Ooglift of ooglidcorrectie

Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 153 reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 883 reviews

Ooglift bij VandenBroecke Kliniek

Het corrigeren van overhangende huid van de bovenoogleden is een ooglift. Omdat ook de klachten kunnen zijn ontstaan door een vet surplus, verslapte ooglid-spier (levatorspier) of laagstaande wenkbrauwen, omvat een ooglift niet alle ooglid chirurgische behandelingen.

Sfeerbeeld van operatievoorbereidingen

Een ooglift is alleen het corrigeren van overhangende huid, terwijl het hele ooglidchirurgiepallet ook de levatorspier, vet surplus en wenkbrauwstand bekijkt. Dit is het verschil in benadering tussen een goed opgeleide plastisch chirurg en een huisarts of basisarts die af en toe een ooglidcorrectie er bij doet.

Het is belangrijk dat de plastisch chirurg de juiste diagnose stelt, en een passend behandelplan maakt. Wanneer de levatorspier niet goed functioneert, ontstaat een laagstand van het bovenooglid. Dit is dus iets anders dan het corrigeren van huidoverschot. Er zijn dus verschillende oorzaken voor een ptosis. Tijdens een vrijblijvend consult kan onze plastisch chirurg u adviseren over behandelmethodes.

De VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglift chirurgie. In onze kliniek is het team van ervaren plastisch chirurgen doorlopend aan het optimaliseren. Door de opgebouwde ervaring is de behandeling veilig en een garantie voor een natuurlijk resultaat.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Tijdens het verouderingsproces van de huid neemt de hoeveelheid bindweefsel in de huid af, het gaat hierbij vooral om collageen en elastine. Door het minder stevig worden van het bindweefsel kunnen de huid, het vetweefsel en de spier uitzakken. Zowel de bovenoogleden als de wenkbrauwen en de onderoogleden kunnen uitzakken, maar bij de bovenoogleden komt dit het meest voor. Deze zeer veel voorkomende vorm van hangende oogleden als gevolg van het verouderingsproces wordt officieel dermatochalasis genoemd en is dus eigenlijk een normaal verschijnsel. Voor deze aandoening is een ooglift vaak de beste behandeling.

Wat zijn de klachten voor een ooglift?

Soms zijn de klachten alleen cosmetisch van aard: het gelaat krijgt door hangende oogleden een vermoeide of verdrietige uitstraling. Ook kan er sprake zijn van een zwaar gevoel van de oogleden. Er kunnen problemen ontstaan bij lezen, met name later op de dag omdat het hangende ooglid in het gezichtsveld komt, of door tranende ogen. Omdat mensen met hangende oogleden ter compensatie de spieren van het voorhoofd aanspannen (met name de frontalis-spier) kan er ook spierspannings-hoofdpijn ontstaan.

Ooglift operatie VandenBroecke Kliniek

Om de klachten te verhelpen kunt u kiezen voor een ooglift. Ongeveer 30.000 mensen in Nederland laten jaarlijks een ooglidcorrectie uitvoeren. Op onze website staat veel informatie over de voorbereiding, behandeling en nazorg rondom een ooglift. Klik hier om naar de ooglidcorrectie informatie pagina te gaan.

Receptionistes achter de balie

U kunt online een afspraak maken voor een gratis ooglift consult met één van onze plastisch chirurgen:

Afspraak maken

Lees verder:
Onderooglidcorrectie informatie
Voor en na foto ooglidcorrectie
Vergoeding ooglidcorrectie
Ooglift ervaringen VandenBroecke Kliniek