zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1508 reviews op Feedback Company

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglift?

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglift?

De ideale leeftijd voor een ooglift of ooglidcorrectie wordt door verschillende factoren bepaald, en kan daardoor bij iedereen verschillen. Genetische factoren bepalen vaak op welke leeftijd oogleden gaan hangen. Daarnaast hebben leefgewoontes zoals roken, drinken en stressveroorzakend werk er ook invloed op. De keuze voor een ooglidcorrectie kan om verschillende redenen gemaakt worden:

  1. Cosmetische redenen. Een vermoeide uitstraling en/of een (veel) oudere oogopslag dan hoe u zich eigenlijk voelt zijn enkele cosmetische redenen om te kiezen voor een ooglidcorrectie.
  2. Medische redenen. Deze kunnen variëren van vermoeidheidsklachten door het continu optrekken van de oogleden, tot slecht zicht door overhangende oogleden of zelfs chronische hoofdpijn die ontstaat door (het optrekken van) overhangende oogleden.

Uiteraard kan de keuze voor een ooglidcorrectie ook bepaald worden door een combinatie van cosmetsiche en medische redenen.

Onze plastisch chirurgen zijn er voor opgeleid om te beoordelen of iemand wel of niet gebaat is bij ooglidchirurgie en wat voor soort ooglidcorrectie het beste past. Bovendien hebben onze artsen allen jarenlange ervaring met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Mocht u willen weten welk verschil deze kennis en ervaring maakt, lees dan de ervaringen van mensen die u voorgingen op de (onafhankelijke) review sites Feedback Company en Zorgkaart Nederland.

Dokter Duco legt uit: