zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Twijfels over een ooglidcorrectie

Twijfels over een ooglidcorrectie

Misschien heeft u ook wel eens nagedacht over een ooglidcorrectie, maar twijfelt u nog. In deze blog kunt u lezen over twijfels en mogelijke redenen om wel of geen ooglidcorrectie te ondergaan.

De risico’s van een ooglidcorrectie 

Wat we bij de VandenBroecke Kliniek het meeste horen als reden om geen ooglidcorrectie te ondergaan, is dat het een operatie is en daarom dus risico’s met zich meebrengt. Net als bij elke andere operatieve ingreep bestaat er inderdaad een kans op complicaties, zoals infecties, bloedingen en littekenvorming. Bij een ooglidcorrectie in een gespecialiseerde kliniek, uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg is de kans hierop zeer klein, maar helemaal uitsluiten kunnen we deze kans nooit.

Niet tevreden met het resultaat van een ooglidcorrectie

Een andere reden van twijfel bij de keuze voor een ooglidcorrectie is dat het resultaat niet gaat voldoen aan de verwachting. En hoewel verreweg de meeste patiënten bij ons uitermate tevreden zijn met het eindresultaat, kunnen wij dat niet 100% garanderen. In sommige gevallen kan een nacorrectie wel nog verbetering brengen. Als uw behandelend arts verbetering door een nacorrectie mogelijk acht, is deze bij de VandenBroecke Kliniek altijd geheel kosteloos.

Een ooglidcorrectie is geen permanente oplossing

Een derde reden om af te zien van een ooglidcorrectie, is dat het een tijdelijke oplossing biedt. Omdat het verouderingsproces door blijft gaan, zal overtollige huid en vetweefsel rond de ogen na verloop van tijd opnieuw ontstaan. Daar kunnen wij niets aan veranderen. Afhankelijk van uw leeftijd, huidtype, levensstijl en genetische aanleg betekent dit dat u na 10 tot 15 jaar weer aan een ooglidcorrectie toe kunt zijn.

Kan ik het wel betalen?

Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt een ooglidcorrectie vergoed door uw zorgverzekering, dus ga er van uit dat de kosten voor uw eigen rekening komen. Daarbij zijn er aanzienlijke prijsverschillen tussen aanbieders van ooglidcorrectie behandelingen. Waar die verschillen door komen, lichten wij op deze pagina verder toe. Informeer uzelf goed hierover, zodat u een bewuste keuze kunt maken.

Twijfels over een ooglidcorrectie bespreken met dé specialist

Al deze factoren kunnen leiden tot twijfels bij de beslissing om voor een behandeling te kiezen. Het is belangrijk om deze twijfels serieus te nemen en alle risico’s goed door te nemen met een gekwalificeerde arts – bij voorkeur een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties –, zodat u weloverwogen kunt beslissen of een ooglidcorrectie geschikt is voor u. Meer weten? Maak een gratis en vrijblijvende consult afspraak. 

Dokter Duco legt uit: