zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Wenkbrauwlift of bovenooglidcorrectie: welke behandeling wanneer?

Wenkbrauwlift of bovenooglidcorrectie: welke behandeling wanneer?

Gezichtsveroudering laat zijn sporen na, vooral in het gebied rondom de ogen. Hangende oogleden en overtollige huid kunnen ervoor zorgen dat u er vermoeid en minder energiek uitziet. Daarnaast kunnen zakkende wenkbrauwen het laten lijken alsof u altijd ernstig of zelfs boos kijkt. Deze natuurlijke verouderingsverschijnselen kunnen uiteindelijk zelfs uw gezichtsveld beperken.

De meest voorkomende ingreep in Nederland

Met de jaren wordt de slapper wordende huid rondom de ogen steeds opvallender, en dit gebeurt vroeg of laat bij iedereen. Daarom is een bovenooglidcorrectie, eventueel gecombineerd met een wenkbrauwlift, de meest voorkomende plastisch chirurgische ingreep in Nederland.

Wenkbrauwlift of bovenooglidcorrectie?

Maar wat is nu precies het verschil tussen een (chirurgische) wenkbrauwlift en een bovenooglidcorrectie? Laten we dat eens bekijken:

  • Wenkbrauwlift: Een wenkbrauwlift stabiliseert de positie van de wenkbrauw en verbetert indirect de positie van het bovenste ooglid lichtelijk. Deze ingreep wordt vaak uitgevoerd om de huid die over de buitenste ooghoeken hangt te corrigeren (laterale zijde, lateral hooding), of om de wenkbrauwen zelf te liften wanneer ze boven de oogkassen hangen (mediale zijde).
  • Bovenooglidcorrectie: Deze ingreep richt zich op het verwijderen van overtollige huid die meestal boven de wimperrand ligt. Dit huidoverschot kan resulteren in een vermoeide blik (zware ogen). Vaak wordt een bovenooglidcorrectie ook gecombineerd met een wenkbrauwlift.

In de meeste gevallen is een bovenooglidcorrectie de meest geschikte behandeling. Of een wenkbrauwlift en/of bovenooglidcorrectie de beste oplossing biedt voor uw situatie kan worden beoordeeld tijdens een gratis en vrijblijvend consult met een van onze ervaren plastisch chirurgen. Dit consult verplicht u tot niets en geeft u de kans om alle vragen te stellen die u heeft.

Voor en na: een bovenooglidcorrectie + wenkbrauwlift

Advies van een specialist

Heeft u vragen over welke behandeling het beste bij u past? Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn of uw situatie laten beoordelen door een expert? Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. Onze specialisten staan klaar om u te adviseren en u te helpen de juiste keuze te maken voor een frisse en jeugdige oogopslag!

Dokter Duco legt uit: