Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

Wenkbrauwlift of bovenooglidcorrectie?

Gezichtsveroudering beïnvloedt het hele gelaat, maar nergens is het duidelijker zichtbaar dan in het gebied rondom uw ogen. Overtollige huid of hangende oogleden geven u een vermoeide en minder energieke uitstraling. Zakkende wenkbrauwen zorgen ervoor dat het lijkt alsof u altijd ernstig of zelfs boos kijkt. Deze natuurlijke verouderingsverschijnselen zorgen er uiteindelijk ook voor dat uw gezichtsveld beperkt wordt.

Met het verstrijken der jaren gaat de slapper wordende huid rondom uw ogen steeds meer opvallen. Vroeger of later gebeurt dat bij iedereen. Een bovenooglidcorrectie, eventueel in combinatie met een wenkbrauwlift, is daarom ook de meest voorkomende plastisch chirurgische ingreep in Nederland.

Wenkbrauwlift of (boven)ooglidcorrectie?

Een (chirurgische) wenkbrauwlift stabiliseert de positie van de wenkbrauw en verbetert indirect de positie van het bovenste ooglid lichtelijk. Een wenkbrauwlift wordt meestal uitgevoerd ter correctie van de huid die over de buitenste ooghoeken (laterale zijde, lateral hooding) hangt, of ter correctie van de wenkbrauwen zelf die boven de oogkassen hangen (mediale zijde).

Een bovenooglidcorrectie verwijdert de overtollige huid die meestal meer bovenop de wimperrand ligt. Dit huidoverschot resulteert vaak in een vermoeide blik (zware ogen).

Een bovenooglidcorrectie kan ook worden gecombineerd met een wenkbrauwlift.

In verreweg de meeste gevallen is een bovenooglidcorrrectie de best passende behandeling. Dat een wenkbrauwlift én, of juist óf een bovenooglidcorrectie voor u de beste oplossing biedt, kan altijd direct worden beoordeeld tijdens een consult met één van onze ervaren plastisch chirurgen. Dit consult is gratis en altijd geheel vrijblijvend; het verplicht u tot niets.

Advies van een specialist.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Wilt u weten welke behandeling voor u geschikt is, of wilt u uw situatie laten beoordelen door één van onze plastisch chirurgen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.