zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

FAQ

Geen categorie

Nazorg en herstel ooglidcorrectie

Hoe kan ik het beste koelen?

Er zijn verschillende manieren om te koelen. De manieren die wij aanraden zijn met de koelbril, zakjes met diepvries erwtjes, of zakjes met bevroren appelstroop. Een koelbril werkt eenvoudig en krijg je van ons mee naar huis na de behandeling. De twee andere opties (diepvries erwtjes en appelstroop) kun je met behulp van een boterhamzakje eenvoudig zelf maken. Deze hebben het voordeel dat ze zich beter naar de contouren van je oogkassen vormen, waardoor ze een nauwkeurige en gerichte koeling mogelijk maken.

Belangrijk is altijd om tussen het koelelement en de huid altijd een gaasje of theedoek te plaatsen. Dit voorkomt bevriezing van de huid. Wij adviseren om thuis je oogleden vooral de eerste drie dagen, ieder uur tien minuten te koelen.

Mag ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

Wanneer kan ik starten met het smeren van littekencrème?

Zodra de korstjes van de littekentjes zijn gevallen (niet er zelf aftrekken) mag u beginnen met het smeren van littekencrème. Breng de littekencrème de eerste twee weken licht aan zonder veel of hard te wrijven. Wij adviseren de speciaal voor de VandenBroecke Kliniek ontwikkelde littekencrème met SPF 20.

Zie je littekens na een ooglidcorrectie?

Nee, na enkele maanden zijn er nauwelijks meer littekens zichtbaar. Dit komt omdat de incisie (het sneetje) in de natuurlijke plooi van uw ooglid gemaakt wordt. Vanaf een paar weken na de behandeling is er al weinig meer te zien, na een aantal maanden is het litteken vrijwel onzichtbaar.

Voorbereiding ooglidcorrectie

Doet een ooglidcorrectie pijn?

Hoe vaak kan ik een ooglidcorrectie laten doen?

Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft gemiddeld tussen 10 en 15 jaar goed zichtbaar, daarna is een nieuwe behandeling gewoon mogelijk. Mits goed uitgevoerd, zit er geen beperking aan het aantal ooglidcorrecties dat u in uw leven uit kunt laten voeren.

Na hoeveel dagen ben ik weer ’toonbaar’?

De eerste week na uw behandeling zitten er nog kleine pleistertjes over de hechtingen. Na een week worden de pleistertjes en hechtingen door ons verwijderd tijdens uw eerste vervolgafspraak. Het herstelproces verloopt bij iedereen anders, maar over het algemeen is er 10-14 dagen na de behandeling al vrijwel niets meer van te zien. De (kleine) littekentjes, die in uw oogplooi vallen en daardoor al bijna niet opvallen, verdwijnen in de maanden daarna. Meer weten? Lees hier het (foto)verslag van een van onze cliënten over de dagen direct na haar behandeling.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan een week na hun behandeling weer aan het werk. U mag in de eerste week na de behandeling wel licht (huishoudelijk) werk doen. Na een week worden de hechtingen verwijderd. Zware lichamelijke inspanning (zoals bijvoorbeeld tillen) mag de eerste twee tot drie weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel bij u juist wat langer duurt.

Dokter Duco legt uit: