Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 112 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1464 reviews

Ooglidcorrectie dagboek

Het verslag van mijn reis. Een ooglidcorrectie dagboek.
Naam: Renate van der Doorne
Leeftijd: 42
Woonplaats: Woerden

September 2015
De vakantiefoto’s kijk ik terug met mijn man. Het is confronterend! Ik baal van mijn ogen.
Met ouder worden heb ik me nooit bezig gehouden. Ik verzorg mezelf altijd al goed, houd van sporten, make up, kapper, mode.
Op deze vakantiefoto’s zie ik mijn moeder echter terug. Mijn moeder van 20 jaar geleden. Ik baal ervan! Maar die ogen… Ik lijk wel doodop! Mijn moeder had dezelfde oogopslag.

dagboek ooglidcorrectie, ooglidcorrectie dagboek

November 2015
‘Ben je soms moe?’ of mijn Man; ‘Je ziet er moet uit, we gaan op tijd naar bed!’
Maar: Ik-Voel-Me-Helemaal-Niet-Moe!!
Ik denk terug aan de vakantiefoto’s. Kijk nog eens in de spiegel. Moet ik er dan wat mee? En wat dan? Ik wil er gewoon fit en fris uitzien. Zoals voorheen.

December 2015
Eerste consult bij de plastisch chirurg. Na veel uitzoekerij heb ik een plastisch chirurg gevonden die aan mij eisen voldoet. Het is toch mijn aangezicht! Ik vind het belangrijk dat:
De arts is opgeleid tot plastisch chirurg
Ervaren is in het doen van ooglidcorrecties
Er veel recensies van cliënten zijn van korter én langer geleden
De plastisch chirurg met de auto binnen 30 a 40 minuten te bereiken is, je moet er toch een paar keer naartoe.
Ik heb mijn consult bij Duco van den Broecke, plastisch chirurg in Leiden. Hij heeft een eigen ooglidcorrectie kliniek.
Dr. Van den Broecke legt tijdens het consult uit dat er sprake is van huidoverschot op de boven oogleden. Dit huidoverschot heb ik vermoedelijk al enige tijd; met compenseren (het optrekken van mijn wenkbrauwen) heb ik lange tijd het huidoverschot kunnen verbloemen. Dit is vermoedelijk wel de reden van een vermoeid gevoel aan het eind van de dag. Mijn voorhoofd / wenkbrauwen ‘werken’ de hele tijd om de boel te compenseren. Bovendien schijn je hierdoor sneller horizontale voorhoofdsrimpels te krijgen.
Nou… Lekker verhaal!
Afijn, het is volgens de dokter een ideale indicatie voor een ooglidcorrectie. Ik mag naar huis om er rustig over na te denken.
Reeds de volgende dag heb ik VandenBroecke Kliniek gebeld. Ik wil een ooglidcorrectie plannen!

Januari 2016
Ik ben niet snel zenuwachtig, maar de nacht voor de ingreep lig ik toch wakker. Avonden Googlen hebben mij geleerd dat ik alles behalve de enige ben. Als zij het kunnen…
Over de ingreep lang verhaal kort: Het was voorbij voordat ik het wist. Het was gezellig met Dr. Van den Broecke en de assistente (Kim). Ze vertellen de hele tijd wat je kunt verwachten. Iedere handeling wordt aangekondigd. Ter afsluiting werden er plakkers over de hechting heen geplakt, waarna ik nog een uurtje met een koelbril kon ontspannen.
De week rusthouden na de ingreep was nog de grootste uitdaging. De eerste 2 dagen was ik trouw veel aan het koelen. Dag 3 liep ik met een zonnebril op het schoolplein en in de supermarkt.
Na een week mochten de hechtingen er uit. Ik was boven gemiddeld blauw geweest, dit trok nu gauw weg. Met camouflage was het ook goed te verstoppen. Pijn heb ik helemaal niet gehad, geen moment!

Maart 2016
Eindcontrole in de kliniek. Toch even een lofzang. Wat een fantastisch resultaat. Er is geen litteken zichtbaar, en ik heb mijn fitte en frisse oogopslag weer terug. Wat erg opvalt: Mijn wenkbrauwen staan weer waar ze ooit stonden. Door het huidoverschot te hebben verwijderd hoef ik niet meer te compenseren met mijn wenkbrauwen en voorhoofd. Dit geeft een ontspannen gevoel.
Leuk vind ik ook dat het kennissen niet echt opvalt. Sommige complimenteren mij, maar het merendeel begint er niet over. (Afijn, dat had ik ook toen ik een bril met een dik montuur kocht). Maar als je de voor & na foto van de ingreep ziet… Wauw!

Dit stukje heb ik speciaal geschreven als grote dank aan Dr. van den Broecke. Rust, eerlijkheid, een warm gevoel van welkom en een uitmuntende behandeling: ik ben dolgelukkig!!

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend consult met onze plastisch chirurg? Bel 088-0042700 of maak online en afspraak!

Lees verder:
Ooglidcorrectie informatie
Ooglidcorrectie vergoeding?
Ooglidcorrectie kosten
Hangende oogleden?

Ooglidcorrectie dagboek