Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 42 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1329 reviews

Duco van den Broecke ooglidcorrectie

Midfacelift bij VandenBroecke Kliniek

Bij de VandenBroecke Kliniek kunt u, naast ooglidcorrecties, ook terecht voor een midfacelift. Maar wat is dat precies? En is het iets voor u? Dat kunt u lezen in deze blog.

Wat is een midfacelift?

Een midfacelift kunt u zien als een uitgebreide onderooglidcorrectie.
Bij een onderooglidcorrectie worden de huidoverschotten, oftewel wallen, weggehaald door middel van een incisie (kleine snede) in de wimperrand onder de ogen. Er wordt een reepje huid weggehaald en eventueel wordt wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld om zo de wallen onder uw ogen te verwijderen. Vervolgens wordt de incisie met een kleine hechting weer gesloten.

Als u meer huidoverschot wilt weghalen dan alleen de wallen, bijvoorbeeld de huid onder de traangoot bij de jukbeenderen, kunt u dit niet meer met een onderooglidcorrectie doen. Dit komt omdat er dan teveel spanning op het onderooglid komt te staan, waardoor deze van het oog af kan gaan staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bij een midfacelift wordt, naast de wallen, ook de huid onder de traangoot verstrakt. De ingreep gaat dan iets anders. Er wordt iets verder een incisie gemaakt. Die valt uiteindelijk weg in de kraaienpootjes. Vervolgens wordt de huid gelift en onderhuids vastgemaakt aan de oogkassen.

Hoe lang duurt een midfacelift?

Een midfacelift duurt ongeveer een uur per kant. Na de ingreep ligt u nog een half uur in de operatiekamer met een koelpack op uw gezicht. Omdat u plaatselijk verdoofd wordt voor een midfacelift kunt u hierna weer naar huis.
Na een week zien we u terug in de kliniek voor de eerste controle en om de hechtingen te verwijderen. Het is belangrijk dat u het rustig aan doet de eerste twee weken na de ingreep.

U moet na deze behandeling rekenen op ongeveer 3 à 4 weken beursheid en zwelling. Na een paar maanden ziet u al behoorlijk resultaat. Het eindresultaat is gemiddeld gesproken na 9 à 10 maanden zichtbaar.

Is een midfacelift iets voor mij?

Of een midfacelift iets voor u is wordt bepaald in een consult met een van onze ervaren plastisch chirurgen, dat consult is gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens het consult kunt u aangeven wat uw wensen zijn en zal onze chirurg bekijken wat de mogelijkheden voor u zijn.

Wilt u meer weten, of een vrijblijvend consult boeken? Neem dan gerust contact met ons op.