zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Littekencrème ontwikkeld door plastisch chirurgen VandenBroecke Kliniek

Littekencrème ontwikkeld door plastisch chirurgen VandenBroecke Kliniek

Wat zijn littekens?

Littekens komen veel voor, bijna iedereen heeft er wel een paar. Littekens zijn de zichtbare reactie van het lichaam op een beschadiging van de huid na bijvoorbeeld een verwonding of een operatie. Tijdens het genezingsproces van deze beschadigingen wordt littekenweefsel aangemaakt. De meeste littekens zijn gelukkig niet blijvend; na een tijdje kan littekenweefsel vaak helemaal verdwijnen, zeker als u er op de juiste manier voor zorgt. Vlak na een ooglidcorrectie zijn er kleine littekentjes te zien op de huid naast de ogen; zodra de korstjes eraf zijn gevallen worden ze zichtbaar. Deze littekentjes vallen weg in de oogplooi, maar kunnen in het begin nog zichtbaar en wat gevoelig zijn of lichte klachten geven zoals jeuk. De huid rondom uw ogen geneest over het algemeen goed en snel. Met de juiste verzorging en het voorkomen van blootstelling aan direct zonlicht kunnen littekentjes in dat gebied daarom ook snel weer verdwijnen.

Waarom onze littekencrème gebruiken?

De VandenBroecke Kliniek littekencrème is een unieke formule die wij in samenwerking met Triple A Cosmetics hebben ontwikkeld. De crème verzacht en versoepelt de huid en bevordert het herstellend vermogen van de beschadigde huid. Dit bespoedigt het herstelproces en zorgt ervoor dat het eindresultaat van uw ooglidcorrectie sneller bereikt wordt.

Littekencrème VandenBroecke Kliniek

Littekens beschermen tegen de zon?

De nieuwe huid die zich onder littekens vormt heeft van zichzelf nog vrijwel geen bescherming tegen verkleuring door de zon. Het is daarom belangrijk om littekens uit de zon te houden om permanente verkleuring te voorkomen. Omdat direct zonlicht niet altijd te vermijden is raden we aan om na een ooglidcorrectie buitenshuis een zonnebril te dragen. Daarnaast is het verstandig om een (litteken)crème met zonbescherming (Sun Protection Factor) gebruiken. Onze littekencrème heeft een SPF 20 en is daarmee dus ook geschikt om bescherming tegen de zon te bieden. Wij adviseren echter om de zon alsnog zoveel mogelijk te mijden tijdens uw herstelproces.

Hoeveel littekencrème moet ik gebruiken?

Er is maar een klein beetje van onze littekencrème nodig per keer. Wij adviseren de hoeveelheid van een speldenpunt een paar keer per dag aan te brengen op de beschadigde huid. Liever een paar keer dun, dan één keer dik. Door te veel crème aan te brengen kan het namelijk in uw ogen lopen en dat is niet prettig. De VandenBroecke Kliniek littekencrème zit inbegrepen bij de prijs van onze behandelingen. Na het verwijderen van de hechtingen krijgt u van ons een flacon mee die u gedurende het gehele herstelproces kunt gebruiken.

Dokter Duco legt uit: