zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 122 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

ooglidcorrectie bij mannen

Ooglidcorrectie bij mannen

De plastisch chirurgen van de VandenBroecke Kliniek voeren jaarlijks gezamenlijk meer dan 2.000 ooglidcorrecties uit; gemiddeld gesproken is hiervan 30% man en 70% vrouw.

Iedere ingreep is uniek, zowel bij mannen als bij vrouwen. Bij de ene persoon gaat het uitsluitend om het verwijderen van een huidoverschot, bij een ander om zowel een huidoverschot als om een vetoverschot. Daarnaast zijn er ook nog uitzonderlijke gevallen waarbij een deel van de spiertjes om het oog in de behandeling meegenomen worden.

Mannen versus vrouwen

Anatomisch gezien verschillende mannen en vrouwen, dat gaat ook op voor hun gezicht. Overeenkomstig is echter dat zowel mannen als vrouwen een brede diversiteit aan anatomie rondom de ogen hebben. Samenvattend kunnen we dus stellen, iedereen is anders, daarin zijn we allemaal gelijk!

Gemiddeld gesproken behandelen we bij ons in de kliniek meer vrouwen dan mannen. Vrouwen maken vaker de keuze om operatief iets te laten corrigeren; cosmetische ingrepen lijken in onze samenleving sneller ‘geaccepteerd’ te worden bij vrouwen. Hierdoor kan een drempel ontstaan bij de mannen. Maar dat is absoluut niet nodig en in de vaak zelfs niet waar! Mannen krijgen bijna altijd veel positievere reacties uit hun omgeving dan ze vooraf gedacht hadden. We hebben ondertussen zelfs al een paar vriendengroepen één voor één binnen zien druppelen. Toen er een schaap over de dam was…

Daarnaast horen we van mannen vaker dat ze opzien tegen de operatieve ingreep. Ook dat is niet nodig. Een ooglidcorrectie is geen zware ingreep, het resultaat is vrijwel direct zichtbaar en het herstel is niet pijnlijk of lang. Een week na de ingreep kunt u bijvoorbeeld gewoon weer werken (mits dat niet zwaar lichamelijk werk is) en twee weken later ziet vrijwel niemand meer dat u ‘onder het mes’ bent geweest.

Wanneer is een man een geschikte kandidaat voor een ooglidcorrectie?

Bij het ouder worden verslappen bij zowel mannen als vrouwen de spieren, de huid en het septum. Dit zorgt rond de ogen uiteindelijk voor een huidoverschot. Daarbij krijgt het vet dat zich rond het oog bevindt dan de mogelijkheid om naar voren te komen. Heeft u overtollige huid bij de oogleden? Ervaart u klachten of vindt u het gewoon niet mooi? Plan een intakegesprek!

Plan een intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt gekeken of u kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. Het intakegesprek is altijd met de behandelend plastisch chirurg. Tijdens dit intakegesprek krijgt u alle informatie over de ingreep. U krijgt ook advies over de mate van verbetering na de ingreep.

Dokter Duco legt uit: