Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 83 reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1286 reviews

Onderooglidcorrectie Herstel

Herstel en nazorg na een onderooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie zal iets sneller genezen dan een onderooglidcorrectie. Na de behandeling zal de huid rond de ogen wat strak aanvoelen. De bipolaire diathermische operatie techniek van onze plastisch chirurgen gaat bloeduitstortingen zoveel mogelijk tegen. Toch kunnen lokaal blauwe plekken en zwelling ontstaan. Dit is normaal gesproken met een week weggetrokken. U kunt na de behandeling last hebben van geïrriteerde ogen. Het is niks zorgwekkends. Indien u een dunne huid heeft kan de roodheid wat langer aanhouden.

Factoren die het herstel na een ooglidcorrectie kunnen beïnvloeden:

Rust

Na de ooglidcorrectie moet u zeker 48 uur rust nemen. Daarbij is het verstandig om ieder uur wat te lopen. Dit is goed voor de bloedsomloop en dat draagt bij aan een betere wondgenezing.

Inspanning

In de twee weken na de ooglidcorrectie mag u niet persen, tillen en bukken.

Douchen

24 – 36 uur na de behandeling mag u weer douchen. De pleisters op uw oogleden mogen niet nat worden. Let op dat uw douchewater niet een te hoge temperatuur heeft.  Dit kan het behandelde gebied doen zwellen.

Lenzen en make-up

Twee weken na de ooglidcorrectie mag u geen lenzen dragen. Ook oog make-up is na twee weken weer toegestaan.

Alcohol, roken en asperine

Niet roken is bevorderlijk voor het genezingsproces. Ook is het belangrijk dat u de eerste week geen alcohol en geen aspirine-bevattende medicijnen gebruikt.

Zon

Het is bevorderlijk de littekens te beschermen tegen direct zonlicht, het is raadzaam een zonnebril te dragen. Ook mag u niet onbeschermd onder de zonnebank.

agenda

Informatieavonden

U ontvangt alle informatie over een ooglidcorrectie.

Bekijk mogelijke data

Na controle afspraken

De dag na de ingreep wordt u door onze verpleegkundige opgebeld. Wij zijn benieuwd hoe u zich voelt.  Na één week komt u voor de eerste controle. Op dat moment wordt gekeken hoe het behandelde gebied eruit ziet. Tijdens deze controle worden de hechtingen verwijderd.

Na drie maanden komt u op eindcontrole bij onze plastisch chirurg. Dan kan worden bepaald of de ooglidcorrectie het door u gewenste resultaat heeft bewerkstelligd.

De vervolg afspraak wordt bij ieder vertrek in overleg met u ingepland. Dit kan eventueel ook ’s avonds of in het weekend.

Lees verder: