Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

Heb je last van wallen? Wat kun je er tegen doen nazorg en herstel onderooglidcorrectie

Last van wallen

Veel mensen hebben last van wallen. Maar wat zijn wallen precies en wat kun je er aan doen? Lees er alles over in deze blog.

Verschillende soorten wallen

Van donkere kringen tot zakjes, wat allemaal wallen genoemd wordt kan toch aanzienlijk van elkaar verschillen. We zetten de meest voorkomende vormen op een rij voor u:

1. Donkere kringen onder ogen

Donkere kringen onder de ogen komen vaak voor. In veel gevallen is deze verkleuring te wijten aan kleine bloedvaten en adertjes die door de dunne huid van de onderoogleden heen schijnen. Hier hebben vooral mensen met een licht huidtype last van. Bij een donkere huid zijn zichtbare verkleuringen vaker een vorm van hyperpigmentatie.

2. Zakjes onder de ogen

Zakjes onder je ogen kunnen drie verschillende oorzaken hebben. Het kan opgehoopt vocht zijn, het kan een overschot aan huid zijn, of het kunnen vetkussentjes zijn.

Vetkussentjes hebben we allemaal om onze ogen zitten, de een soms meer dan de ander. Dit vet werkt als een vorm van bescherming voor je oogbol. Met het ouder worden kunnen deze vetkussentjes gaan zakken, wat voor een zakje onder de ogen kan zorgen.

3.Verslapte oogleden

Geen huid ontkomt aan veroudering. Ook de, vaak dunne, huid rondom de ogen veroudert, verliest haar elasticiteit en verslapt daardoor. Door krachtafname van de kringspier rondom het oog wordt dit proces verder versterkt. Hierdoor zakt de huid, net als het eerder genoemde vetkussentje. 

Wat kunt u doen tegen wallen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om wallen aan te pakken. Zakjes onder de ogen die uit vet bestaan en verslapte oogleden zijn meestal goed te behandelen met een onderooglidcorrectie of een midfacelift. Bij een lichtere huid kunnen donkere kringen onder de ogen vaak beter verholpen worden met een fillerbehandeling.

Verhelpen van wallen met een onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie wordt er in de wimperrand onder de ogen een incisie gemaakt. Vervolgens wordt een reepje huid weggehaald. Eventueel wordt dan ook wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld. Tot slot wordt het wondje met een kleine hechting gesloten.

Wat is een Midfacelift?

Om meer huidoverschot weg te halen dan alleen de wallen, bijvoorbeeld de huid onder de traangoot bij de jukbeenderen, is een standaard onderooglidcorrectie niet toereikend. Dit omdat er dan te veel spanning op het onderooglid zou komen te staan, waardoor deze van het oog af kan gaan staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

In dit geval kan een midfacelift de oplossing zijn. Bij deze behandeling wordt, naast de wallen, ook de huid onder de traangoot verstrakt. De ingreep is daardoor ook iets anders en uitgebreider dan een onderooglidcorrectie. De incisie loopt iets verder door en valt uiteindelijk weg in de kraaienpootjes. Vervolgens wordt de huid gelift en onderhuids vastgemaakt aan de oogkassen. Tot slot wordt ook hier het wondje met een kleine hechting weer gesloten.

Vrijblijvend consult bij VandenBroecke kliniek

Wilt u weten of er iets gedaan kan worden aan uw wallen? Boek dan een vrijblijvend consult met een van onze plastisch chirurgen. Hier kunt u samen bepalen wat de beste oplossing is voor u.