Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

Bovenooglidcorrectie voor-en-na foto’s

Ooglidcorrectie bij hangende oogleden

Bij hangende oogleden is er sprake van het slapper worden van de huid en/of de spieren van de bovenoogleden. In principe zijn hangende oogleden het gevolg van het normale verouderingsproces van de huid. Gelukkig is er met een ooglidcorrectie prima iets aan te doen!

De VandenBroecke Kliniek is volledig gespecialiseerd in ooglidcorrecties. We hebben vestigingen in Amsterdam en Leiden. Klachten over hangende oogleden zijn voor veel mensen een belangrijke reden voor een ooglidcorrectie.

Hangende oogleden voor BovenooglidcorrectieFoto na bovenooglidcorrectie
(beweeg over de foto om voor-en-na te zien)

Als de levatorspier in het bovenooglid, die zorgt voor het openen van het oog, niet goed functioneert ontstaat een laagstand van het bovenooglid. Dit hangen van het ooglid wordt ook wel ptosis genoemd (blepharoptosis). Dit kan gecorrigeerd worden door een levatorplastiek. Een ptosis van het ooglid is iets anders dan een huidoverschot van de bovenoogleden. Bij huidoverschot van de bovenoogleden (dermatochalasis), dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn. Er zijn dus verschillende oorzaken voor een ptosis. Tijdens een vrijblijvend consult kan onze plastisch chirurg u hierover verder informeren.

Tijdens het verouderingsproces van de huid neemt de hoeveelheid bindweefsel in de huid af (vooral collageen en elastine.) Door het minder stevig worden van het bindweefsel kunnen de huid, het vetweefsel en de spier bovendien uitzakken. Zowel de bovenoogleden als de onderoogleden kunnen uitzakken, maar bij de bovenoogleden komt dit vaker voor. Deze, veel voorkomende, vorm van hangende oogleden als gevolg van het verouderingsproces wordt officieel dermatochalasis genoemd en is een normaal natuurlijk (verouderings)verschijnsel.

Klachten bij hangende oogleden

De meest voorkomende fysieke klachten zijn:
– Vermoeid gevoel op de ogen/wenkbrauwen
– Tranende ogen / verminderd zicht
– Veel compenseren met het voorhoofd
– Hoofdpijn klachten
– Er moe uitzien
– Smetklachten
– Assymetrie

Wanneer kiezen voor een ooglidcorrectie?

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie? Onze plastisch chirurgen kijken hier kritisch naar. Wanneer zij vinden dat de ontstane klachten niet met een ingreep verholpen kunnen worden, of wanneer er esthetisch geen winst behaald kan worden, zullen zij u niet opereren. Asl dat wel het geval is, behandelen wij u graag!

Benieuwd naar meer resulataten van een ooglidcorrectie?