Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 112 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1464 reviews

Wie komt in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Sommige mensen twijfelen jaren over een ooglidcorrectie, anderen besluiten bij de eerste klachten / tekenen van overhangende huid contact met ons op te nemen. De ontstane klachten zijn voor iedereen anders. Veel mensen storen zich aan de verouderde of vermoeide oogopslag door de hangende oogleden. Vervolgens is de diagnose en het behandelplan ook voor iedereen anders. De één heeft sneller last van klachten dan de ander.

Factor 1: anatomie

Bij sommige mensen staan de wenkbrauwen behoorlijk hoog, een ander heeft diepliggende ogen en een derde heeft volle wenkbrauwen of meer een Aziatische oogopslag. Over het algemeen is het zo dat bij mensen met niet te diep liggende ogen, waarvan de wenkbrauwen op gemiddelde of meer dan gemiddelde hoogte boven de ogen staan, een blepharoplastiek vaker voor komt.

Factor 2: de huid

Een andere factor is de elasticiteit, volume en kwaliteit van de huid. Sommige mensen hebben een volumineuze, stevige huid. Dit zijn mensen die mogelijk op relatief latere leeftijd rimpels en verticale lijnen krijgen.

Factor 3: spier- en vetweefsel

Ten slotte is symmetrie (door al dan niet gelijkmatige) ontwikkeling van de spieren of vet-herniatie reden voor mensen om een ooglidcorrectie te willen. Dit betekent dat er niet alleen sprake is van een hangend ooglid, maar ook van een disfunctionerend spiertje (levatorspier). Of iemand een ooglidcorrectie (blepharoplastiek) nodig heeft is dus heel persoonlijk. Het moet fysiek echter wel mogelijk zijn. De plastisch chirurgen van de VandenBroecke Kliniek bekijken tijdens een consult uitgebreid de mogelijkheden en onmogelijkheden. Lees meer over ooglidcorrecties Lees verder Wat is een ooglidcorrectie? Voor-en-na foto’s ooglidcorrecties Vergoeding ooglidcorrectie Ooglidcorrectie ervaringen