zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1507 reviews op Feedback Company

Wat kan ik verwachten van een consult voor een ooglidcorrectie?

Wat kan ik verwachten van een consult voor een ooglidcorrectie?

Als u al eerder op onze website of sociale media bent geweest, heeft u vast wel eens de zin “kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult” voorbij zien komen. Maar wat houdt een consult bij de VandenBroecke Kliniek nou eigenlijk precies in? Dat leggen we uit in deze blog.

Wat houdt een consult in?

Een consult is een afspraak tussen een patiënt en een medisch professional, zoals een arts, verpleegkundige of therapeut. Bij de VandenBroecke Kliniek is het consult altijd met een ervaren plastisch chirurg. 

Hoe lang duurt een consult?

Het consult, ook wel intakegesprek genoemd, duurt bij de VandenBroecke Kliniek gemiddeld 20 minuten.

Moet ik mij voorbereiden op een consult?

Zodra u, telefonisch of online, een consult afspraak bij ons heeft ingepland krijgt u een vragenlijst toegestuurd. Wij verzoeken u om deze van tevoren in te vullen, dan kan de arts zich alvast voorbereiden op het consult.

Hoe verloopt een consult?

Bij aankomst, liefst 15 minuten voor de afgesproken tijd, meldt u zich aan bij onze balie. U krijgt vervolgens van onze receptioniste een lekkere kop koffie of thee in de wachtruimte. Zodra u aan de beurt bent komt de plastisch chirurg u daar ophalen. U mag uiteraard een partner, familielid of vriend(in) meenemen; een paar extra oren kan nooit kwaad om alles wat er tijdens het consult besproken wordt te helpen onthouden.

Wat wordt besproken tijdens een consult?

Tijdens het consult bij ons krijgt u de gelegenheid om al uw vragen met betrekking tot een ooglidcorrectie te stellen, uw eventuele klachten door te nemen en aan te geven welk resultaat u hoopt te bereiken.

Onze chirurg bekijkt vervolgens wat in uw geval de mogelijkheden zijn en neemt deze met u door. De eventueel te behalen verbetering kan dan vaak al met behulp van een spiegel aan u getoond worden. Verder wordt u geïnformeerd over de kosten, de risico’s en de hersteltijd. Als laatste wordt het nazorg advies doorgenomen, aangevuld met specifieke tips die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie.

Moet ik na een consult meteen een besluit nemen over de behandeling?

Nee, dat hoeft zeker niet. Een consult bij de VandenBroecke Kliniek is geheel vrijblijvend. Als u zich goed geïnformeerd voelt kunt u er thuis nog even rustig over nadenken. Mocht u wel meteen een afspraak willen maken voor de behandeling kan dat natuurlijk wel, de keuze is geheel aan u.

Wat kost een consult bij VandenBroecke?

Een consult is bij de VandenBroecke Kliniek is vrijblijvend en gratis. 

Zijn hier uitzonderingen op?

Ja, er is één uitzondering hierop. Als u minder dan drie jaar geleden bij een andere kliniek een ooglidcorrectie hebt gehad en ons advies daarover wil hebben en/of wilt weten of wij het behaalde resultaat kunnen verbeteren noemen wij dat een Second Opinion consult.

Een Second Opinion consult is bij ons niet gratis en er zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet u de eindcontrole van uw vorige behandeling al achter de rug hebben. Daarnaast dient u de voor-en-na foto’s en het operatieverslag van deze behandeling vooraf aan ons door te sturen. De kosten voor een Second Opinion consult zijn €150,-.

Hoe plan ik een consult?

Je kunt gemakkelijk een afspraak plannen op een moment dat voor jou uitkomt via onze online tool.

Dokter Duco legt uit: