Oogleden liften

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 736 reviews

Oogleden liften?

Je oogleden laten liften, is eigenlijk het ondergaan van een ooglidcorrectie. Het chirurgisch corrigeren van overhangende huid op de boven oogleden waardoor er een vermoeide blik / vermoeid gevoel of andere klachten zijn ontstaan.

Plastisch chirurg Thea van Loenen ooglidcorrectie Plastisch chirurg Thea van Loenen

VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties. In de kliniek zijn onze ervaren plastisch chirurgen tijdens de spreekuren alleen bezig met het optimaliseren van ooglidchirurgie. Door de opgebouwde ervaring is de behandeling veilig en een garantie voor een natuurlijk resultaat.

Verschillende operatietechnieken

Hangende oogleden zijn het resultaat van overhangende huid, vetweefsel of verslapte levatorspier (die zorgt voor het openen van het oog). Het is belangrijk dat de plastisch chirurg de juiste diagnose stelt, en een passend behandelplan maakt. Wanneer de levatorspier niet goed functioneert, ontstaat een laagstand van het bovenooglid. Dit hangen van het ooglid wordt ook wel ptosis genoemd (blepharoptosis). Dit kan gecorrigeerd worden door een levatorplastiek. Een ptosis van het ooglid is iets anders dan een huidoverschot van de bovenoogleden. Bij huidoverschot van de bovenoogleden (dermatochalasis), dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn. Er zijn dus verschillende oorzaken voor een ptosis. Tijdens een vrijblijvend consult kan onze plastisch chirurg u adviseren over behandelmethodes.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Tijdens het verouderingsproces van de huid neemt de hoeveelheid bindweefsel in de huid af, het gaat hierbij vooral om collageen en elastine. Door het minder stevig worden van het bindweefsel kunnen de huid, het vetweefsel en de spier bovendien uitzakken. Zowel de bovenoogleden als de onderoogleden kunnen uitzakken, maar bij de bovenoogleden komt dit het meest voor. Deze zeer veel voorkomende vorm van hangende oogleden als gevolg van het verouderingsproces wordt officieel dermatochalasis genoemd en is dus eigenlijk een normaal verschijnsel.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Soms zijn de klachten alleen cosmetisch van aard: het gelaat krijgt door hangende oogleden een vermoeide of verdrietige uitstraling. Ook kan er sprake zijn van een zwaar gevoel van de oogleden. Er kunnen problemen ontstaan bij lezen, met name later op de dag omdat het hangende ooglid in het gezichtsveld komt, of door tranende ogen. Omdat mensen met hangende oogleden ter compensatie de spieren van het voorhoofd aanspannen (met name de frontalis-spier) kan er ook spierspannings-hoofdpijn ontstaan.

Oogleden liften

Om de klachten te verhelpen kunt u kiezen voor een ooglift (ooglidcorrectie). Ongeveer 30.000 mensen in Nederland laten jaarlijks een ooglidcorrectie uitvoeren. Op onze website staat veel informatie over de voorbereiding, behandeling en nazorg rondom een ooglift. Klik hier om naar de ooglidcorrectie informatie pagina te gaan.

ooglidcorrectie, ooglid correctie, boven ooglidcorrectie, hangende oogleden, ervaring ooglidcorrectie, vergoeding ooglidcorrectie, blepharoplastiek, oogleden liftenResultaat van een ooglift

U kunt online een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

Afspraak maken

Lees verder
Onderooglidcorrectie informatie
Voor en na foto ooglidcorrectie
Vergoeding ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie ervaring
Hoe ziet het behandeltraject er uit?