Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 98 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1434 reviews

Ooglidcorrecties bij de VandenBroecke Kliniek

Hangende oogleden, wallen onder de ogen en verzakte wenkbrauwen kunnen ervoor zorgen dat u er vermoeid, ouder en soms zelfs boos of somber uit gaat zien. Een ooglidcorrectie, ook wel blepharoplastiek genoemd, kan deze problemen vaak goed verhelpen.

operatie bovenooglidcorrectie vandenbroecke kliniek

Wat voor soort ooglidcorrecties zijn er?

Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten:

Bovenooglid correctie

Bovenooglidcorrectie

Een van de meest zichtbare tekenen van veroudering is de vorming van een huidoverschot boven de oogleden. Het gevolg daarvan is vaak een vermoeide uitstraling. Daarnaast kan het ook leiden tot klachten zoals spaningshoofdpijn en beperking van het zicht.
Een bovenooglidcorrectie is de behandeling waarbij het huidoverschot boven de oogleden, eventueel in combinatie met onderliggend spier- en vetweefsel, wordt verwijderd.

Meer over bovenooglidcorrectie
Onderooglid correctie

Onderooglidcorrectie

Onder de ogen kunnen zich huidoverschotten vormen, beter bekend als wallen. De verslapping van de huid gaat hier vaak gepaard met vochtophoping en het uitzakken van onderhuids vetweefsel van de oogkassen. Door krachtafname van de kringspier rondom het oog wordt dit proces verder versterkt.
Het verwijderen van de verslapte huid onder de ogen, eventueel in combinatie met het gedeeltelijk verwijderen en/of verplaatsen van onderhuids spier- en vetweefsel, wordt een onderooglidcorrectie genoemd.

Meer over onderooglidcorrectie
Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Met het verstrijken der jaren kunnen de wenkbrauwen zodanig zakken dat ze continu zorgen voor een boze blik. Laaghangende wenkbrauwen veroorzaken daarnaast vaak een drukkend gevoel op de ogen.
Bij een wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen gedeeltelijk omhoog geplaatst om een openere blik te creëren, het zicht te verbeteren en een drukkend gevoel op de ogen gevoel weg te nemen.

Meer over wenbrauwlift

Wat kost een ooglidcorrectie?

Consult Gratis
Bovenooglidcorrectie € 1.095
Onderooglidcorrectie € 2.150
Boven- en onderooglidcorrectie € 2.995
Wenkbrauwlift € 1.675

Onze complete prijslijst

Consult voor een ooglidcorrectie vandenbroecke kliniek

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn verzekering?

In het verleden werd een bovenooglidcorrectie vrijwel altijd vergoed door uw zorgverzekering. De regels hieromtrent zijn tegenwoordig veel strenger: ruim 95% van alle bovenooglidcorrecties wordt niet meer vergoed vanuit de basisverzekering.
Een onderooglidcorrectie en/of wenkbrauwlift werd en wordt nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Eventuele vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering verschilt per verzekeraar. Meer informatie vindt u op onze pagina over de vergoeding door de zorgverzekering. Onze kliniek voert geen verzekerde zorg uit; daarvoor adviseren wij u contact op te nemen met een ziekenhuis in uw regio.

Waarom zijn voor-na-foto’s belangrijk?

Voor-en-na foto’s kunnen u een goed beeld geven van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit meestal ook heel duidelijk (in de spiegel) aan u tonen.

(leg uw vinger of muis op het rondje en schuif naar links en rechts)

Bekijk alle voor-en-na foto’s

Hoe lang duurt het herstel?

Wij maken tijdens de behandeling gebruik van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw zijn. In sommige gevallen kunnen uw ogen ook wat droog aanvoelen of juist tranen; dat is niet zorgelijk of pijnlijk en verdwijnt binnen een paar weken. Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan vaak al heel goed zichtbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.
In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 12 tot 16 weken het eindresultaat bereikt. Dat is ook het moment waarop uw eindcontrole is en uw ‘na’ foto door ons gemaakt wordt.

Herstel & nazorg info

Hoe kies ik de juiste kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is de eerste kliniek in Nederland die zich volledig gespecialiseerd heeft in ooglidchirurgie. Met een team van elf ervaren plastisch chirurgen, verdeeld over twee vestigingen, is de VandenBroecke Kliniek al geruime tijd de toonaangevende kliniek voor ooglidcorrecties in ons land.

Behandelingen worden bij ons uitsluitend uitgevoerd door plastisch chirurgen met uitgebreide ervaring in ooglidchirurgie, allen BIG geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Daarnaast is het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.

Door de focus op kwaliteit, de persoonlijke aandacht in elke stap van het proces, de ongeëvenaarde ervaring en last-but-not-least; onze uitstekende resultaten, is de VandenBroecke Kliniek al 8 jaar op rij de ooglidchirurgiekliniek met de allerhoogste waarderingscijfers van Nederland: op basis van meer dan 1.4000 reviews een 9,4 op Feedback Company en een 9,7 op Zorgkaart Nederland.

Benieuwd of een ooglidcorrectie ook iets is voor u? Maak dan een afspraak en kom langs voor een persoonlijk consult. Onze ervaren plastisch chirurgen informeren u graag over alle mogelijkheden.

Lees verder:

Onze plastisch chirurgen
Veelgestelde vragen / FAQ’s
Voorbereiding ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie-in-stappen