Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 98 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1434 reviews

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Wie heeft de mooiste ogen van het land?

Mooie ogen zijn uw visitekaartje. Iedereen heeft echter andere ogen. De vorm is anders, de kleur van de ogen, de huidstructuur is anders, de botstructuur is anders, de verhoudingen tussen de ogen en wenkbrauwen, wimpers, ‘wallen’, jukbeenderen, neus, slapen, haar (-kleur en -dracht). Dat leidt ertoe dat iedereen een andere oogopslag heeft. Net zo uniek als je vingerafdruk, kun je wel zeggen.

Maar welke vorm ogen wordt over het algemeen als ‘mooi’ erkend? De bekendste ‘soorten’ ogen zijn: amandelvormig, diepliggende ogen (vaak staan de wenkbrauwen dan wat lager, dichter boven het oog), ogen met een Aziatische plooi (dat is een kenmerk van een doorlopend bovenooglid tot in de ooghoekrand, ook wel monolid genoemd), en bijvoorbeeld meer voor in de oogkas liggende ogen (dan is de afstand van de wimperrand tot de ooglidplooi groter).

Welke vorm ogen bij vrouwen wordt het meest aantrekkelijk gevonden?

Het meest symmetrische gezicht, of een gezicht met de meeste kenmerken van de zeven schoonheden, wordt vaak gezien als het mooist of het meest sexy. Maar ook uitstraling, houding, verzorging, mode en lichaamsverhoudingen spelen allemaal een rol in het definiëren van schoonheid. Je hoeft dus niet per se de mooiste vorm ogen te hebben om het mooist te zijn.

Welke vorm ogen bij mannen wordt het meest aantrekkelijk gevonden?

Beroemdheden die over het algemeen worden erkend als ‘knap’ hebben vaak de overeenkomst dat ze laagstaande wenkbrauwen boven dieper liggende ogen hebben; George Clooney, Brad Pitt, David Beckham, Leonardo DiCaprio. Deze mannen hebben vaak minder snel een ooglidcorrectie nodig. De afstand tussen de wenkbrauw en het oog is dermate klein dat de huid niet de ruimte heeft om te gaan hangen.

Ongeacht de vorm van de ogen, tonen bij alle mensen rond het 35-40e levensjaar de eerste tekenen van veroudering. Bij veel mensen ga je de veroudering het eerst rondom de ogen zien. Dat kunnen rimpeltjes zijn, maar ook ‘hangende oogleden’. Overhangende oogleden kunnen je er ouder doen uitzien dan dat je je voelt of bent. Ook kun je er door overhangende huid structureel vermoeid uitzien. Bij sommige mensen biedt een ooglidcorrectie uitkomst. In Nederland worden meer dan 20.000 mensen per jaar met een ooglidcorrectie geholpen. Overhangende huid kan door een ervaren plastisch chirurg worden verwijderd, waardoor de oogplooi weer mooi zichtbaar wordt, en bijvoorbeeld ook make-up weer beter aangebracht kan worden. Samenvattend: je ziet er gemiddeld tien jaar jonger uit na een ooglidcorrectie!

Lees meer over ooglidcorrecties

Belangrijke informatie op de website
Ooglidcorrectie informatie
Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn zorgverzekering?
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat kost een ooglidcorrectie?
Wat zijn de ervaringen van cliënten met een ooglidcorrectie?