Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 112 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1464 reviews

Wat kunt u verwachten na een ooglidcorrectie?

Wat kunt u verwachten na een ooglidcorrectie?

Direct na de ingreep

Na de ingreep wordt de incisie gesloten met hechtingen en afgeplakt met kleine pleistertjes. Het is belangrijk dat deze pleistertjes een week blijven zitten, totdat de hechtingen worden verwijderd. Na de ingreep krijgt u in de kliniek de gelegenheid nog 45-60 minuten te koelen met een koelbril. Er staat een muziekje op en uw begeleiding (partner, familie of kennis) mag erbij komen zitten.

Eenmaal thuis

Wij adviseren u thuis direct te beginnen met koelen met de meegekregen koelbril. Zeker om het uur een kwartiertje koelen. Als uw autorit naar huis lang duurt, kunt u eventueel dan zelfs al beginnen met koelen. In de eerste dagen kunt u roodheid en zwelling verwachten rondom de ogen. Uw ogen kunnen droog of juist vochtig aanvoelen. Tijdelijk wat wazig kunnen zien en een tijdelijke overgevoeligheid voor licht zijn ook veel voorkomende bijwerkingen. Een dag na uw ooglidcorrectie wordt u gebeld door onze verpleegkundige om te bespreken hoe uw herstel verloopt. Wanneer uw ogen te droog aanvoelen, kan er eventueel een oogdruppeltje worden voorgeschreven. Qua zwelling is dag 2 (na 48 uur) het heftigst. Daarna neemt de zwelling spoedig af.

De eerste week

Voor het herstel is een rustige, georganiseerde en veilige omgeving het beste. Een omgeving waar geen zware inspanningen worden verwacht en waar geregeld rust kan worden genomen om met een koelbril te gaan zitten (dat is beter dan liggen). In de eerste dagen na de ingreep kunnen activiteiten als lezen, televisiekijken en werken op de telefoon, tablet of laptop er juist voor zorgen dat de ogen droger worden, dat de zwelling toeneemt of dat er een vermoeid gevoel optreedt. Wij raden deze activiteiten zeker niet af, maar we raden wel aan om goed naar uw lichaam te luisteren. Wanneer u vermoeid wordt of merkt dat het fijn is om weer te gaan koelen met de koelbril (dit adviseren wij de eerste 2 dagen zeker 10 keer per dag), is het raadzaam even uw rust te pakken. Zwelling en blauwe plekken kunnen worden geminimaliseerd door uw hoofd zoveel mogelijk rechtop te houden tijdens de eerste paar dagen van het herstel.

De tweede week

Een week na uw behandeling worden in onze kliniek de pleistertjes en de hechtingen verwijderd. Dit is echt een fluitje van een cent. In de eerste paar weken na de operatie wordt het dragen van een donkere zonnebril aanbevolen. Zo worden uw ogen en de littekens beter beschermd tegen de eventuele irritatie door zon en wind ook kunt u gebruik maken van onze littekencrème. Intensief sporten (zoals krachttraining of andere fysiek inspannende sporten) en zwaar fysiek werk raden wij de eerste paar weken na uw behandeling af; dan wordt de bloedstroom naar uw hoofd namelijk niet bovenmatig geactiveerd.

De derde week

Na 14 dagen valt het normaal gesproken niet meer op dat u een ooglidcorrectie heeft ondergaan. Het herstel is echter bij iedereen anders, o.a. afhankelijk van hoe makkelijk u blauwe plekken krijgt, of u bloedverdunners gebruikt, of u rookt, uw toewijding voor het herstel de eerste week en soms ook gewoon pech of geluk. Mocht u dit lezen als u net behandeld bent: sterkte met herstel! Lees hier ook onze tips en advies na de behandeling.