Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 112 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1464 reviews

Wenkbrauwlift herstel

Lees hier alle nazorginformatie en ons advies over hoe u optimaal kunt herstellen van uw ooglidcorrectie. Neem dit aandachtig door, want de juiste nazorg kan een aanzienlijk verschil maken in het eindresultaat!

Wat is WEL gebruikelijk na een wenkbrauwlift?

– Uw ogen kunnen de eerste periode na de operatie niet geheel openen en/of sluiten.
– Met name in de eerste nacht na de operatie kunt u wondvocht in combinatie met bloed verliezen.
– Er kunnen blauwe plekken op en om de oogleden ontstaan. Deze kunnen uitzakken naar de
onderoogleden en wangen. Na 3 à 4 dagen is dit het meest zichtbaar.
– Uw zicht is de eerste paar dagen enigszins wazig.
– Viezigheid kan zich verzamelen in de ooghoeken en op de wimperhaartjes, met name na de nacht. Dit kan met een wattenstaafje vochtig gemaakt met kraanwater voorzichtig verwijderd worden.
– Pleistertjes kunnen gedeeltelijk omkrullen. Dat is niet erg. Probeer ze voorzichtig weer aan te drukken. Als de pleistertjes volledig loslaten, zoek dan contact met de Kliniek; er kunnen nieuwe geplakt worden. We vragen u dringend om evt. uitstekende hechtdraadjes niet af te knippen

Wat is NIET gebruikelijk na een wenkbrauwlift?

Indien één van de volgende verschijnselen optreden in de dagen na de operatie moet u direct contact met ons opnemen:
– Een overmatige zwelling met donkerpaarse verkleuring waardoor het oog niet meer open kan, in combinatie met een sterk drukkend gevoel.
– Bloeding (stromend) die na 5 minuten aandrukken met een kompres niet stopt.
– Pusvorming en koorts.
– Acuut gezichtsveldverlies.

Bereikbaarheid na de behandeling:
Tijdens kantooruren (09:00 – 17:00 uur) kunt u ons bereiken op: 088 – 0042 702
Buiten kantooruren belt u voor spoedgevallen het noodnummer dat wij na de behandeling meegegeven hebben.
De dienstdoende arts is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Indien u onze voicemail krijgt, graag uw naam inspreken en op welk telefoonnummer u bereikbaar bent, dan wij bellen zsm terug.

Nazorg en advies na een wenkbrauwlift:

– Koelen
Het verdient aanbeveling om thuis de oogleden vooral de eerste 3 dagen ieder uur 10 minuten te koelen (rest van de week 3 tot 6 maal per dag) met een koude koelbril, welke u samen met gazen meegekregen heeft na de behandeling. De gazen dient u tussen de ogen en de koelbril te plaatsen gedurende het koelen.

– Rust houden
Het is verstandig de eerste dagen rust te nemen. De pijn en zwelling worden daarmee optimaal beperkt. Een pijnstiller is dan meestal niet nodig. De dunne huid van de oogleden geneest normaal gesproken snel en goed. Enkele maanden na de ingreep zullen de littekens vrijwel onzichtbaar geworden zijn.

– Slapen op uw rug
Wij raden u sterk aan om op uw rug te slapen en niet op uw zij. Op uw rug slapen voorkomt dat u in uw slaap de hechting/wondjes beschadigt. Op uw buik slapen is heel gevaarlijk voor uw wondgenezing en raden wij daarom in de eerste twee weken na uw behandeling ten zeerste af!

– Drukverhogende activiteiten vermijden
Oogleden kunnen gemakkelijk zwellen door vochtophoping. Het is daarom belangrijk dat u de eerste twee weken na de ingreep druk op uw hoofd zoveel mogelijk vermijdt. Buk niet voorover en til geen zware dingen. Bij licht nabloeden, kunt u met een gaasje voorzichtig de ogen deppen. Niet wrijven, hiermee kunt u de wond openwrijven. Ook bij jeuk moet u niet wrijven maar deppen. De meegegeven koelbril kan verlichting geven.

– Douchen
Na de operatie is het belangrijk om de pleistertjes op wondjes droog te houden. De pleistertjes zijn gelukkig “spatwaterbestendig”, u kunt er dus mee onder de douche, maar houd ze droog. Worden ze toch een klein beetje nat, dan graag voorzichtig droogdeppen. Sauna of in bad zitten wordt afgeraden ivm transpireren; ook daardoor kunnen de pleistertjes loslaten.

– Make-up
U mag na de ingreep geen make-up op of rond uw ogen aanbrengen. Twee weken na de operatie is dit weer toegestaan.

– Sporten
Wij raden u af in de eerste twee weken na de ingreep te sporten of andere zware lichamelijke inspanning te verrichten.

– Zonlicht
U mag het litteken de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon en/of zonnebank. Het dragen van een zonnebril kan hierbij helpen. Daarnaast is het raadzaam om tot enkele maanden na de behandeling het litteken in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor op momenten dat uw gezicht in de zon komt.

– Contactlenzen
Het gebruik van contactlenzen wordt tot 2 weken na de ingreep afgeraden.

– Aspirine, Ibuprofen en Paracetamol
Het is niet toegestaan aspirinehoudende medicatie en/of Ibuprofen te gebruiken tussen 10 dagen voor en 7 dagen na de ingreep om hevig bloeden na de ingreep te voorkomen. Uitzonderingen hierop zijn uitsluitend toegestaan na overleg met uw behandelend plastisch chirurg.
Paracetamol is wel toegestaan.

– Arnica
We raden het gebruik van arnicadruppels of -pilletjes rond de operatie af. Arnicazalf kunt u wel op de onderoogleden of wangen smeren na een ingreep, maar vermijd het behandelde gebied.

– Autorijden
Na de ingreep mag u niet zelfstandig autorijden. Het is mogelijk dat het door uw verzekeraar niet toegestaan is om auto te rijden zolang er hechtingen in de oogleden zitten. Wij raden autorijden om deze reden af tot nadat de hechtingen zijn verwijderd.

– Littekenverzorging
We raden aan het litteken te verzorgen met littekencrème.De VandenBroecke Kliniek littekencrème is speciaal door ons ontwikkeld om littekens sneller te genezen. De crème verzacht en versoepelt de huid en bevordert het herstellend vermogen van de beschadigde huid. Dit bespoedigt het herstelproces en zorgt ervoor dat het eindresultaat van uw ooglidcorrectie sneller bereikt wordt. Lees hier meer daarover.

– Werken
De eerste dagen na de behandeling heeft u wat blauwe plekken en zwellingen rond de ogen, dat kan ongemakkelijk voelen in uw werkomgeving. Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd. Dat is meestal het moment waarna mensen weer naar hun werk gaan. Zwaar lichamelijk werk wordt minimaal de eerste twee weken afgeraden.

Advies na het verwijderen van de hechtingen:

Wij raden u aan nog een week zeer voorzichtig te zijn met uw ogen. Dat betekent: niet wrijven, vegen, stevig schoonmaken, etc.

De pleisters die na het verwijderen van de hechtingen worden opgeplakt, mogen na 3 dagen door uzelf worden verwijderd. Deze dient u van binnen naar buiten te verwijderen.

U wordt geadviseerd achtergebleven korstjes te laten zitten, deze laten vanzelf los. Zodra de korstjes allemaal losgelaten hebben, kunt u weer make-up aanbrengen en starten met het smeren van de littekencrème.

Na drie maanden komt u op eindcontrole bij onze plastisch chirurg. Dan kan worden bepaald of het herstel goed is verlopen en of de behandeling het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Bij deze eindcontrole worden de ‘na’ foto’s gemaakt en ontvangt u van ons de vergelijkende voor-en-na foto’s.

Benieuwd wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Lees verder:
Risico op littekens na een ooglidcorrectie?
Onderooglidcorrectie informatie
Resultaat na een ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie nieuws
Wordt een ooglidcorrectie vergoed?
Ooglift in Nederland