Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

Ooglidcorrecties bij de VandenBroecke Kliniek

Een blepharoplastiek, een ooglift en een ooglidcorrectie zijn drie namen waarmee meestal dezelfde behandeling bedoeld wordt; een operatieve ingreep om het huidoverschot boven en/of onder de oogleden te verwijderen.

Operatie vandenbroecke kliniek

Wat voor soort ooglidcorrecties zijn er?

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen drie (hoofd)soorten behandelingen:

Bovenooglid correctie

Bovenooglidcorrectie

In de loop van ons leven komt er een moment dat we last krijgen van een huidoverschot boven de oogleden. Bij de een iets eerder, bij de ander wat later. Het gevolg hiervan is vaak een vermoeide oogopslag. Daarnaast kan het leiden tot klachten zoals hoofdpijn en een beperking van het zicht. Het verwijderen van dit huidoverschot boven de oogleden noemen we een bovenooglidcorrectie.

Meer over bovenooglidcorrectie
Onderooglid correctie

Onderooglidcorrectie

Onder de ogen kunnen zich wallen vormen. Deze verslapping van de huid gaat meestal gepaard met vochtophoping en het uitzakken van onderhuids vetweefsel. Het verwijderen hiervan wordt een onderooglidcorrectie genoemd. Een onderooglidcorrectie kan ook gelijktijdig met een bovenooglidcorrectiee uitgevoerd worden.

Meer over onderooglidcorrectie
Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Met het verstrijken der jaren, vaak in combinatie met genetische aanleg, kunnen wenkbrauwen zodanig zakken dat ze continu zorgen voor een boze blik. Laaghangende wenkbrauwen veroorzaken daarnaast dikwijls een drukkend gevoel op uw ogen. Bij een wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen weer een stukje omhoog geplaatst.

Meer over wenbrauwlift

Wat kost een ooglidcorrectie?

De kosten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek zijn;

Consult Gratis
Bovenooglidcorrectie € 1.095
Onderooglidcorrectie € 2.150
Boven- en onderooglidcorrectie € 2.995
Wenkbrauwlift € 1.675

Onze complete prijslijst

 

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn verzekering?

In het verleden werden bovenooglidcorrecties vrijwel altijd vergoed door uw zorgverzekering. De regels hieromtrent zijn tegenwoordig veel strenger: ruim 95% van alle bovenooglidcorrecties wordt niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Onderooglidcorrecties werden en worden nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Eventuele vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering verschilt per verzekeraar. Meer informatie vindt u op onze pagina over de vergoeding door de zorgverzekering. Onze kliniek voert geen verzekerde zorg uit; daarvoor adviseren wij u contact op te nemen met een ziekenhuis in uw regio.

Hebben jullie voor-na-foto’s van een ooglidcorrectie?

Onze voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit meestal ook heel duidelijk (in de spiegel) aan u tonen.

Hangende oogleden voor BovenooglidcorrectieFoto na bovenooglidcorrectie

Bekijk alle voor-en-na foto’s

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Wij maken tijdens de behandeling gebruik van diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw oogleden de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw zijn. In sommige gevallen kunnen uw ogen ook wat droog aanvoelen of juist tranen; dat is niet zorgelijk of pijnlijk en verdwijnt binnen een paar weken. Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan vaak al heel goed zichtbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.
In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 8 tot 10 weken het eindresultaat bereikt. Dat is ook het moment waarop uw eindcontrole is en uw ‘na’ foto door ons gemaakt wordt.

Herstel & nazorg info

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is volledig gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij waren de eerste kliniek die zich uitsluitend hierop richtte en zijn nu ook al jaren de grootste kliniek voor ooglidchirurgie van Nederland. Behandelingen worden bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen die lid zijn van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) én minimaal 10 jaar ervaring hebben in ooglidchirurgie. Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek het ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, geheel gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.
Behalve de grootste zijn we door onze ervaring, persoonlijke aandacht en uitstekende resultaten ook al jaren de ooglidchirurgiekliniek met de hoogste waarderingscijfers van Nederland: momenteel een 9,7 bij Zorgkaart Nederland en een 9,4 bij Feedback Company.

Overweegt u een ooglidcorrectie? Kom langs voor een vrijblijvend consult, dan kunnen wij u zelf laten ervaren wat we bedoelen met specialistische zorg van excellente kwaliteit!

Lees verder:
Onze plastisch chirurgen
Veelgestelde vragen / FAQ’s
Voorbereiding ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie-in-stappen