Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 98 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1434 reviews

Ooglift of ooglidcorrectie

Het corrigeren van overhangende huid van de bovenoogleden noemt men een bovenooglidcorrectie, blepharoplastiek of ooglift. Het gebruik van deze drie namen door elkaar kan verwarring veroorzaken. Vaak wordt dezelfde behandeling bedoeld, maar er zijn ook verschillen tussen een ooglift en een ooglidcorrectie. Die verschillen leggen wij hieronder uit.

Sfeerbeeld-van-ooglift-behandeling

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Tijdens het verouderingsproces van de huid neemt de hoeveelheid bindweefsel in de huid af; het gaat hierbij vooral om collageen en elastine. Door het minder stevig worden van het bindweefsel kunnen de huid, het vetweefsel en de spier uitzakken. Zowel de bovenoogleden als de wenkbrauwen en de onderoogleden kunnen uitzakken, maar bij de bovenoogleden komt dit het meest voor. Deze zeer veel voorkomende vorm van hangende oogleden als gevolg van het verouderingsproces wordt officieel dermatochalasis genoemd en is een heel normaal verschijnsel. Voor deze aandoening is een ooglift vaak de beste behandeling.

Waarom kiezen voor een ooglift?

Soms zijn de klachten alleen cosmetisch van aard: het gelaat krijgt door hangende oogleden een vermoeide of verdrietige uitstraling. Ook kan er sprake zijn van een zwaar gevoel van de oogleden. Er kunnen problemen ontstaan bij lezen, met name later op de dag omdat het hangende ooglid in het gezichtsveld komt, of door tranende ogen. Omdat mensen met hangende oogleden ter compensatie de spieren van het voorhoofd aanspannen (met name de frontalis-spier) kan er ook spierspanningshoofdpijn ontstaan.

Verschil tussen een ooglift en een ooglidcorrectie?

Een ooglift is alleen het weghalen van overhangende huid, terwijl een ooglidcorrectie ook de levatorspier, het vet-surplus en de wenkbrauwstand bekijkt en waar nodig corrigeert. Als uw levatorspier niet goed functioneert, ontstaat een laagstand van het bovenooglid. Dit verbeter je niet door het weghalen van overhangende huid. Ook wordt er bij een ‘gewone’ ooglift niets aan de stand van de wenkbrauwen gedaan. Dat hoeft ook niet altijd, maar soms zorgt dat wel voor een beter resultaat.

Het vaststellen wat er in uw specifieke geval voor klachten zorgt is daarom van groot belang. Dat is waarom wij uitsluitend met ervaren plastisch chirurgen werken; tijdens een vrijblijvend consult kunnen zij u optimaal adviseren over alle behandelmethoden en -mogelijkheden.

Receptionistes achter de balie

Lees meer over ooglidcorrecties

Lees verder:
Onderooglidcorrectie informatie
Voor en na foto ooglidcorrectie
Vergoeding ooglidcorrectie
Ooglift ervaringen VandenBroecke Kliniek