort na de operatie kunt u onder begeleiding de kliniek verlaten. De eerste week na de ooglidcorrectie kunnen uw oogleden enigszins gezwollen en blauw zijn. In de praktijk valt dat door onze specifieke behandeling mee. Wij behandelen altijd met een zeer dunne bipolaire diathermie. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (wat blauwe plekken veroorzaakt), kleiner. De ijsbril die u mee naar huis krijgt, kan helpen deze verschijnselen te verminderen. In sommige gevallen kunnen de ogen wat droog aanvoelen of juist tranen. Dit ongemak verdwijnt binnen een paar weken. Een week na de behandeling komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen. De verbetering is dan goed zichtbaar, het gezicht zal in de daaropvolgende weken een steeds frissere blik krijgen.

Nazorg
Onze kliniek is voor cliënten na een ingreep 24/7 bereikbaar. VandenBroecke Kliniek heeft een samenwerkingsovereenkomst met het ziekenhuis. Ondanks dat het een relatief veilige ingreep is geeft dat mogelijk toch een veilig gevoel.

Lees verder: Ooglidcorrectie herstel en nazorg

Vrijblijvend consult
U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend consult met onze plastisch chirurg. U ontvangt tijdens het gesprek alle ooglidcorrectie informatie; Komt u voor een ingreep in aanmerking? Welk resultaat kunt u verwachten? U heeft de gelegenheid al uw vragen te stellen.

Afspraak maken

agenda

Waarom VandenBroecke Kliniek?

Gespecialiseerde kliniek
Plastisch chirurgen met meer dan 10 jaar ervaring
Goed bereikbaar, nabij snelweg A4
Samenwerking met ziekenhuis
Avond- en weekend spreekuur
Na een ingreep 24/7 bereikbaar
Consult met de plastisch chirurg
Nederlandse NVPC beroepsvereniging gecertificeerd
Veilige omgeving
Optimaal & natuurlijk resultaat
Lovende recensies van onze cliënten
Gratis consult

Lees verder…

Lees verder
Voor en na foto’s
Vergoeding ooglidcorrectie
Ervaringen met onze kliniek
Tarieven