zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Kan een ooglidcorrectie helpen bij het verminderen van rimpels?

Kan een ooglidcorrectie helpen bij het verminderen van rimpels?

Er zijn veel verschillende manieren om rimpels te verminderen; een ooglidcorrectie is daar één van. Maar wat is een ooglidcorrectie precies en hoe werkt het? En welke rimpels kan een ooglidcorrectie dan helpen te verminderen?

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep die gericht is op het verbeteren van het uiterlijk van de oogleden. Het primaire doel van een ooglidcorrectie is echter niet het voorkomen van rimpels, maar het corrigeren van (over)hangende oogleden alsmede het verwijderen van wallen. Dit wordt gedaan door overtollig huid- en vetweefsel rond de ogen te verwijderen. Grofweg zijn ooglidcorrecties onder te verdelen in twee soorten; bovenooglidcorrecties en onderooglidcorrecties.

Vermindert een bovenooglidcorrectie rimpels?

Als de bovenoogleden voor de ogen gaan hangen, zorgt dit er bij veel mensen voor dat ze ter compensatie continu hun wenkbrauwen optrekken. Dat optrekken zorgt voor rimpelvorming op het voorhoofd (probeer het zelf maar). Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollige huid en vet boven de ogen weggehaald zodat dit optrekken van de wenkbrauwen niet meer nodig is en verdere rimpelvorming op het voorhoofd voorkomen wordt. 

Laat een onderooglidcorrectie je jonger lijken?

Bij een onderooglidcorrectie wordt rimpelvorming in mindere mate voorkomen. Bij deze behandeling wordt echter door het weghalen van huid- en vetweefsel onder de ogen, de huid onder de ogen wel strakker getrokken en oogt daardoor gladder en minder ‘rimpelig’.

Hoewel een ooglidcorrectie dus zeker verbetering kan bieden, is het belangrijk om te beseffen dat het niet de meest effectieve behandeling is tegen rimpels in het algemeen. Rimpels worden namelijk vooral veroorzaakt door het natuurlijke verouderingsproces van de huid, waarbij factoren zoals verlies van collageen, elastine en vetweefsel een belangrijke rol spelen. Andere factoren, zoals blootstelling aan de zon, slaappatroon, roken en genetische aanleg, kunnen ook bijdragen aan de vorming van rimpels, maar dus ook aan het voorkomen ervan! 

Wat kan ik nog meer doen tegen rimpels?

Welke aanpak het beste werkt tegen rimpels is mede afhankelijk van het soort rimpel, het huidtype en de individuele behoeften. De meest voorkomende en effectieve behandelingen tegen rimpels zijn; injectables (zoals Botox en fillers), chemische peelings en laserbehandelingen. De VandenBroecke Kliniek werkt nauw samen met de cosmetisch artsen van Kliniek Vrijdag (injectables). Zij vertellen u graag alles over de verschillende behandelingen tegen rimpels.

Wilt u weten wat een ooglidcorrectie voor zou kunnen betekenen? Boek dan een vrijblijvend consult bij een van onze plastisch chirurgen!

Dokter Duco legt uit: